Τα μηνύματα κειμένου μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μείνετε σε επαφή με φίλους, οικογένεια ή συναδέλφους. Αλλά όταν αρχίζετε να λαμβάνετε ανεπιθύμητα μηνύματα από άγνωστους και μη αριθμούς, είναι λογικό να ενοχλείστε. Είτε είναι από κάποιον με τον οποίο δεν θέλετε να μιλήσετε, είτε απλώς spam, υπάρχει μια εύκολη λύση – το μπλοκάρισμα των μηνυμάτων κειμένου στη συσκευή Android.

Με το Android, υπάρχουν πάντα διαφορετικοί τρόποι για να κάνετε τα πράγματα. Αυτό ισχύει και για το μπλοκάρισμα μηνυμάτων κειμένου, το οποίο εξαρτάται από την εφαρμογή που χρησιμοποιείτε. Θα εμβαθύνουμε σε δύο από τις πιο δημοφιλείς: την εφαρμογή Google Messages και την εφαρμογή Messages της Samsung.

Πώς να μπλοκάρετε μηνύματα κειμένου σε Android με Google Messages;

  • Αρχικά, ανοίξτε την εφαρμογή Google Messages και επιλέξτε τη συνομιλία με τον αριθμό/επαφή που θέλετε να αποκλείσετε.
  • Στη συνέχεια, πατήστε το εικονίδιο μενού με τις τρεις κουκκίδες επάνω δεξιά και επιλέξτε “Details“.
  • Επιλέξτε “Block & Report Spam“.
  • Θα εμφανιστεί ένα παράθυρο με μια επιλογή αναφοράς του αριθμού για spam μαζί με αποκλεισμό. Για να μπλοκάρετε απλά τον αριθμό, καταργήστε την επιλογή του πλαισίου (uncheck) και πατήστε “OK“.

Μετά από αυτό, δεν θα λαμβάνετε μηνύματα από το συγκεκριμένο αριθμό!

Πώς να μπλοκάρετε τα μηνύματα κειμένου σε τηλέφωνα Samsung Galaxy;

  • Για να τα μπλοκάρετε σε τηλέφωνο Samsung Galaxy, ανοίξτε την εφαρμογή Messages.
  • Επιλέξτε τη συνομιλία από τον αριθμό που θέλετε να μπλοκάρετε.
  • Στη συνέχεια, πατήστε το βέλος δίπλα στο όνομα της επαφής και επιλέξτε το εικονίδιο πληροφοριών.
  • Τώρα επιλέξτε το εικονίδιο του μενού με τις τρεις κουκκίδες κάτω δεξιά και επιλέξτε “Block Contact“.
  • Επιβεβαιώστε, επιλέγοντας “Block” από το μενού.

Ακολουθώντας τα παραπάνω απλά βήματα, θα σταματήσετε να λαμβάνετε ενοχλητικά μηνύματα από τον μπλοκαρισμένο αριθμό.

Πώς να ξεμπλοκάρετε τα μηνύματα κειμένου στο Android

Αν αλλάξετε γνώμη και θέλετε να επιτρέψετε σε κάποιον να σας στέλνει ξανά μηνύματα, μπορείτε να τον ξεμπλοκάρετε. Η κατάργηση αποκλεισμού ενός αριθμού είναι συνήθως η ίδια διαδικασία με τον αποκλεισμό και ορισμένες εφαρμογές διαθέτουν ειδική ενότητα για αποκλεισμένους αριθμούς.

Στην εφαρμογή Messages της Google, ανοίξτε το μενού hamburger και μεταβείτε στα Spam & Blocked > three-dot menu > Blocked Numbers. Πατήστε το “X” δίπλα σε έναν αριθμό για να τον ξεμπλοκάρετε.

Στην εφαρμογή Samsung Messages, μεταβείτε στα Settings > Block Numbers and Spam > Block Numbers και πατήστε το εικονίδιο μείον δίπλα στον αριθμό που θέλετε να ξεμπλοκάρετε.

Τώρα, θα λαμβάνετε ξανά μηνύματα κειμένου από τον αριθμό.

Πώς να αποκλείσετε κλήσεις στο Android

Το μπλοκάρισμα κλήσεων στο Android είναι σε μεγάλο βαθμό το ίδιο με τον αποκλεισμό μηνυμάτων κειμένου, αλλά συμβαίνει μέσω της εφαρμογής τηλεφώνου αντί της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων. Αλλά όταν αποκλείετε τα μηνύματα κειμένου κάποιου, τον εμποδίζετε επίσης να σας καλέσει!

Με την εφαρμογή Phone της Google, μπορείτε να μεταβείτε στην ενότητα “Call History” και να επιλέξετε μια επαφή. Πατήστε την επιλογή “Block/Report Spam“.

Στην προεπιλεγμένη εφαρμογή Phone της Samsung, μεταβείτε στα Settings > Block Numbers και εισαγάγετε έναν αριθμό ή επιλέξτε από τις πρόσφατες κλήσεις.

Πηγή: www.howtogeek.com

Tags:

Αφήστε ένα Σχόλιο

Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης

Πώς να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις ‘Contact is Now on Google Pay’

Το Google Pay επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν και να λαμβάνουν χρήματα μέσω UPI, συγχρονίζοντας τις επαφές τους ώστε να μπορούν να βρίσκουν και να μεταφέρουν χρήματα γρήγορα. Ωστόσο, η εφαρμογή ψηφιακών πληρωμών στέλνει ενοχλητικές, τυχαίες ειδοποιήσεις που ενημερώνουν ότι μια συγκεκριμένη επαφή έχει ενταχθεί στην πλατφόρμα.

Το FBI προτείνει να χρησιμοποιείς απλούς αλλά μεγάλους κωδικούς πρόσβασης

Σύμφωνα με το FBI, οι αδύναμοι κωδικοί πρόσβασης είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που σχετίζονται με τη διαδικτυακή ασφάλεια.

Instagram: Πώς να κρύψετε αναρτήσεις από συγκεκριμένα άτομα;

Σας ακολουθεί κάποιος στο Instagram αλλά δεν θέλετε να βλέπει τις αναρτήσεις σας; Μπορείτε να κρύψετε τις αναρτήσεις και τις ιστορίες σας! Δείτε πώς να το κάνετε στο iPhone και το Android.