Η Apple έχει αποδείξει ότι είναι πρωτοπόρος στην προστασία της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας των χρηστών της σε όλες τις συσκευές της. Η εταιρεία κυκλοφόρησε πρόσφατα το App Tracking Transparency, ένα χαρακτηριστικό που δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να αποφασίζουν αν μια εφαρμογή μπορεί να παρακολουθεί τη δραστηριότητά τους για σκοπούς μάρκετινγκ. Όλοι οι χρήστες της Apple εκτός ΗΠΑ, θα μπορούν πλέον να επωφεληθούν από την Προηγμένη Προστασία Δεδομένων και την κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο για το iCloud με την κυκλοφορία του iOS 16.2.

Η Προηγμένη προστασία δεδομένων του iCloud διασφαλίζει ότι τα δεδομένα σας είναι ασφαλή, με κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο για τους κωδικούς πρόσβασης, τις πληροφορίες πληρωμής και τα δεδομένα υγείας.

Η Apple έχει πάει την προστασία δεδομένων στο επόμενο επίπεδο με τη λειτουργία Προηγμένης προστασίας δεδομένων, αυξάνοντας τις κατηγορίες ευαίσθητων δεδομένων από 14 σε 23 – συμπεριλαμβάνοντας τις Σημειώσεις, το iCloud Backup και τις Φωτογραφίες. Ενεργοποιώντας αυτή τη χρήσιμη λειτουργία, μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι τα δεδομένα σας στο iCloud είναι ασφαλή. Με αυτό το μέτρο ασφαλείας, η Apple δεν θα μπορεί να βλέπει τα κρυπτογραφημένα δεδομένα σας στο cloud – ακόμη και σε περίπτωση επίθεσης στον κυβερνοχώρο.

Για να ξεκινήσετε, βεβαιωθείτε ότι το iPhone σας τρέχει iOS 16.2 ή νεότερη έκδοση. Αν όχι, ενημερώστε στην πιο πρόσφατη έκδοση του iOS και ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες.

 1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις και πατήστε το όνομά σας.
 2. Επιλέξτε iCloud.
 3. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε Σύνθετη προστασία δεδομένων.
 4. Στη συνέχεια, επιλέξτε Ενεργοποίηση Προηγμένης Προστασίας Δεδομένων.

Είναι σημαντικό να ρυθμίσετε την Ανάκτηση λογαριασμού σας έτσι ώστε να μπορείτε να έχετε γρήγορη και εύκολη πρόσβαση στο λογαριασμό σας. Αν δεν έχετε κάνει ακόμη αυτή τη ρύθμιση, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για μια ασφαλή και απλή διαδικασία.

 1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις και πατήστε το όνομά σας στο επάνω μέρος.
 2. Επιλέξτε Κωδικός πρόσβασης και ασφάλεια.
 3. Πατήστε Ανάκτηση λογαριασμού.
 4. Επιλέξτε Προσθήκη επαφής ανάκτησης και στη συνέχεια επιλέξτε την ξανά.
 5. Χρησιμοποιήστε το Touch ID ή το Face ID για να ξεκλειδώσετε τη συσκευή σας.
 6. Επιλέξτε μια επαφή της επιλογής σας.
 7. Πατήστε Προσθήκη για να αποθηκεύσετε την επαφή ως επαφή ανάκτησης.
 8. Επιλέξτε Αποστολή για να στείλετε το αίτημα στην επαφή.
 9. Πατήστε Τέλος.

Αφού ρυθμίσετε τις παραμέτρους της Ανάκτησης λογαριασμού, ακολουθήστε τα απαραίτητα βήματα για να ενεργοποιήσετε την Προηγμένη προστασία δεδομένων.

 1. Επιστρέψτε στις ρυθμίσεις Προηγμένης προστασίας δεδομένων.
 2. Ενεργοποιήστε τη Σύνθετη προστασία δεδομένων.
 3. Ακολουθήστε τα πρόσθετα βήματα επαλήθευσης, συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής του κλειδιού ανάκτησης και του κωδικού πρόσβασης κλειδώματος.
 4. Μόλις ρυθμιστούν όλα, θα λάβετε μια επιβεβαίωση ότι η Προηγμένη Προστασία Δεδομένων είναι ενεργοποιημένη.

Ενεργοποιώντας την Προηγμένη προστασία δεδομένων στο iCloud, μπορείτε να διατηρείτε τα δεδομένα σας ασφαλή και προστατευμένα. Η πρόσβαση στις πληροφορίες σας περιορίζεται μόνο στις συσκευές που είναι καταχωρημένες ως δικές σας. Για να αποκτήσετε πρόσβαση στα δεδομένα σας στο iCloud.com, πρέπει πρώτα να δώσετε την άδεια χρησιμοποιώντας μία από τις αξιόπιστες συσκευές σας.

Πηγή: SecNews

Tags:

Αφήστε ένα Σχόλιο

Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης

Google Passkey: Ενεργοποίηση Της Γρήγορης & Ασφαλούς Πρόσβασης Σε PC & Κινητό

Η Google ανακοίνωσε πρόσφατα τη νέα δυνατότητα των κλειδιών πρόσβασης για τους λογαριασμούς μας.

Το Google Authenticator συγχρονίζει τώρα τους κωδικούς μιας χρήσης σε όλες τις συσκευές

Η λειτουργία αυτή προσφέρεται εδώ και καιρό από ανταγωνιστικές εφαρμογές ελέγχου ταυτότητας και υπηρεσίες διαχείρισης κωδικών πρόσβασης.

Οδηγίες για «Έξυπνα» παιχνίδια Drones

Η τεχνολογία drone γίνεται όλο και πιο δημοφιλής – αυτό που κάποτε ήταν ένα ακριβό χόμπι για τους λάτρεις είναι τώρα πολύ πιο προσιτό, με διαθέσιμα μοντέλα κατάλληλα για παιδιά.