Το Instagram εισάγει νέα εργαλεία τα οποία θα βοηθήσουν τους χρήστες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το λογαριασμό τους. Συγκεκριμένα, η υπηρεσία ανακοινώνει ένα νέο hub όπου ο χρήστης θα μπορεί να μεταβαίνει για να επιλύσει προβλήματα με τον λογαριασμό του.

Αν δεν μπορείς να συνδεθείς, μπορείς να επισκεφθείς το hub που βρίσκεται στη σελίδα instagram.com/hacked/. Το Instagram θα σε ρωτήσει αν το πρόβλημα αφορά έναν χακαρισμένο λογιαρισμό, αν έχεις ξεχάσει το password, αν έχεις χάσει το 2fa ή αν ο λογαριασμό σου έχει απενεργοποιηθεί. Μόλις επιλέξεις το πρόβλημα, θα σου προταθούν αντίστοιχες λύσεις για να ανακτήσεις την πρόσβαση.

Μια από τις μεθόδους για να μπορέσεις να πιστοποιήσεις ότι ένας λογαριασμός είναι δικό σου είναι να ζητήσεις από άλλους να επιβεβαιώσουν την ταυτότητά σου, όπως δυο Instagram φίλους. Οι φίλοι θα έχουν 24 ώρες να απαντήσουν στο request. Αν το κάνουν, το Instagram θα κάνει reset το password.

Μάλιστα, η υπηρεσία θα λαμβάνει πρόσθετα μέτρα για να εμποδίσει το hacking των λογαριασμών. Θα αφαιρεί λογαριασμούς που θα θεωρεί επιβλαβείς, ενώ θα σε προειδοποιεί αν κάποιος ύποπτος λογαριασμός κάνει follow request.

Πηγή: Engadget

Tags:

Αφήστε ένα Σχόλιο

Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης

Πώς να σταματήσετε τις εφαρμογές να σας ζητούν να τις ελέγξετε και να τις βαθμολογήσετε στο iPhone

Παραγγείλατε φαγητό από το Zomato ή το Swiggy; Αμέσως εμφανίζεται ένα αναδυόμενο παράθυρο που ζητά να ελέγξετε ή να αξιολογήσετε την εφαρμογή.

Οδηγίες για «Έξυπνα» παιχνίδια Drones

Η τεχνολογία drone γίνεται όλο και πιο δημοφιλής – αυτό που κάποτε ήταν ένα ακριβό χόμπι για τους λάτρεις είναι τώρα πολύ πιο προσιτό, με διαθέσιμα μοντέλα κατάλληλα για παιδιά.

Κλοπή credentials: Τι είναι και πώς να προστατευτείτε;

Μια μικρή μόνο πληροφορία μπορεί να βοηθήσει τους εισβολείς να αποκτήσουν πρόσβαση στο δίκτυό σας και η κλοπή credentials είναι μια αποτελεσματική μέθοδος για να το κάνουν.