Ένας πρώην δάσκαλος δήλωσε ότι η ανάπτυξη των AI chatbot (π.χ. ChatGPT) που μπορούν να κάνουν τη δουλειά των μαθητών γι’ αυτούς θα οδηγήσει σε κρίση της μαθησιακής διαδικασίας και θα αναγκάσει τους εκπαιδευτικούς να αλλάξουν εντελώς την εκπαίδευση στα σχολεία.

“Η εισαγωγή νέων τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης στα σχολεία που επιτρέπουν στους μαθητές να δημιουργούν αυτόματα κείμενα και εκθέσεις έχει την ικανότητα να τινάξει στον αέρα ολόκληρο το πρόγραμμα σπουδών μας για τη συγγραφική εκπαίδευση“, δήλωσε στο Fox News ο Peter Laffin, ιδρυτής του Crush the College Essay. “Μπορεί να μας κάνει να το ξανασκεφτούμε από την αρχή, και αυτό μπορεί τελικά να είναι καλό“.

Την περασμένη εβδομάδα, η OpenAI παρουσίασε στο κοινό ένα AI chatbot με την ονομασία ChatGPT. Οι ικανότητές του εντυπωσίασαν τους χρήστες, καθώς μπορεί να γράφει αυτόματα σχολικές εκθέσεις για κάθε βαθμίδα, να απαντά αναλυτικά σε ερωτήσεις ανοιχτού τύπου, να συντάσσει διαφημιστικά μηνύματα, να δημιουργεί αστεία και ποίηση, ακόμα και κώδικα για υπολογιστές.

Έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται προβλέψεις για το πώς αυτή η εξελιγμένη τεχνολογία θα μπορούσε να επηρεάσει πολλές βιομηχανίες και να καταστήσει απαρχαιωμένες αμέτρητες θέσεις εργασίας. Ο κ. Laffin, με τη σειρά του, ανησυχεί για τον αντίκτυπο αυτού του AI chatbot και άλλων αντίστοιχων τεχνολογιών στην εκπαίδευση.

Πιστεύω ότι οι μαθητές θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτή την τεχνολογία για να ολοκληρώσουν εργασίες, χωρίς να γίνονται αντιληπτοί“, είπε στο Fox News, τονίζοντας ότι όσο εξελίσσονται αυτές οι τεχνολογίες, τόσο πιο δύσκολο θα είναι για τους δασκάλους να μπορούν να καταλάβουν τη διαφορά ανάμεσα στην έκθεση που έχει γράψει ένα παιδί και σε αυτή που έχει φτιάξει το σύστημα AI.

Ο Laffin είπε ότι ιδιαίτερα οι νεότεροι μαθητές κινδυνεύουν να χάσουν τα περισσότερα από τα ΑΙ chatbot. Το ίδιο θα κάνουν και τα σχολεία της πόλης με χαμηλότερη αναλογία δασκάλων προς μαθητές, όπου οι εκπαιδευτές είναι λιγότερο εξοικειωμένοι με τη δουλειά των μαθητών τους, γεγονός που καθιστά δυσκολότερο τον εντοπισμό της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης.

Όσο πιο εύκολα διατίθεται αυτό για νεότερους μαθητές, τόσο περισσότερα προβλήματα θα δημιουργήσει“, είπε ο Laffin στο Fox News.

Οι μεγαλύτεροι μαθητές που χρησιμοποιούν το AI chatbot ChatGPT για την ολοκλήρωση των μεγάλων εργασιών θα επηρεαστούν λιγότερο επειδή “βρίσκονται ήδη σε ένα επίπεδο πολυπλοκότητας όπου καταλαβαίνουν το περιεχόμενο“, εξήγησε ο Laffin. Αλλά αν οι μικρότεροι μαθητές που χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη, θα κάνουν πιο εύκολα τις εργασίες αλλά θα μαθαίνουν λιγότερο.

Μέσα σε μόλις μία εβδομάδα, το ChatGPT συγκέντρωσε παγκόσμιο ενδιαφέρον και ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο χρήστες. Αυτή είναι επίσης η πρώτη φορά που ένα AI σύστημα δημιουργίας κειμένου υψηλού επιπέδου, με φιλική προς το χρήστη διεπαφή, διατίθεται δωρεάν στο κοινό.

Το ChatGPT είναι ένα πρωτότυπο chatbot τεχνητής νοημοσύνης που βασίζεται σε διάλογο και μπορεί να κατανοεί τη φυσική ανθρώπινη γλώσσα και να παράγει λεπτομερές γραπτό κείμενο που μοιάζει με κείμενο γραμμένο από άνθρωπο.

Πρόκειται για την τελευταία εξέλιξη της οικογένειας GPT – ή Generative Pre-Trained Transformer – της κατηγορίας AI παραγωγής κειμένων. Με αυτό το νέο AI, μπορείτε να δημιουργήσετε ρεαλιστικά κείμενα πιο γρήγορα από ποτέ!

Παρά την ανησυχία του, ο κ. Laffin ελπίζει ότι αυτή η τεχνολογία AI chatbot μπορεί τελικά να βοηθήσει. “Το γεγονός ότι αυτό μπορεί να προκαλέσει κρίση στην εκπαίδευση μπορεί τελικά να είναι προς όφελός μας“, είπε ο Laffin. “Επειδή το γράψιμο είναι κάτι που δεν το διδάσκουμε πολύ καλά“.

Ο σύμβουλος συγγραφής συνέστησε στους εκπαιδευτικούς να απομακρυνθούν από τις παραδοσιακές εκθέσεις πέντε παραγράφων και να εξελίξουν τις εργασίες τους. Είπε ότι θα πρέπει αντ’ αυτού να δημιουργήσουν πιο καινοτόμα μοντέλα διδασκαλίας.

Οι πρακτικές στα σχολεία πάντα φαίνεται να υστερούν λίγο σε σχέση με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας“, είπε ο Laffin στο Fox News. “Μπορείτε πάντα να είστε σίγουροι ότι τα παιδιά θα είναι ένα βήμα μπροστά από τους δασκάλους, επομένως πρέπει να υπάρχει μεγάλη επαγρύπνηση σε αυτό“.

Πηγή: foxnews.com

Tags:

Αφήστε ένα Σχόλιο

Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης

TikTok: Όριο ημερήσιας χρήσης για νέους κάτω των 18 ετών

Σε 60 λεπτά ημερησίως περιορίζει το TikTok το χρόνο χρήσης του για νέους κάτω των 18 χρόνων, σε μια προσπάθεια να κατανοήσουν οι νέοι το χρόνο που περνούν στην εφαρμογή.

Η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί την ιδιωτικότητά μας – Deep fake videos και revenge porn

Tα deep fake video δημιουργούν ένα σημαντικό πρόβλημα για γυναίκες και ανήλικα κορίτσια που είτε κινδυνεύουν είτε έχουν γίνει ήδη θύματα «μη συναινετικής πορνογραφίας».

Cyberkid

Μέσα από το Cyberkid μπορείτε να ενημερωθείτε για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και τους κινδύνους που υπάρχουν.