Η Apple πέρυσι ενημέρωσε το iCloud Utility της για Windows με διαχειριστή κωδικών πρόσβασης για πρώτη φορά, έτσι ώστε οι χρήστες να έχουν πρόσβαση και να διαχειρίζονται τα passwords που είναι αποθηκευμένοι στο iCloud Keychain από Windows PC. Τώρα το βοηθητικό πρόγραμμα iCloud έχει ενημερωθεί με υποστήριξη για τη δημιουργία κωδικών ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA).

2FA code generator στο iCloud για Windows

Όπως σημειώθηκε από χρήστες στο Reddit, η πιο πρόσφατη έκδοση των iCloud Passwords για Windows (η οποία διατίθεται ως μέρος του iCloud Utility για Windows) λειτουργεί πλέον με κωδικούς ελέγχου ταυτοποίησης δύο παραγόντων, γνωστούς και ως 2FA. Η υποστήριξη 2FA προστέθηκε αρχικά στο iCloud Keychain με iOS 15 και macOS Monterey και τώρα τελικά λειτουργεί και με Windows.

Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι, ένας κωδικός ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων είναι ένα πρόσθετο επίπεδο ασφάλειας που μπορεί να ζητηθεί κατά τη σύνδεση σε έναν ιστότοπο ή μια εφαρμογή. Αυτοί οι κωδικοί μπορούν να δημιουργηθούν από διαχειριστές κωδικών πρόσβασης όπως το 1Password, το LastPass και το iCloud Keychain.

Εφόσον το iCloud Keychain πρόσθεσε υποστήριξη για κωδικούς ελέγχου ταυτοποίησης δύο παραγόντων, οι χρήστες iPhone, iPad και Mac δεν χρειάζονται πλέον εφαρμογές τρίτων για την αποθήκευση αυτών των κωδικών. Και τώρα, οι χρήστες των Windows που βασίζονται στο βοηθητικό πρόγραμμα iCloud Passwords μπορούν να έχουν πρόσβαση και στο code generator 2FA. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί.

Στα Windows, τα iCloud Passwords λειτουργούν μόνο με τον Microsoft Edge και τον Google Chrome. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες που προτιμούν άλλα προγράμματα περιήγησης ιστού όπως ο Mozilla Firefox πρέπει να ανοίγουν το βοηθητικό πρόγραμμα iCloud Passwords κάθε φορά που χρειάζεται να δημιουργήσουν έναν κωδικό 2FA με το iCloud Keychain.

Με την πιο πρόσφατη ενημέρωση, οι χρήστες των Windows μπορούν να προσθέσουν και να δουν τις σημειώσεις που έχουν προστεθεί στους κωδικούς πρόσβασης του iCloud Keychain – μια δυνατότητα που εισήχθη με το iOS 15.4. Τον Νοέμβριο του 2021, η Apple πρόσθεσε και την επιλογή να επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης με τους κωδικούς πρόσβασης iCloud στα Windows.

Αν και το iCloud Keychain δεν έχει τόσες πολλές δυνατότητες όπως οι ανταγωνιστές του, μπορεί να είναι μια καλή δωρεάν εναλλακτική λύση διαχείρισης κωδικών πρόσβασης για χρήστες που διαθέτουν τουλάχιστον μία συσκευή Apple. Το iCloud για Windows είναι διαθέσιμο δωρεάν στο Microsoft Store. Απαιτεί υπολογιστή με Windows 10 ή νεότερη έκδοση.

Πηγή: 9to5mac.com

Αφήστε ένα Σχόλιο

Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *