Όσο περίεργο και αν σου φαίνεται, η Google αναπτύσσει ορισμένα χαρακτηριστικά με στόχο την προστασία της ιδιωτικότητάς σου στο Google Maps, και σίγουρα δεν είναι κάτι που θα περίμενες από μια εταιρεία εκατομμυρίων σαν την Google. Μια εταιρεία η οποία κάθε μήνα κάνει δισεκατομμύρια δολάρια από διαφημίσεις που βασίζονται σε πλήθος δεδομένων χρηστών.

Τόσο το Waze όσο και το Google Maps είναι δυο εφαρμογές που χρειάζονται πρόσβαση στην τοποθεσία σου για να μπορέσουν να δουλέψουν. Η Google προβαίνει σε μια σημαντική αλλαγή στο πως το ιστορικό τοποθεσίας λειτουργεί και ίσως θα πρέπει να εξετάσεις να το ενεργοποιήσεις εκ νέου.

Πιο συγκεκριμένα, αντί το Google Maps να αποθηκεύει το ιστορικό της τοποθεσίας μας στους servers της εταιρείας, θα το αποθηκεύει τοπικά στην Android συσκευή σου ή στο iPhone σου.

Το ιστορικό τοποθεσίας είναι απενεργοποιημένο, αλλά αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις το Timeline feature του Google Maps, με το οποίο η εφαρμογή θυμάται τα μέρη που έχεις επισκεφθεί θα πρέπει να το ενεργοποιήσεις. Πλέον, τα μέρη θα αποθηκεύονται στη συσκευή σου αντί για τους servers της εταιρείας, ένα σημαντικό βήμα προς την προστασία της ιδιωτικότητάς μας, αν και θα μπορείς να τα σώσεις και στο cloud σε περίπτωση που χρειαστεί να αλλάξεις συσκευή.

Πηγή: Bgr.com

Αφήστε ένα Σχόλιο

Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *