Αν έχετε πραγματοποιήσει ποτέ επανεγκατάσταση των Windows 11, θα γνωρίζετε πόσος χρόνος χρειάζεται και πόση προσπάθεια πρέπει να καταβάλλετε για την ολοκλήρωση της. Ευτυχώς, η Microsoft το έχει λάβει αυτό υπόψη της.

Όπως εντοπίστηκε σε μια πρόσφατη ενημέρωση της beta των Windows 11, η εταιρεία εργάζεται πάνω σε έναν τρόπο επανεγκατάστασης του λειτουργικού συστήματος μέσω του Windows Update, χωρίς τα αρχεία να χάνονται κατά τη διαδικασία. Όπως εντοπίστηκε από το Windows Latest, η πιο πρόσφατη ενημέρωση της beta στο Windows Insider έχει προσθέσει μια νέα λειτουργία με τίτλο “Fix Problems using Windows Update”. Η λειτουργία είναι ακόμη υπό ανάπτυξη, οπότε δεν είναι πλήρως λειτουργική, αυτήν τη στιγμή. Ωστόσο, αν είστε μέλος του προγράμματος Insider, μπορείτε να δείτε το κουμπί στη σελίδα Recovery, ανάμεσα στις ρυθμίσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας των Windows 11.

Παρά το γεγονός ότι η λειτουργία δεν είναι εκμεταλλεύσιμη στην τρέχουσα κατάστασή της, η περιγραφή δίνει μια καλή ένδειξη για το τι κάνει. Η ρύθμιση αναφέρει ότι θα “επανεγκαταστήσει την τρέχουσα έκδοση των Windows (οι εφαρμογές, τα αρχεία και οι ρυθμίσεις σας θα διατηρηθούν)”. Ως εκ τούτου, φαίνεται να είναι ένας τρόπος για να εκτελέσετε επανεγκατάσταση των Windows 11 χωρίς να απαιτούνται εξωτερικές μονάδες δίσκου ή πρόσθετες λήψεις.

Αυτή είναι μια φανταστική είδηση, διότι η επανεγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος είναι μια κοινή λύση αντιμετώπισης προβλημάτων, οπότε η διευκόλυνση της εκτέλεσης της είναι μια νίκη για τους χρήστες.

Πηγή: WindowsLatest.com

Tags:

Αφήστε ένα Σχόλιο

Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *