Το Linux είναι γνωστό για τον καλό χειρισμό των προβλημάτων υλικού και λογισμικού και για το ότι δεν εμφανίζει μηνύματα σφάλματος BSOD (Blue Screen of Death), όπως παρατηρείται στα Windows της Microsoft. Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στο πόσο καλά το Linux χειρίζεται αυτά τα ζητήματα, αλλά είτε το πιστεύετε είτε όχι, οι μπλε οθόνες του θανάτου θα κάνουν σύντομα ντεμπούτο και στους υπολογιστές που τρέχουν Linux, με την κυκλοφορία της έκδοσης 255 του systemd.

Αν δεν είστε εξοικειωμένοι με το systemd, διαχειρίζεται τις υπηρεσίες συστήματος και είναι η πρώτη διαδικασία που ξεκινά όταν εκκινείτε τον υπολογιστή στο Linux. Αυτή τη στιγμή είναι το προεπιλεγμένο σύστημα init σε πολλές δημοφιλείς διανομές Linux και προσφέρει καλύτερη απόκριση του συστήματος, αξιοπιστία και συντηρησιμότητα από το παραδοσιακό σύστημα init. Τώρα, με την κυκλοφορία της έκδοσης 255 του systemd, η συντηρησιμότητα του Linux θα μπορούσε να είναι πιο ισχυρή λόγω της άφιξης του BSOD.

Αν είστε χρήστης Linux, αυτό σημαίνει ότι ο υπολογιστής θα εμφανίζει ένα μήνυμα σφάλματος σε πλήρη οθόνη σε περιπτώσεις αποτυχίας εκκίνησης. Οι μπλε οθόνες του θανάτου θα περιλαμβάνουν επίσης έναν κωδικό QR που μπορείτε να σαρώσετε με το τηλέφωνό και να λάβετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι μπορεί να προκάλεσε την αποτυχία εκκίνησης – ακριβώς όπως στα Windows της Microsoft. Όπως αναφέρει το Phoronix, η έκδοση 255 του systemd θα κυκλοφορήσει “σύντομα” σε αυτό που ονομάζεται διανομές Linux rolling-release, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων δημοφιλών ονομάτων όπως το Arch Linux, το Majaro Linux και το openSUSE Tumbleweed.

Ωστόσο, αν χρησιμοποιείτε Ubuntu ή διανομές που κυκλοφορούν ενημερώσεις λογισμικού σε σταθερά χρονικά διαστήματα, ίσως χρειαστεί να περιμένετε λίγο περισσότερο από όσους χρησιμοποιούν διανομές Linux rolling-release.

Εκτός από την εισαγωγή του μηνύματος σφάλματος BSOD στο Linux, η έκδοση 255 του systemd έρχεται με μια πληθώρα αξιοσημείωτων αλλαγών, συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής του “systemd-pcrlock”, το οποίο επιτρέπει τη διαχείριση των τοπικών πολιτικών PCR του TPM2 για PCRs 0-7 και παρόμοια. Διαθέτει επίσης ένα νέο εργαλείο με την ονομασία “systemd-vmspawn”, το οποίο παρέχει τις ίδιες διεπαφές και λειτουργίες για VMs παρόμοιες με αυτές που παρέχει το systemd-nspawn για containers.

Πηγή: Phoronix.com

Tags:

Αφήστε ένα Σχόλιο

Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης

Οι καλύτεροι password manager για το iPhone σας

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ασφαλίσετε τους λογαριασμούς σας είναι η χρήση κωδικών πρόσβασης, αλλά αν έχετε πάρα πολλούς λογαριασμούς μπορεί να είναι δύσκολο να θυμάστε όλα τα passwords σας.

WhatsApp: Πώς μπορείτε να ελέγξετε αν χρησιμοποιεί μικρόφωνο στο παρασκήνιο

Το σφάλμα του WhatsApp που δείχνει στους χρήστες εσφαλμένους δείκτες απορρήτου και ειδοποιήσεις στον πίνακα ελέγχου απορρήτου έγινε viral, αφού ένας μηχανικός που εργάζεται στο Twitter μοιράστηκε στιγμιότυπα οθόνης ισχυριζόμενος ότι το WhatsΑpp έχει πρόσβαση και χρησιμοποιεί το μικρόφωνο του τηλεφώνου του όταν κοιμάται.

Επανεγκατάσταση Windows 11 χωρίς διαγραφή αρχείων μέσω του Windows Update

Αν έχετε πραγματοποιήσει ποτέ επανεγκατάσταση των Windows 11, θα γνωρίζετε πόσος χρόνος χρειάζεται και πόση προσπάθεια πρέπει να καταβάλλετε για την ολοκλήρωση της.