Οι απατεώνες και οι κυβερνοεγκληματίες είναι ιδιαίτερα ευρηματικοί, ωστόσο, δεν φταίνε μόνο οι ίδιοι. Αν δεν υπήρχαν άτομα τα οποία “τσιμπάνε” με το παραμικρό, κυρίως λόγο άγνοιας, τότε δεν θα παρατηρούσαμε τα τελευταία τουλάχιστον τρία χρόνια τις προσπάθειες εξαπάτησης με την επιστροφή φόρου.

Πριν τρία χρόνια, την περίοδο των φορολογικών δηλώσεων, λάβαμε SMS και email που μας ενημέρωναν ότι δικαιούμαστε επιστροφή φόρου. Το επόμενο έτος λάβαμε μόνο email, το οποίο περιείχε απλά ένα κείμενο, χωρίς διαμόρφωση, και έναν σύνδεσμο. Φέτος, το email είναι λίγο καλύτερο. Έκαναν τον κόπο να διαμορφώσουν το κείμενο, να προσθέσουν το λογότυπο του GOV.gr (beta), και τον σύνδεσμο τον μετέτρεψαν σε κουμπί.

Ας αρχίσουμε από τα βασικά. Δεν έχουμε κάνει καν φορολογική δήλωση, ακόμη. Άρα, είναι αδύνατων να λαμβάνουμε σχετικό email ή οποιασδήποτε μορφής ειδοποίηση. Έπειτα, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχουμε καταχωρήσει σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και εφαρμογές είναι διαφορετική από αυτή στην οποία μας ήρθε το email.

Με βάση τα παραπάνω, δεν θα έπρεπε καν να ανοίξουμε το email. Ωστόσο, στόχος μας είναι να σας κρατάμε ενήμερους, ώστε να βοηθάμε έστω και λίγο στο να αποφεύγετε τα κακώς κείμενα. Παρατηρείστε καλά την παραπάνω εικόνα και φροντίστε να μην ανοίξετε καν ένα email με τέτοιο τίτλο. Επιπλέον, ακόμη και αν το ανοίξετε μην πατήσετε το κουμπί, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν σας έχει στείλει το email το GOV ή η ΑΑΔΕ.

Πηγή: gov.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο

Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης

Αλλάξτε τώρα αυτές τις 5 ρυθμίσεις ασφαλείας στο iPhone σας

Κανείς δεν συνοδεύεται από εγχειρίδιο χρήσης, ούτε καν το iPhone σας. Κι ενώ οι τεχνολογικοί γίγαντες παρέχουν χρήσιμες συμβουλές, είναι απίθανο να σας πουν όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την αυτοπροστασία της συσκευής σας.

Προσοχή: Αναβάθμισε το iPhone 15 σου σε iOS 17.0.2 πριν μεταφέρεις τα αρχεία από άλλη συσκευή

Αν είσαι ήδη ένας από τους νέους κατόχους κάποιου iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max, σιγουρέψου πως έχεις αναβαθμίσεις το κινητό σου σε iOS 17.0.2 πριν φέρεις τα δεδομένα σου από άλλο iPhone, αλλιώς θα έχεις προβλήματα.

Googleάρετε πάντα τις απαντήσεις των AI chatbots

Ο επικεφαλής της Google UK, ανέφερε, ότι επειδή το Bard, όπως και άλλα AI chatbots μπορεί να παρέχουν ψευδείς πληροφορίες, οι χρήστες θα πρέπει να ψάχνουν τις πληροφορίες που παίρνουν στην Google.