Αν έχετε πραγματοποιήσει ποτέ επανεγκατάσταση των Windows 11, θα γνωρίζετε πόσος χρόνος χρειάζεται και πόση προσπάθεια πρέπει να καταβάλλετε για την ολοκλήρωση της. Ευτυχώς, η Microsoft το έχει λάβει αυτό υπόψη της.

Όπως εντοπίστηκε σε μια πρόσφατη ενημέρωση της beta των Windows 11, η εταιρεία εργάζεται πάνω σε έναν τρόπο επανεγκατάστασης του λειτουργικού συστήματος μέσω του Windows Update, χωρίς τα αρχεία να χάνονται κατά τη διαδικασία. Όπως εντοπίστηκε από το Windows Latest, η πιο πρόσφατη ενημέρωση της beta στο Windows Insider έχει προσθέσει μια νέα λειτουργία με τίτλο “Fix Problems using Windows Update”. Η λειτουργία είναι ακόμη υπό ανάπτυξη, οπότε δεν είναι πλήρως λειτουργική, αυτήν τη στιγμή. Ωστόσο, αν είστε μέλος του προγράμματος Insider, μπορείτε να δείτε το κουμπί στη σελίδα Recovery, ανάμεσα στις ρυθμίσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας των Windows 11.

Παρά το γεγονός ότι η λειτουργία δεν είναι εκμεταλλεύσιμη στην τρέχουσα κατάστασή της, η περιγραφή δίνει μια καλή ένδειξη για το τι κάνει. Η ρύθμιση αναφέρει ότι θα “επανεγκαταστήσει την τρέχουσα έκδοση των Windows (οι εφαρμογές, τα αρχεία και οι ρυθμίσεις σας θα διατηρηθούν)”. Ως εκ τούτου, φαίνεται να είναι ένας τρόπος για να εκτελέσετε επανεγκατάσταση των Windows 11 χωρίς να απαιτούνται εξωτερικές μονάδες δίσκου ή πρόσθετες λήψεις.

Αυτή είναι μια φανταστική είδηση, διότι η επανεγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος είναι μια κοινή λύση αντιμετώπισης προβλημάτων, οπότε η διευκόλυνση της εκτέλεσης της είναι μια νίκη για τους χρήστες.

Πηγή: WindowsLatest.com

Tags:

Αφήστε ένα Σχόλιο

Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης

Android: Πώς να προσθέσετε προφίλ χρήστη και να ενεργοποιήσετε το Guest Mode;

Αν θέλετε να μοιραστείτε το Android τηλέφωνό σας με φίλους, συγγενείς ή συναδέλφους, είναι συνετό να δημιουργήσετε πρόσθετα προφίλ ή να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία επισκέπτη (Guest Mode). Με αυτόν τον τρόπο όλοι θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στη συσκευή χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο τις προσωπικές σας πληροφορίες και ρυθμίσεις.

tvOS 16.4 και iOS 16.4 διαθέτουν μια νέα δυνατότητα ασφαλείας για την προστασία των επιληπτικών

Αν ψάχνετε έναν βολικό τρόπο για να προστατεύσετε τα μάτια σας από τα φώτα που τρεμοπαίζουν ή αναβοσβήνουν στα βίντεο, το tvOS 16.4 εισήγαγε μια καινοτόμο επιλογή προσβασιμότητας που ονομάζεται Dim Flashing Lights!

WhatsApp Chat Lock: Κλειδώστε τις προσωπικές συνομιλίες με password ή fingerprint

Η Meta κυκλοφόρησε μια νέα δυνατότητα απορρήτου για το WhatsApp, που ονομάζεται “Chat Lock“. Αυτή η δυνατότητα επιτρέπει στους χρήστες να αποκλείουν την πρόσβαση άλλων ατόμων σε κάποιες προσωπικές τους συνομιλίες.