Ένα σφάλμα στην εφαρμογή desktop του Google Drive, τον Νοέμβριο, οδήγησε στην απώλεια αρχείων από μεγάλη μερίδα χρηστών. Τότε, η Google είχε δώσει κάποιες συμβουλές και τώρα περιγράφει λεπτομερώς πώς να ανακτήσετε αυτά τα αρχεία, μιας που επιτέλους έλυσε το πρόβλημα.

Σε σχετική σελίδα υποστήριξης, η Google αναφέρει ότι το πρόβλημα με τα χαμένα αρχεία στη desktop έκδοση της εφαρμογής Drive έχει διορθωθεί. Οι χρήστες θα πρέπει να ενημερώσουν την εφαρμογή, ενώ οι εκδόσεις που επηρεάζονται από το πρόβλημα είναι οι 84 έως 84.0.4.0.

Επιπλέον, η Google περιγράφει δύο κύριες μεθόδους για την ανάκτηση αρχείων, είτε μέσω ενός αντιγράφου ασφαλείας από την εφαρμογή Drive, είτε μέσω της γραμμής εντολών, με τη δεύτερη να είναι μια προηγμένη μέθοδος.

Η σύντομη εκδοχή του τρόπου με τον οποίο λειτουργούν και οι δύο αυτές μέθοδοι είναι με την αποκατάσταση των προσωρινά αποθηκευμένων εκδόσεων των αρχείων που χάθηκαν. Οπότε, αν δεν υπάρχουν προσωρινά αποθηκευμένες εκδόσεις, η ανάκτηση των χαμένων αρχείων είναι αδύνατη.

Για την πρώτη μέθοδο, η Google αναφέρει ότι θα πρέπει να κατεβάσετε την τελευταία έκδοση (85.0.13.0) της εφαρμογής Drive for desktop από τον ιστότοπό της. Από εκεί, οι χρήστες θα πρέπει να κάνουν κλικ στο κουμπί των ρυθμίσεων κρατώντας πατημένο το Shift στο πληκτρολόγιο.

Στη συνέχεια, θα εμφανιστεί η επιλογή “Ανάκτηση από αντίγραφα ασφαλείας”, οπότε οι χρήστες μπορούν να αναζητήσουν και να ανακτήσουν τα αρχεία που έχουν αποθηκευτεί με αντίγραφα ασφαλείας. Αν φυσικά έχουν πάρει backup.

Η μέθοδος με τη γραμμή εντολών, σύμφωνα με τη Google, είναι για όσους έχουν αντίγραφο ασφαλείας του καταλόγου του λογαριασμού Drive for desktop σε άλλη τοποθεσία, ή θα ήθελαν να επαναφέρουν αρχεία σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία.

Εάν τα αρχεία δεν εμφανίζονται, η Google συνιστά τη χρήση του Windows Backup ή του MacOS Time Machine για να επιστρέψετε σε ένα σημείο όπου τα αποθηκευμένα αρχεία ήταν ακόμη διαθέσιμα. Οι πλήρεις οδηγίες της Google είναι διαθέσιμες εδώ.

Πηγή: Google.com

Αφήστε ένα Σχόλιο

Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης

Το WhatsApp αποκτά λειτουργία “Silence Unknown Callers”

Το WhatsApp θέλει να κάνει τις κλήσεις spam λιγότερο ενοχλητικές και να επιτρέψει την επιλογή βέλτιστων ρυθμίσεων απορρήτου.

Σοβαρό κενό ασφαλείας στο Bluetooth 4.2 και νεότερο θέτει σε κίνδυνο δισεκατομμύρια συσκευές

Αυτό το exploit φαίνεται να λειτουργεί, τουλάχιστον εν μέρει, σε οποιαδήποτε συσκευή που χρησιμοποιεί Bluetooth 4.2 ή νεότερη έκδοση.

iCloud Passwords για Windows: Υποστηρίζει τη δημιουργία κωδικών 2FA

Η Apple πέρυσι ενημέρωσε το iCloud Utility της για Windows με διαχειριστή κωδικών πρόσβασης για πρώτη φορά, έτσι ώστε οι χρήστες να έχουν πρόσβαση και να διαχειρίζονται τα passwords που είναι αποθηκευμένοι στο iCloud Keychain από Windows PC.