Για να διατηρήσετε ασφαλή τα περιεχόμενα των εγγράφων σας στο Microsoft Word, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερη προστασία χρησιμοποιώντας κωδικό πρόσβασης. Αυτό σημαίνει ότι ένας χρήστης πρέπει να εισάγει τον κωδικό πρόσβασης κάθε φορά που ανοίγει το προστατευμένο έγγραφο. Δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να προστατεύσετε με κωδικό πρόσβασης ένα έγγραφο του Word, χρησιμοποιώντας μια δυνατότητα που είναι ενσωματωμένη στο ίδιο το Word.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι αν αλλάξετε γνώμη, μπορείτε να καταργήσετε την προστασία του εγγράφου σας αφαιρώντας την προστασία με κωδικό πρόσβασης.

Κρυπτογράφηση ενός εγγράφου Word με κωδικό πρόσβασης

  • Για να ξεκινήσετε να προστατεύετε το έγγραφό σας με κωδικό πρόσβασης, ανοίξτε το έγγραφό σας με το Microsoft Word στον υπολογιστή σας.
  • Όταν ανοίξει το έγγραφό σας, στην επάνω αριστερή γωνία του Word, κάντε κλικ στο “File“.
  • Από την αριστερή πλαϊνή γραμμή, επιλέξτε “Info“.
  • Στο δεξιό τμήμα του παραθύρου, κάντε κλικ στην επιλογή Protect Document > Encrypt with Password.
  • Θα ανοίξει ένα πλαίσιο “Encrypt Document“. Σε αυτό το σημείο, κάντε κλικ στο πεδίο “Password” και πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για την προστασία του εγγράφου σας. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “OK“.

Σημείωση: Φροντίστε να μην ξεχάσετε τον κωδικό και αποθηκεύστε τον σε ένα ασφαλές μέρος, καθώς δεν θα μπορείτε να ανοίξετε το έγγραφό σας χωρίς αυτόν.

  • Στο πλαίσιο “Confirm Password“, κάντε κλικ στο πεδίο “Reenter Password” και πληκτρολογήστε τον ίδιο κωδικό πρόσβασης. Στη συνέχεια, επιλέξτε “OK“.
  • Αποθηκεύστε τις αλλαγές σας κάνοντας κλικ στο “Save” στην αριστερή πλαϊνή γραμμή του Word.

Αυτό ήταν! Το έγγραφό σας στο Microsoft Word είναι πλέον προστατευμένο και θα χρειαστεί να εισάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας κάθε φορά που προσπαθείτε να ανοίξετε το έγγραφο.

Αν αλλάξετε γνώμη και θελήσετε να αφαιρέσετε τον κωδικό πρόσβασης, μπορείτε να το κάνετε εύκολα. Απλώς ανοίξτε το έγγραφό σας με το Microsoft Word και επιλέξτε File > Info > Protect Document > Encrypt with Password. Διαγράψτε το περιεχόμενο του πεδίου “Password” και κάντε κλικ στο “OK“. Στη συνέχεια, επιλέξτε “Save” από την αριστερή πλαϊνή γραμμή.

Και με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζετε ότι τα εμπιστευτικά έγγραφα του Word είναι προσβάσιμα μόνο σε εσάς και τους εξουσιοδοτημένους χρήστες.

Πηγή: howtogeek.com

Tags:

Αφήστε ένα Σχόλιο

Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης

Συμβουλές για προστασία από διαδικτυακές απάτες

Σε έξαρση βρίσκονται οι απάτες μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών οι οποίες μάλιστα μεταλλάσσονται διαρκώς, με συνέπεια καθημερινά πολίτες να χάνουν χρήματα.

Πώς να δημιουργήσετε ένα Instagram Broadcast channel σε smartphone

Το Instagram έχει κυκλοφορήσει παγκοσμίως τη λειτουργία Broadcast channel. Οι δημιουργοί ή οι χρήστες μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν για να στείλουν μηνύματα στους ακόλουθούς τους.

Κωδικοί Πρόσβασης – Test Online: Σε Πόσο Χρόνο Η AI Μπορεί Να Τους Παραβιάσει

Οι νέες στατιστικές δείχνουν ότι οι περισσότεροι κωδικοί πρόσβασης είναι ευάλωτοι και η ΑΙ μπορεί να τους σπάσει σε λιγότερο από ένα λεπτό.