Κανείς δεν συνοδεύεται από εγχειρίδιο χρήσης, ούτε καν το iPhone σας. Κι ενώ οι τεχνολογικοί γίγαντες παρέχουν χρήσιμες συμβουλές, είναι απίθανο να σας πουν όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την αυτοπροστασία της συσκευής σας.

Οι “προεπιλεγμένες” ρυθμίσεις δεν είναι συνήθως επωφελείς για τους καταναλωτές. Και υπάρχουν 5 ρυθμίσεις iPhone που πρέπει να ελέγξετε.

Ορισμένα χαρακτηριστικά είναι πιο εμφανή από άλλα, όπως η νέα μέθοδος ανάκλησης ενός μηνύματος κειμένου. Ωτόσο, άλλα είναι λιγότερο γνωστά.

1. Διαγραφή μη απαραίτητων κειμένων

Οι ανεπιθύμητες κλήσεις μπορούν να μπλοκαριστούν από τους παρόχους υπηρεσιών, αλλά τα μηνύματα είναι μια διαφορετική ιστορία.

Αν έχετε βαρεθεί να λαμβάνετε ψεύτικες ειδοποιήσεις και άλλα ανεπιθύμητα μηνύματα στο τηλέφωνό σας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να τα σταματήσετε.

Δείτε πώς μπορείτε να μπλοκάρετε έναν αριθμό από το να σας στέλνει μηνύματα:

  • Στο επάνω μέρος μιας συνομιλίας μηνυμάτων, πατήστε είτε το όνομα είτε τον αριθμό της επαφής.
  • Για να αποκλείσετε έναν καλούντα, πατήστε Πληροφορίες και μετακινηθείτε προς τα κάτω για να βρείτε την επιλογή Αποκλεισμός αυτού του καλούντος.

Μπορείτε να προχωρήσετε ένα βήμα παραπέρα φιλτράροντας μηνύματα από άγνωστους αποστολείς. Η εφαρμογή Μηνύματα θα στέλνει μηνύματα από οποιονδήποτε δεν βρίσκεται στη λίστα επαφών σας στην καρτέλα Άγνωστοι αποστολείς. Ακολουθεί ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να εκτελέσετε αυτή την ενέργεια:

  • Κάντε κλικ στην επιλογή Ρυθμίσεις και, στη συνέχεια, επιλέξτε Μηνύματα.
  • Ενεργοποιήστε τη ρύθμιση Φιλτράρισμα άγνωστων αποστολέων.

Bonus tip: Άγνωστα ή ανεπιθύμητα μηνύματα μπορούν να αναφερθούν στην Apple. Για να αναφέρετε το μήνυμα ως ανεπιθύμητη αλληλογραφία και να το διαγράψετε, πατήστε Αναφορά ανεπιθύμητης αλληλογραφίας και στη συνέχεια, Διαγραφή και Αναφορά ανεπιθύμητης αλληλογραφίας.

2. Αποφυγή όλων των μορφών εντοπισμού

Τα δεδομένα σας -συμπεριλαμβανομένων των συνηθειών περιήγησής σας, των όσων σας αρέσουν και μοιράζεστε στο διαδίκτυο, των διαφημίσεων στις οποίες κάνετε κλικ, ακόμη και των αντικειμένων στο καλάθι αγορών σας- δεν είναι ασφαλή. Οι πληροφορίες αυτές μπορούν να πωληθούν σε άλλες επιχειρήσεις ή να χρησιμοποιηθούν για διαφημιστικούς σκοπούς.

Είναι καλή ιδέα να βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσειτη λειτουργία του περιορισμού του Safari:

  • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις>Safari.
  • Ενεργοποιήστε την επιλογή “Prevent Cross-Site Tracking” στην επικεφαλίδα “Privacy and Security“. Αν είναι ήδη πράσινο, είστε έτοιμοι!

3. Ξεφορτωθείτε αυτό το ενοχλητικό άτομο που δεν σας αφήνει ήσυχο

Για να μπλοκάρετε κάποιον μέσω των επαφών σας:

  • Ανοίξτε πρώτα τις Επαφές και στη συνέχεια, πατήστε το όνομα του ατόμου που θέλετε να μπλοκάρετε.
  • Πατήστε Αποκλεισμός αυτού του καλούντος. Για να αποκλείσετε μια επαφή, πατήστε Αποκλεισμός επαφής.

Για να μπλοκάρετε κάποιον χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Μηνύματα:

  • Για να ανοίξετε μια συνομιλία στην εφαρμογή Μηνύματα, πατήστε την.
  • Πατήστε το όνομα, τον αριθμό ή την εικόνα προφίλ στο επάνω μέρος της οθόνης.
  • Κάτω από την επαφή, πατήστε το κουμπί πληροφοριών.
  • Μετακινηθείτε προς τα κάτω και επιλέξτε “Αποκλεισμός αυτού του καλούντος” > “Αποκλεισμός επαφής“.

4. Περιηγηθείτε στο διαδίκτυο χωρίς να ανησυχείτε για το ποιος μπορεί να σας παρακολουθεί

Το πρόγραμμα περιήγησης Safari διαθέτει μια λειτουργία που ονομάζεται Ιδιωτική περιήγηση, η οποία είναι παρόμοια με τη λειτουργία Incognito σε άλλα προγράμματα περιήγησης. Παρόλο που δεν κρατάει τα πάντα ιδιωτικά, η χρήση αυτού του μέτρου ασφαλείας έχει κάποια πλεονεκτήματα:

  • Η περιήγηση σε ιδιωτική λειτουργία σημαίνει ότι το ιστορικό σας δεν αποθηκεύεται και ότι οι ιστότοποι που επισκέπτεστε δεν κοινοποιούνται σε άλλες συσκευές.
  • Το Safari δεν αποθηκεύει δεδομένα σχετικά με τις σελίδες που επισκέπτεστε, τις αναζητήσεις σας στο διαδίκτυο ή τις πληροφορίες αυτόματης συμπλήρωσης.

5. Προστατέψτε την οθόνη κλειδώματος

  • Για να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Face ID > Passcode (σε iPhone με Face ID) ή Touch ID > Passcode (σε ένα iPhone με κουμπί Home).
  • Όταν σας ζητηθεί, πληκτρολογήστε τον τετραψήφιο κωδικό πρόσβασης.
  • Στην ενότητα Επιτρέπεται η πρόσβαση όταν είναι κλειδωμένη, επιλέξτε ποιες επιλογές μπορούν να εμφανίζονται στην οθόνη κλειδώματος. Οι επιλογές για αυτό περιλαμβάνουν το Κέντρο ειδοποιήσεων και το Κέντρο ελέγχου, μεταξύ άλλων. Για να διατηρήσετε τις ειδοποιήσεις σας ιδιωτικές, απενεργοποιήστε το Κέντρο ειδοποιήσεων.

Πηγή: SecNews

Tags:

Αφήστε ένα Σχόλιο

Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης

WhatsApp: Πώς μπορείτε να ελέγξετε αν χρησιμοποιεί μικρόφωνο στο παρασκήνιο

Το σφάλμα του WhatsApp που δείχνει στους χρήστες εσφαλμένους δείκτες απορρήτου και ειδοποιήσεις στον πίνακα ελέγχου απορρήτου έγινε viral, αφού ένας μηχανικός που εργάζεται στο Twitter μοιράστηκε στιγμιότυπα οθόνης ισχυριζόμενος ότι το WhatsΑpp έχει πρόσβαση και χρησιμοποιεί το μικρόφωνο του τηλεφώνου του όταν κοιμάται.

Πώς να αποθηκεύσετε κωδικούς πρόσβασης στο iPhone σας;

Εάν δεν θέλετε να συμπληρώνετε τους κωδικούς πρόσβασής σας manually κάθε φορά που επισκέπτεστε ένα site, μπορείτε να αποθηκεύσετε αυτά τα website passwords στο iPhone σας και να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη.

Ενεργή από προεπιλογή η end-to-end κρυπτογράφηση στο Facebook Messenger

Στο εξής, όλα τα προσωπικά σας μηνύματα κρυπτογραφούνται και μόνο εσείς και ο παραλήπτης σας μπορείτε να διαβάσετε αυτά τα μηνύματα.