Το μπλοκάρισμα αριθμών στο Android μπορεί να είναι αρκετά περίπλοκη υπόθεση, ανάλογα τον κατασκευαστή και τη ROM του. Σε αντίθεση με κάποιους κατασκευαστές, όπως η Samsung, η Google δεν παρέχει στο ίδιο το Android κάποια ενιαία λύση για το μπλοκάρισμα τόσο των κλήσεων όσο και τον μηνυμάτων. Αυτό φαίνεται ότι θα αλλάξει στο μέλλον.

Μέχρι τώρα, στις περισσότερες περιπτώσεις, πρέπει να μπλοκάρεις έναν αριθμό στην εφαρμογή κλήσεων και για να μην λαμβάνεις μηνύματα πρέπει να τον μπλοκάρεις και στην εφαρμογή μηνυμάτων. Ακόμη χειρότερα, αν αλλάξεις συσκευή αυτά τα νούμερα δεν μεταφέρονται και πρέπει να τα μπλοκάρεις ξανά από την αρχή, ένα προς ένα.

Η Google πιθανώς δουλεύει σε μία καλύτερη λύση. Στοιχεία που αποκαλύπτει APK teardown δείχνουν ότι στο μέλλον θα υπάρχει μία λίστα μπλοκαρισμένων αριθμών. Ο χρήστης δεν θα λαμβάνει κλήσεις ή και μηνύματα από τα νούμερα που περιέχει αυτή η λίστα. Επιπλέον, βάσει των ίδιων στοιχείων αυτή η λίστα θα είναι διαθέσιμη σε όλες τις συσκευές του χρήστη.

Το APK teardown αποκάλυψε ότι η Google διευκολύνει το μπλοκάρισμα αριθμών στο Android δημιουργώντας μία διασύνδεση μεταξύ των συσκευών του χρήστη. Επιπλέον, εξετάζει να προσφέρει δυνατότητα εισαγωγής, που θα επιτρέπει τη μεταφορά της λίστας από εφαρμογή σε εφαρμογή, μεταξύ πρόσθετων, Android συσκευών, και τα λοιπά.

Τέλος, εκτός από τα παραπάνω, η Google θα προσφέρει την επιλογή να μπλοκάρεις τις κλήσεις στέλνοντας τον καλούντα στον τηλεφωνητή ή να μπλοκάρεις και τα ηχητικά μηνύματα διαγράφοντας τα αυτόματα.

Πηγή: AndroidAuthority.com

Tags:

Αφήστε ένα Σχόλιο

Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *