Το να διατηρείτε δημόσιο το προφίλ σας Instagram είναι το κλειδί για την προσέγγιση ενός ευρύτερου κοινού, και την αύξηση των followers.

Δυστυχώς όμως, αφήνει τις δημοσιεύσεις σας εκτεθειμένες σε ανεπιθύμητα μηνύματα. Με τις ρυθμίσεις ελέγχου απορρήτου του Instagram, μπορείτε να έχετε ένα προστατευμένο προφίλ και να μείνετε μακριά από αρνητικά σχόλια. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τα βήματα.

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή και προχωρήστε στην καρτέλα του προφίλ πατώντας τη μικρογραφία της εικόνας σας, στην κάτω δεξιά γωνία.
  2. Μεταβείτε στο μενού πατώντας το κουμπί στην επάνω δεξιά γωνία και στη συνέχεια μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Απόρρητο.
  3. Μπείτε στην επιλογή «Σχόλια».
  4. Κάντε κλικ στην επιλογή «Να επιτρέπονται σχόλια από» που σας επιτρέπει να ελέγξετε ποια ομάδα ατόμων μπορεί να αφήσει σχόλια στις φωτογραφίες και τα βίντεό σας.
  5. Εάν έχετε δημόσιο προφίλ στο Instagram, αυτή η ρύθμιση έχει διαμορφωθεί σε «Όλοι». Μπορείτε να το αλλάξετε για να λαμβάνετε σχόλια μόνο από τα άτομα που ακολουθείτε, από τους φαν σας ή και από τα δύο. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκλείσετε μεμονωμένα άτομα από το να σχολιάζουν τις αναρτήσεις σας. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε «Αποκλεισμός σχολίων από» στις ρυθμίσεις «Σχόλια».
  6. Στο πεδίο της αναζήτησης πατήστε το όνομα του ατόμου που θέλετε να αποκλείσετε, και όταν εμφανιστεί στα αποτελέσματα πατήστε «Αποκλεισμός».
  7. Εάν θέλετε να αντιστρέψετε αυτή την επιλογή αργότερα, απλώς επιστρέψτε σε αυτή τη σελίδα και πατήστε το κουμπί «Κατάργηση αποκλεισμού», δίπλα στον χρήστη που θέλετε να καταργήσετε τον αποκλεισμό από το σχολιασμό.

Να σημειώσουμε ότι το Instagram δεν θα ειδοποιήσει το άτομο που έχετε αποκλείσει. Θα εξακολουθούν να μπορούν να αφήνουν νέα σχόλια στις αναρτήσεις σας, ωστόσο, αυτά τα σχόλια δεν θα είναι ορατά σε κανέναν από τους υπόλοιπους, ούτε και σε εσάς, μόνο σε αυτούς που έκαναν το σχόλιο.

Σε περίπτωση που θέλετε ακόμη να διαβάσετε αυτά τα αποκλεισμένα σχόλια χρηστών, μπορείτε αντ ‘αυτού να επωφεληθείτε από τη δυνατότητα περιορισμού.

Εάν θέλετε να δείτε τα κρυμμένα σχόλια μπορείτε να επιλέξτε «Περιορισμός» από τη λίστα.

Εάν υπάρχει κάποιος που σας ενοχλεί ακόμα στο Instagram, μπορείτε να αποκλείσετε τον χρήστη ως το τελευταίο μέτρο ή να μεταβείτε σε ιδιωτικό προφίλ.

Πηγή: SecNews

Tags:

Αφήστε ένα Σχόλιο

Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης

Γονικός έλεγχος σε Android: Πώς να το ρυθμίσετε;

Πώς να ρυθμίσετε τους γονικούς ελέγχους (parental controls) σε android smartphones για να κρατήσετε τα παιδιά σας ασφαλή;

Parental Control

Γονικοί έλεγχοι είναι διαθέσιμοι στις περισσότερες συσκευές με δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο συμπεριλαμβανομένων υπολογιστών, smartphone, tablet και κονσόλες  παιχνιδιών.

Ενσωματωμένη προστασία από απάτες phishing στο Android 14

Η Google φαίνεται να λαμβάνει προληπτικά μέτρα για την προστασία των χρηστών του Android με μια νέα λειτουργία κατά του phishing που εντοπίστηκε στην έκδοση Android 14 QPR2 Beta 2.