Ξεκινώντας από το iOS 17, το iPadOS 17 και το macOS Sonoma, ο Safari αφαιρεί αυτόματα τις παραμέτρους παρακολούθησης από τις διευθύνσεις URL κατά τη διάρκεια της λειτουργίας ιδιωτικής περιήγησης, προκειμένου να αποτρέψει την παρακολούθηση μεταξύ των ιστότοπων.

Όταν ανιχνεύεται μια παράμετρος παρακολούθησης κατά την περιήγηση, ή την αντιγραφή ενός συνδέσμου, η Apple αναφέρει ότι ο Safari αφαιρεί τα στοιχεία αναγνώρισης από τη διεύθυνση URL, ενώ αφήνει τα υπόλοιπα τμήματα άθικτα. Οι σύνδεσμοι θα εξακολουθούν να λειτουργούν όπως αναμένεται, αλλά δεν θα έχουν πλέον μοναδικά αναγνωριστικά.

Η Apple αποκαλεί αυτή τη νέα λειτουργία Advanced Tracking and Fingerprinting Protection και είναι φαίνεται ότι λειτουργεί και συνδέσμους που μοιράζονται οι χρήστες στις εφαρμογές Messages και Mail.

Μάλιστα, αυτή η λειτουργία μπορεί να ενεργοποιηθεί ακόμη και για την κανονική περιήγηση στον Safari, αρκεί η συσκευή να τρέχει iOS 17, iPadOS 17, ή macOS Sonoma.

Στο iPhone ανοίγεις την εφαρμογή των ρυθμίσεων, πηγαίνεις στη διαδρομή “Safari → Advanced → Advanced Tracking and Fingerprinting Protection”, και επιλέγεις το “All Browsing”.

Οι χρήστες μπορούν επίσης να απενεργοποιήσουν εντελώς αυτήν τη λειτουργία από αυτό το μενού. Η διαδικασία ενεργοποίησης, απενεργοποίησης και ρύθμισης της λειτουργίας Advanced Tracking and Fingerprinting είναι παρόμοια στα iPadOS 17 και macOS Sonoma.

Κατά τη διάρκεια του WWDC 2023, η Apple μοιράστηκε ένα παράδειγμα διεύθυνσης URL πριν και μετά την αφαίρεση των παραμέτρων εντοπισμού. Η αρχική διεύθυνση URL έχει μια μοναδική παράμετρο “click_id” που οι διαφημιστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να παρακολουθούν τη δραστηριότητα ενός χρήστη σε διάφορους ιστότοπους. Στα iOS 17, iPadOS 17 και macOS Sonoma, ο Safari αφαιρεί αυτόματα αυτή την παράμετρο για να εξασφαλίσει την προστασία του απορρήτου του χρήστη.

Πηγή: 9to5Mac.com

Tags:

Αφήστε ένα Σχόλιο

Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης

Google Maps: Ενεργοποίησε ξανά το ιστορικό τοποθεσίας – Αυτός είναι ο λόγος

Η Google προβαίνει σε μια σημαντική αλλαγή στο πως το ιστορικό τοποθεσίας λειτουργεί και ίσως θα πρέπει να εξετάσεις να το ενεργοποιήσεις εκ νέου.

Google Assistant: Πώς να διαγράψετε το ιστορικό (voice history);

Στον παρακάτω οδηγό, μπορείτε να δείτε πώς μπορείτε να διαγράψετε το ιστορικό σε επιτραπέζιο υπολογιστή και στο κινητό σας.

Google εναντίον CAPTCHA, o Chrome επιβεβαιώνει ότι είσαι άνθρωπος

Δεν υπάρχει πιο εκνευριστικό πράγμα από τα CAPTCHA – ειδικά αυτά που ζητάνε να διαλέξεις τα φανάρια σε μία τεράστια εικόνα και αποφασίζουν ότι δεν είσαι άνθρωπος επειδή δεν διάλεξες τη γωνία του φαναριού σε ένα τετράγωνο με ουρανό.