Η Europol έχει ήδη ειδοποιήσει περισσότερους από 400 ιστοτόπους ότι τα ηλεκτρονικά τους καταστήματα έχουν παραβιαστεί και διαρρέουν αριθμούς πιστωτικών καρτών σε διαδικτυακούς εγκληματίες.

Τα εν λόγω διαδικτυακά καταστήματα περιέχουν κακόβουλο κώδικα JavaScript που προστίθεται σε σελίδες πληρωμής και έχουν σχεδιαστεί για να προβαίνουν στην υποκλοπή αριθμών πιστωτικών και χρωστικών καρτών. Εντοπίστηκαν μολύνσεις σε περισσότερους από 443 ιστοτόπους.

Η επιχείρηση της Europol αποκάλυψε περισσότερες 23 διαφορετικές οικογένειες JavaScript sniffers, συμπεριλαμβανομένων των ATMZOW, health_check, FirstKiss, FakeGA, AngryBeaver, Inter και R3nin.

Οι διαδικτυακοί εγκληματίες χρησιμοποιούν τα κλεμμένα δεδομένα για να πραγματοποιήσουν μη εξουσιοδοτημένες συναλλαγές, όπως διαδικτυακές αγορές, ή τα βγάζουν προς πώληση σε σελίδες του DarkWeb.

Πηγή: Adslgr.com

Αφήστε ένα Σχόλιο

Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης

AI & κυβερνοασφάλεια: Πλεονεκτήματα, προκλήσεις και προβλέψεις

Οι κυβερνοαπειλές για τα σύγχρονα εταιρικά περιβάλλοντα είναι πολλές και συνεχίζουν να αναπτύσσονται με ταχείς ρυθμούς. Αυτό σημαίνει ότι οι οργανισμοί πρέπει να δώσουν έμφαση στην κυβερνοασφάλεια.

Για την “ασφάλεια των χρηστών της”, η Apple παραδέχεται ότι έριξε το Beeper Mini

Η Apple επιβεβαίωσε ότι κρύβεται πίσω από την απενεργοποίηση του Beeper Mini, την εφαρμογή iMessage για Android.

Οι προσπάθειες αναχαίτισης των ransomware αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς

Οι κυβερνητικές και βιομηχανικές προσπάθειες για την αναχαίτιση του ransomware αρχίζουν σιγά-σιγά να αποδίδουν καρπούς.