Οι απατεώνες και οι κυβερνοεγκληματίες είναι ιδιαίτερα ευρηματικοί, ωστόσο, δεν φταίνε μόνο οι ίδιοι. Αν δεν υπήρχαν άτομα τα οποία “τσιμπάνε” με το παραμικρό, κυρίως λόγο άγνοιας, τότε δεν θα παρατηρούσαμε τα τελευταία τουλάχιστον τρία χρόνια τις προσπάθειες εξαπάτησης με την επιστροφή φόρου.

Πριν τρία χρόνια, την περίοδο των φορολογικών δηλώσεων, λάβαμε SMS και email που μας ενημέρωναν ότι δικαιούμαστε επιστροφή φόρου. Το επόμενο έτος λάβαμε μόνο email, το οποίο περιείχε απλά ένα κείμενο, χωρίς διαμόρφωση, και έναν σύνδεσμο. Φέτος, το email είναι λίγο καλύτερο. Έκαναν τον κόπο να διαμορφώσουν το κείμενο, να προσθέσουν το λογότυπο του GOV.gr (beta), και τον σύνδεσμο τον μετέτρεψαν σε κουμπί.

Ας αρχίσουμε από τα βασικά. Δεν έχουμε κάνει καν φορολογική δήλωση, ακόμη. Άρα, είναι αδύνατων να λαμβάνουμε σχετικό email ή οποιασδήποτε μορφής ειδοποίηση. Έπειτα, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχουμε καταχωρήσει σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και εφαρμογές είναι διαφορετική από αυτή στην οποία μας ήρθε το email.

Με βάση τα παραπάνω, δεν θα έπρεπε καν να ανοίξουμε το email. Ωστόσο, στόχος μας είναι να σας κρατάμε ενήμερους, ώστε να βοηθάμε έστω και λίγο στο να αποφεύγετε τα κακώς κείμενα. Παρατηρείστε καλά την παραπάνω εικόνα και φροντίστε να μην ανοίξετε καν ένα email με τέτοιο τίτλο. Επιπλέον, ακόμη και αν το ανοίξετε μην πατήσετε το κουμπί, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν σας έχει στείλει το email το GOV ή η ΑΑΔΕ.

Πηγή: gov.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο

Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *