Το iOS 17 έχει κυκλοφορήσει εδώ και λίγο καιρό και οι χρήστες αγαπούν σε μεγάλο βαθμό τη νέα ενημέρωση. Χαρακτηριστικά όπως οι αφίσες επαφών, το NameDrop και το StandBy ενθουσιάζουν τους πάντες. Δεν φέρνει κάθε ενημερωμένη έκδοση του iOS σημαντικά χαρακτηριστικά, αλλά αυτές οι ενημερώσεις είναι εξίσου σημαντικές.

Η Apple κυκλοφορεί τώρα το iOS 17.1.2, το iPadOS 17.1.2 και το macOS Sonoma 14.1.2, σε iPhones, iPads και Mac, αντίστοιχα, και θα πρέπει να ενημερώσετε αμέσως τις Apple συσκευές σας σε αυτές τις νέες εκδόσεις, καθώς περιέχουν κρίσιμες διορθώσεις ασφαλείας.

Οι ενημερώσεις στις τρεις πλατφόρμες περιλαμβάνουν τις ίδιες διορθώσεις για κρίσιμα ζητήματα ασφαλείας. Πιο συγκεκριμένα, το έγγραφο υποστήριξης της Apple αναφέρει ότι η ενημέρωση διορθώνει δύο ευπάθειες του WebKit που έχουν χρησιμοποιηθεί ενεργά από κακόβουλους φορείς σε προηγούμενες εκδόσεις του iOS (πριν από το iOS 16.7.1).

Το WebKit είναι η μηχανή που τροφοδοτεί τα στοιχεία ιστού στις συσκευές της Apple, συμπεριλαμβανομένου του Safari, άλλων προγραμμάτων περιήγησης, ακόμα και του App Store.

Αυτές οι δύο ευπάθειες είναι οι CVE-2023-42916 και CVE-2023-42917. Η πρώτη επέτρεψε στους χάκερ να αποκτήσουν ευαίσθητες πληροφορίες, ενώ η δεύτερη τους επέτρεψε να εκτελέσουν κακόβουλο κώδικα στις συσκευές της Apple.

Λαμβάνοντας υπόψη την ευρεία χρήση του WebKit στις συσκευές της Apple και το γεγονός ότι αυτά τα exploits μπορεί να έχουν χρησιμοποιηθεί ενεργά, είναι σημαντικό για όλους τους χρήστες να ενημερώσουν τις συσκευές τους στις τελευταίες εκδόσεις iOS 17.1.2, iPadOS 17.1.2 και macOS Sonoma 14.1.2.

Πηγή: Apple.com

Tags:

Αφήστε ένα Σχόλιο

Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης

Οδηγίες για τα Διαδικτυακά παιχνίδια

Το διαδικτυακό παιχνίδι είναι απίστευτα δημοφιλές στους νέους – οι κονσόλες παιχνιδιών, μαζί με πλατφόρμες για πολλούς παίκτες αποτελούν βασικό στοιχείο στη ζωή πολλών παιδιών για ψυχαγωγία, αλληλεπίδραση και συνεργασία με παίκτες σε όλο τον κόσμο.

Google Maps: Ενεργοποίησε ξανά το ιστορικό τοποθεσίας – Αυτός είναι ο λόγος

Η Google προβαίνει σε μια σημαντική αλλαγή στο πως το ιστορικό τοποθεσίας λειτουργεί και ίσως θα πρέπει να εξετάσεις να το ενεργοποιήσεις εκ νέου.

Προσοχή: Αναβάθμισε το iPhone 15 σου σε iOS 17.0.2 πριν μεταφέρεις τα αρχεία από άλλη συσκευή

Αν είσαι ήδη ένας από τους νέους κατόχους κάποιου iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max, σιγουρέψου πως έχεις αναβαθμίσεις το κινητό σου σε iOS 17.0.2 πριν φέρεις τα δεδομένα σου από άλλο iPhone, αλλιώς θα έχεις προβλήματα.