Η νεότερη λειτουργία του WhatsApp φέρνει ένα πολύ διαφορετικό είδος ανταλλαγής μηνυμάτων στην πιο δημοφιλή εφαρμογή συνομιλίας στον κόσμο. Ονομάζεται “Channels” και έχει σχεδιαστεί ειδικά για one-to-many broadcasts, αντί για συνομιλίες. Η εταιρεία που ανήκει στη Meta το αποκαλεί “έναν ιδιωτικό τρόπο για να παρακολουθείτε ό,τι έχει σημασία” και αναφέρει τοπικές και αθλητικές ενημερώσεις ως μερικούς από τους τρόπους που θα μπορούσατε να το χρησιμοποιήσετε.

Αλλά τι είναι πραγματικά ένα channel; Είναι ένα Twitter feed χωρίς όλα τα metrics και τα reply. Το WhatsApp έχει σαφώς παρατηρήσει όλες τις κυβερνήσεις, τους οργανισμούς μεταφορών, τα εμπορικά σήματα και άλλους που αναζητούν ένα νέο, μη Twitter, μέρος για να μοιράζονται τις πιο σημαντικές ενημερώσεις τους και βλέπει τα Channels ως αντικαταστάτη.

Τα Channels είναι και ένα δημιουργικό εργαλείο αφού μπορούν να στέλνουν “κείμενο, φωτογραφίες, βίντεο, αυτοκόλλητα και δημοσκοπήσεις”, σύμφωνα με την ανάρτηση του WhatsApp για το λανσάρισμα της λειτουργίας. Η εταιρεία σχεδιάζει να ενσωματώσει στα Channels και υπηρεσίες πληρωμών και άλλες υπηρεσίες νομισματοποίησης. Θα μπορείτε να βρίσκετε τα Channels κάνοντας αναζήτηση στο WhatsApp ή κάνοντας περιήγηση σε έναν πρόσφατα δημιουργημένο κατάλογο και βλέποντας τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις τους στην ενότητα Status της εφαρμογής.

Η WhatsApp δηλώνει ότι το απόρρητο αποτελεί βασική πτυχή της εμπειρίας, γι’ αυτό και τα δεδομένα του διαχειριστή του καναλιού δεν κοινοποιούνται και η εφαρμογή διατηρεί το ιστορικό ενός καναλιού μόνο 30 ημερών. Οι διαχειριστές μπορούν ακόμη και να εμποδίσουν τα screenshots και τις προωθήσεις, διασφαλίζοντας ότι ό,τι βρίσκεται στο κανάλι παραμένει στο κανάλι. Ωστόσο, τα Channels δεν είναι κρυπτογραφημένα από άκρο σε άκρο- αντιμετωπίζονται όπως τα μηνύματά σας με τις επιχειρήσεις, τα οποία επίσης δεν είναι απολύτως εμπιστευτικά. Αλλά το WhatsApp δηλώνει ότι εξετάζει τρόπους για την κρυπτογράφηση ορισμένων καναλιών με την πάροδο του χρόνου.

Η εταιρεία σχεδιάζει να λανσάρει το Channels με “κορυφαίους παγκόσμιους οργανισμούς και επιλεγμένους οργανισμούς στην Κολομβία και τη Σιγκαπούρη” και η λειτουργία θα είναι διαθέσιμη μόνο σε αυτές τις δύο χώρες πρώτα. Θα έρθει σε περισσότερες χώρες και η δημιουργία καναλιών θα είναι διαθέσιμη σε περισσότερους χρήστες “τους επόμενους μήνες”.

Το WhatsApp εξακολουθεί προφανώς να είναι πρώτα απ’ όλα μια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων – δισεκατομμύρια άνθρωποι το χρησιμοποιούν για να συνομιλούν με τους φίλους και τους αγαπημένους τους. Όμως, καθώς προσπαθεί να αναπτυχθεί, να βγάλει περισσότερα χρήματα και να γίνει η ολοκληρωμένη σούπερ εφαρμογή που θέλει να είναι, προσπαθεί να βρει τρόπους να είναι κάτι πολύ περισσότερο από αυτό.

Πηγή: theverge.com

Tags:

Αφήστε ένα Σχόλιο

Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης

Chameleon Malware στο Android: Κλείνει τον σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων για να σου κλέψει το PIN

Το Malware ξεγελάει τους χρήστες στο να ενεργοποιήσουν τα accessibility services, επιτρέποντας στους επιτιθέμενους να κλείσουν το βιομετρικό ξεκλείδωμα, ώστε η συσκευή να ζητάει από τον χρήστη μόνο το PIN ξεκλειδώματος.

Chinese Hackers Spotted Using Linux Variant of PingPull in Targeted Cyberattacks

The Chinese nation-state group dubbed Alloy Taurus is using a Linux variant of a backdoor called PingPull as well as a new undocumented tool codenamed Sword2033.

Κρίσιμη ευπάθεια του Android διορθώνει η τελευταία ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας

Φαίνεται ότι η Google επιστρέφει στην κυκλοφορία των μηνιαίων ενημερώσεών την πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα. Η ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας Android του Νοεμβρίου κυκλοφόρησε την πρώτη Δευτέρα του Νοεμβρίου και εχθές έγινε διαθέσιμη η ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας του Δεκεμβρίου. Το αν η Google παραμένει προσηλωμένη στο χρονοδιάγραμμα είναι άγνωστο, αλλά μπορούμε να πούμε ότι η αυτή […]