Ο νέος έλεγχος απορρήτου σημαίνει ότι το ChatGPT δεν μπορεί επίσης να εκπαιδευτεί στις συνομιλίες σας για να βελτιώσει το μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης, εν μέσω ανησυχιών για λογοκλοπή και κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας.

Η OpenAI προσθέτει ένα νέο έλεγχο απορρήτου στο ChatGPT που μπορεί να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες σχετικά με την αξιοποίηση του ιστορικού συνομιλιών των χρηστών για την βελτίωση του προγράμματος τεχνητής νοημοσύνης.

Την Τρίτη, η εταιρεία πρόσθεσε την επιλογή απενεργοποίησης του ιστορικού συνομιλιών για το ChatGPT, η οποία μπορεί επίσης να αποτρέψει την OpenAI από το να χρησιμοποιεί τις ερωτήσεις σας για να βελτιώσει το πρόγραμμα. “Οι συνομιλίες που ξεκινούν όταν το ιστορικό συνομιλίας είναι απενεργοποιημένο δεν θα χρησιμοποιούνται για την εκπαίδευση και τη βελτίωση των μοντέλων μας και δεν θα εμφανίζονται στην πλαϊνή μπάρα ιστορικού”, ανέφερε η OpenAI σε μια ανάρτησή της.

Πρόσβαση στη λειτουργία μέσω του πίνακα ρυθμίσεων. (Credit: OpenAI)

Η νέα λειτουργεία είναι διαθέσιμη τώρα στους χρήστες μέσω της καρτέλας ρυθμίσεων που βρίσκεται στο μενού με τις τρεις τελείες δίπλα στο λογαριασμό χρήστη. Θα πρέπει να εμφανιστεί μια επιλογή που ονομάζεται “Έλεγχοι δεδομένων”, η οποία θα σας επιτρέπει να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία “αποθήκευση ιστορικού συνομιλίας και εκπαίδευσης”. Προηγουμένως, οι χρήστες έπρεπε να μεταβούν σε μια φόρμα εγγράφου Google για να εξαιρεθούν από τη συλλογή δεδομένων.

Υπάρχει όμως μια παγίδα: Η OpenAI εξακολουθεί να αποθηκεύει τις συνομιλίες σας, ακόμη και αν το ιστορικό συνομιλίας έχει απενεργοποιηθεί. Αλλά η εταιρεία θα διατηρεί τις πληροφορίες “μόνο για 30 ημέρες και θα τις επανεξετάζει μόνο όταν χρειάζεται, πριν τις διαγράψει οριστικά”.

Πώς εμφανίζεται το ChatGPT με απενεργοποιημένο το ιστορικό συνομιλιών. (Credit: OpenAI)

Η OpenAI εισάγει τον έλεγχο απορρήτου ένα μήνα μετά αφότου ένα σφάλμα προκάλεσε στο ChatGPT τη σύντομη διαρροή ιστορικού συνομιλιών από τυχαίους χρήστες. Υπήρξαν επίσης ανησυχίες σχετικά με την υποβολή ιδιόκτητων δεδομένων από τους ανθρώπους στο ChatGPT, τα οποία το πρόγραμμα μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιήσει για να εκπαιδευτεί.

Μια συγγραφέας μυθιστορημάτων το έμαθε αυτό με τον δύσκολο τρόπο όταν ενθάρρυνε τους χρήστες στο TikTok να δοκιμάσουν το ChatGPT για να λάβουν ανατροφοδότηση για το κείμενό τους. Αργότερα υπαναχώρησε και προειδοποίησε ότι το πρόγραμμα θα μπορούσε να προωθήσει τη λογοκλοπή αναμασώντας περιεχόμενο από άλλους συγγραφείς. “Πράγμα που σημαίνει ότι αν του δώσετε την πνευματική σας ιδιοκτησία, θα μπορούσε στη συνέχεια να τη φτύσει σε κάποιον άλλον”, είπε.

Για τους χρήστες που επιθυμούν ισχυρότερη προστασία της ιδιωτικής ζωής, η OpenAI λέει ότι εργάζεται πάνω σε μια “νέα συνδρομή ChatGPT Business”, σχεδιασμένη για χρήστες και επιχειρήσεις.

“Το ChatGPT Business θα ακολουθεί τις πολιτικές χρήσης δεδομένων του API μας, πράγμα που σημαίνει ότι τα δεδομένα των τελικών χρηστών δεν θα χρησιμοποιούνται για την εκπαίδευση των μοντέλων μας από προεπιλογή. Σχεδιάζουμε να καταστήσουμε το ChatGPT Business διαθέσιμο τους επόμενους μήνες”, σύμφωνα με την OpenAI, η οποία δεν αποκάλυψε την τιμολόγηση.

Το άλλο χαρακτηριστικό που έχει προσθέσει το ChatGPT είναι η δυνατότητα εξαγωγής όλων των δεδομένων του ιστορικού των συνομιλιών σας. Η λειτουργία αυτή βρίσκεται επίσης στον πίνακα ρυθμίσεων. Με τη χρήση της μπορείτε να συσκευάσετε όλες τις προηγούμενες συνομιλίες που είχατε με το πρόγραμμα σε ένα αρχείο που θα σταλεί στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είναι συνδεδεμένη με το λογαριασμό σας στο ChatGPT.

Πηγή: PC Magazine

Αφήστε ένα Σχόλιο

Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *