Η νέα έκδοση του Google Maps εστιάζει στην προστασία της ιδιωτικής ζωής με τρία σημαντικά χαρακτηριστικά. Τόσο οι χρήστες Android όσο και οι χρήστες iOS θα μπορούν να επωφεληθούν από τις αλλαγές για να διατηρήσουν τις μετακινήσεις τους πιο ιδιωτικές και διακριτικές.

Η Google ανακοίνωσε ότι όλοι οι χρήστες του Maps θα μπορούν σύντομα να διαγράφουν τις δραστηριότητές τους που σχετίζονται με συγκεκριμένα μέρη απευθείας από την εφαρμογή. Έτσι, αν επισκέπτεστε συχνά ένα μέρος και δεν θέλετε κάποιος να ψαχουλεύει το τηλέφωνό σας για να μάθει πού έχετε πάει, μπορείτε απλά να διαγράψετε τις αναζητήσεις, τις οδηγίες, τις επισκέψεις και τις κοινοποιήσεις με μερικά μόνο πατήματα.

Επιπλέον, η Google καθιστά πλέον δυνατή την αποθήκευση του χρονολογίου στη συσκευή αντί για το cloud από προεπιλογή. Η λειτουργία Timeline στο Maps έχει σχεδιαστεί για να δείχνει μια περίληψη του πού έχετε βρεθεί. Λειτουργεί όταν το ιστορικό τοποθεσίας είναι ενεργοποιημένο στο Google Maps, διαφορετικά δεν έχει δεδομένα για να προβάλλει κάποιο χρονολόγιο.

Η Google λέει ότι θα αποθηκεύει το Timeline τοπικά στη συσκευή για να σας δώσει περισσότερο έλεγχο στα δεδομένα σας. Θα μπορείτε επίσης να διαγράψετε όλες ή μέρος των πληροφοριών ανά πάσα στιγμή και να απενεργοποιήσετε εντελώς τη ρύθμιση.

Αν αλλάζετε συσκευές και δεν θέλετε να χάσετε τα δεδομένα σας, μπορείτε πάντα να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας στο cloud. Η Google λέει ότι θα κρυπτογραφήσει τις πληροφορίες, ώστε να μην μπορεί να τις διαβάσει κανείς άλλος εκτός από εσάς.

Η Google έχει επίσης ρυθμίσει την αυτόματη διαγραφή στο Maps σε τρεις μήνες από προεπιλογή. Η ρύθμιση ενεργοποιείται όταν ενεργοποιείτε για πρώτη φορά το ιστορικό τοποθεσίας. Τώρα θα διαγράφονται αυτόματα τα δεδομένα θέσης και κίνησης κάθε τρεις μήνες.

Προηγουμένως, η αυτόματη διαγραφή είχε οριστεί σε 18 μήνες από προεπιλογή. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις αν θέλετε να διατηρήσετε το χρονολόγιο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ή να απενεργοποιήσετε την αυτόματη διαγραφή αν το επιθυμείτε.

Οι αλλαγές στη λειτουργία Timeline θα κυκλοφορήσουν το επόμενο έτος τόσο για το Android όσο και για το iOS. Η Google αναφέρει ότι θα λάβετε μια ειδοποίηση όταν η ενημέρωση είναι διαθέσιμη για το λογαριασμό σας.

Τέλος, η Google διευκολύνει την πρόσβαση στον έλεγχο τοποθεσίας στο Maps. Τώρα, μπορείτε να πατήσετε στην μπλε κουκκίδα που δείχνει την τρέχουσα τοποθεσία σας για να αποκτήσετε πρόσβαση σε προηγμένες ρυθμίσεις, όπως το ιστορικό τοποθεσίας ή τους ελέγχους του χρονολογίου.

Οι νέοι έλεγχοι της μπλε κουκκίδας θα αρχίσουν να κυκλοφορούν στους Google Maps για Android και iOS τις επόμενες εβδομάδες, μαζί με τη λειτουργία διαγραφής δεδομένων.

Πηγή: Blog.Google

Αφήστε ένα Σχόλιο

Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης

Microsoft Defender: Τι Είναι Η Περιοδική Σάρωση Και Πώς Την Ενεργοποιώ

Η Ασφάλεια των Windows διαθέτει ένα πρόσθετο επίπεδο προστασίας για όλους τους υπολογιστές που τρέχουν το λειτουργικό της Microsoft.

Google Messages – Επιτέλους end to end κρυπτογράφηση σε όλες τις συζητήσεις

Ξεκινώντας από σήμερα, το RCS θα είναι ενεργοποιημένο εκ προεπιλογής για όλους τους χρήστες του Messages.

Μην χρησιμοποιείται το Control Center στο iPhone σας για να κλείσετε το Bluetooth

Ο κίνδυνος που σχετίζεται με το Bluetooth παρουσιάστηκε στο φετινό συνέδριο χάκερ Def Con, αλλά δεν είναι το είδος της απειλής για την ασφάλεια που θα πρέπει να χάσετε τον ύπνο σας.