Η Google ενημέρωσε πρόσφατα τη λειτουργία Live Caption του Chrome με περισσότερες νέες δυνατότητες σε όλη την πλατφόρμα. Η δυνατότητα βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη για να παρέχει υπότιτλους σε πραγματικό χρόνο για οτιδήποτε έχει ήχο στην Android συσκευή σας και στο τηλέφωνο και τον επιτραπέζιο υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας το Chrome και το Google Meet.

Τα νέα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν:

  • Ένα νέο πλαίσιο υπότιτλων που βελτιστοποιεί την εμπειρία Live Caption σε Android tablets
  • Νέα διαθεσιμότητα για μια λειτουργία Live Caption για κλήσεις, η οποία σας επιτρέπει να πληκτρολογείτε απαντήσεις κατά τη διάρκεια των κλήσεων και να διαβάζετε δυνατά την απάντηση στον άλλο καλούντα.
  • Υποστήριξη για γαλλικά, ιταλικά και γερμανικά σε Pixel 4 και 5 και πρόσθετες συσκευές Android, όπως επιλεγμένα τηλέφωνα Samsung Galaxy και άλλα.

Θέλετε να δοκιμάσετε τη λειτουργία Live Caption στον Chrome; Ακολουθήστε τον βήμα προς βήμα οδηγό μας:

  1. Κατεβάστε και εγκαταστήστε την πιο πρόσφατη έκδοση του Google Chrome στη συσκευή σας
  2. Ανοίξτε το Chrome και κάντε κλικ στις τρεις τελείες από την επάνω δεξιά γωνία
  3. Μεταβείτε στα Settings και κάντε κλικ στην επιλογή Accessibility
  4. Αναζητήστε την επιλογή Live Caption και ενεργοποιήστε το toggle μπροστά από αυτό
  5. Μόλις ενεργοποιηθεί, μπορείτε να προσαρμόσετε τη λεζάντα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Μόλις ενεργοποιηθεί, ο Chrome θα αρχίσει να εμφανίζει υπότιτλους για οτιδήποτε έχει φωνή. Δηλαδή, είτε παρακολουθείτε ένα βίντεο είτε παρακολουθείτε ένα συνέδριο είτε κάνετε οτιδήποτε άλλο που έχει ομιλία, ο Chrome θα σας δείχνει τους υπότιτλους σε πραγματικό χρόνο.

Λάβετε υπόψη, ωστόσο, ότι η Google βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη για τους υπότιτλους και υπάρχει πιθανότητα να μην είναι ακριβείς όλη την ώρα, δεδομένου ότι ο τόνος της φωνής και η προφορά αλλάζουν τους ανθρώπους σε άτομα.

Εκτός από τις βελτιώσεις των Live Caption, η Google έχει προσθέσει και μια νέα δυνατότητα ανίχνευσης τυπογραφικών σφαλμάτων για URL για άτομα με δυσλεξία.

Πηγή: gadgetsnow.com

Αφήστε ένα Σχόλιο

Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *