Κατά πάσα πιθανότητα, το inbox σας είναι γεμάτο από σημαντικά μηνύματα, ειδοποιήσεις παραγγελιών, λογαριασμούς, newsletters που δε διαβάζετε ποτέ και άλλα μηνύματα που απλά θέλετε να αγνοήσετε.

Τα spam, βέβαια, πάντα καραδοκούν. Μερικές φορές το προκαλείτε στον εαυτό σας —όπως όταν βάζετε το email σας σε διαγωνισμούς— και άλλες φορές το κάνουν άλλοι για σας. Ευτυχώς, υπάρχουν εύκολοι τρόποι να ξεφορτωθείτε τα ανεπιθύμητα ηλεκτρονικά σας μηνύματα, οι οποίοι δεν περιλαμβάνουν προσβλητικές απαντήσεις σε όσους σας τα στείλανε.

Ο πιο “καθαρός” τρόπος να βγείτε από μια λίστα λήψης email είναι η ενσωματωμένη επιλογή διαγραφής. Ο σύνδεσμος για κάτι τέτοιο συνήθως βρίσκεται στο κάτω μέρος του μηνύματος, σε πολύ μικρά γράμματα ή με τρόπο που δεν είναι καν εμφανές πως οδηγεί σε link, προσπαθώντας με κάθε τρόπο να μη διευκολύνει τη διαγραφή σας από τη λίστα.

(Η πιθανότητα ο σύνδεσμος προς διαγραφή από τη λίστα να είναι κάποιο κόλπο —όπως το να σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε ότι είστε όντως άνθρωπος και όχι bot— είναι μικρός. Ωστόσο, να είστε σε εγρήγορση, έτσι ώστε αν κάτι μοιάζει ύποπτο σε οποιοδήποτε μήνυμα, απλά να πατήσετε διαγραφή.)

Google Gmail

Το Gmail κάνει εύκολη τη διαγραφή από τη λίστα μηνυμάτων σε desktop υπολογιστές. Όποτε αναγνωρίζει ένα σύνδεσμο διαγραφής από λίστα σε μήνυμα, βάζει και το ίδιο ένα δικό του unsubscribe link στο κάτω μέρος του μηνύματος, ακριβώς δίπλα από τη διεύθυνση του αποστολέα. Μάλιστα, μερικές φορές φαίνεται στο ίδιο μέρος όπου θα βρισκόταν το εικονίδιο του Spam στο toolbar. Αν το πατήσετε, θα εμφανιστεί ένα γιγάντιο κουμπί Unsubscribe.

(Εικόνα: Google Gmail)

Μέσω smartphone, επιλέξτε το μενού με τρεις τελείες και εάν ο αποστολέας προσφέρει έναν εύκολο τρόπο διαγραφής από τη λίστα λήψης μηνυμάτων, η λέξη Unsubscribe θα φαίνεται στο μενού.

Microsoft Outlook

(Εικόνα: Microsoft Outlook.com)

Εμφανή unsubscribe links βρίσκονται και στο Outlook.com, αλλά και σε Outlook apps. Σε λειτουργία web, αναφέρει “Λαμβάνετε πολλά emails; Κάντε unsubscribe” στην κορυφή του μηνύματος.

Apple’s iOS Mail App

Στο ενσωματωμένο iOS Mail app, αναζητείστε το banner που θα αναφέρει “Το μήνυμα αυτό προέρχεται από μια λίστα λήψης μηνυμάτων. Κάντε unsubscribe” στην κορυφή των μηνυμάτων σας, που θα ενημερώσει τον αποστολέα σχετικά με το αίτημα διαγραφής σας.

Edison Mail

Το Edison Mail για iOS, macOS και Android παρουσιάζει ένα μεγάλο κουμπί Unsubscribe στην κορυφή των μηνυμάτων σας (με ένα Resubscribe κουμπί σε περίπτωση που αλλάξετε γνώμη). Το Edison Mail προσφέρει επίσης την επιλογή Αποκλεισμού μηνυμάτων, ώστε να μην χρειαστεί να ξαναδείτε τίποτα από τον ίδιο αποστολέα.

(Εικόνα: Edison Mail)

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι πως δεν αναγνωρίζουν όλα τα email apps συνδέσμους για unsubscribe με τον ίδιο τρόπο ή υποστηρίζουν την ίδια λειτουργία στα ίδια μηνύματα. Ευτυχώς, όταν είστε σε mobile apps που υποστηρίζουν πολλαπλές υπηρεσίες (συνήθως Gmail, Outlook, iCloud, Yahoo και IMAP λογαριασμοί), μπορείτε να κάνετε unsubscribe σε όλες τις υπηρεσίες.

Υπηρεσίες για Unsubscribe

Θέλετε να σας διαγράψουν από πολλές λίστες ταυτόχρονα; Πολλές υπηρεσίες σας δίνουν αυτή τη δυνατότητα. Το μειονέκτημα: θα πρέπει να δώσετε πλήρη πρόσβαση σε αυτές τις υπηρεσίες στο inbox σας, ώστε να βρουν τα μηνύματα με επιλογή για unsubscribe, στα οποία μερικές φορές περιλαμβάνονται και οι επαφές σας. Όλα έχουν και ένα αντίτιμο σε αυτή τη ζωή. Αλλιώς, στα αγγλικά, TANSTAAFL.

Unroll.me

Διαθέσιμο σε web και mobile app, το Unroll.me διερευνά μέσα στα Outlook.com, Gmail/GSuite, Yahoo Mail και Aol λογαριασμό email για να εντοπίσει μηνύματα που πιθανώς δε θέλετε να λαμβάνετε. Μπορείτε ακόμα να δοκιμάσετε και μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από άλλη υπηρεσία.

Ως αντάλλαγμα, θα λάβετε μια λίστα από όλους τους αποστολείς που θέλετε να αποφύγετε. Επιλέξετε ποιους δε θέλετε και το Unroll.me θα αναλάβει τα υπόλοιπα. Επίσης, προσφέρει μια υπηρεσία που ονομάζεται The Rollup, με την οποία μπορείτε να εγγραφείτε ξανά σε συγκεκριμένες λίστες, αλλά θα σας έρχονται μέσω του Unroll.me σε καθημερινές δόσεις. Μπορείτε να επεξεργαστείτε (ή να απενεργοποιήσετε) το The Rollup οποιαδήποτε στιγμή.

Το Unroll.me είναι δωρεάν, αλλά απαιτεί πλήρη έλεγχο στα μηνύματα και τις επαφές σας. Η μητρική του εταιρεία υποστηρίζει πως αγνοεί τα προσωπικά email και θέτει ανώνυμες ονομασίες στα μηνύματα που βλέπει, αλλά χρησιμοποιεί όλα τα δεδομένα προς πώληση σε διαφημιστικές εταιρείες.

Unsubscriber από το Polymail

Το Unsubscriber δεν είναι ιδιαίτερα φθηνό αν υπολογίσετε την τιμή των $19, αλλά αυτό οφείλεται στο ότι δεν βγάζει κέρδος από την πώληση των πληροφοριών σας σε εταιρείες marketing και τρίτους. Με δημιουργό την εταιρεία Polymail —ένα από τα 20 πιο αποτελεσματικά εργαλεία για πιο παραγωγικά Email— η ιστοσελίδα σας ζητά να συνδεθείτε μέσω του λογαριασμού σας στην Google και στη συνέχεια προσφέρει εργαλεία διαγραφής από λίστες και αρχειοθέτησης με επιλογή ομαδοποίησης.

Leave Me Alone

Με το Leave Me Alone, μπορείτε να αγοράσετε credits ($2.50 για 50) που μπορείτε να εφαρμόζετε ώστε να κάνετε unsubscribe, ώστε να χρησιμοποιείτε ένα ανά διαγραφή. Υποστηρίζει Google, Microsoft, Yahoo, iCloud, Aol και όλα τα IMAP accounts. Συνδεθείτε σε όλα. Υπάρχει, επιπλέον, η επιλογή λογαριασμού για μεγάλες ομάδες.

(Εικόνα: Clean Email)

Ένας λογαριασμός στο Clean Email κοστίζει $29.99 ανά έτος, $49.99 για πέντε χρήστες ανά έτος ή εναλλακτικά $99.99 ανά έτος για μια ολόκληρη ομάδα (αλλά υπάρχουν και πιο ακριβές επιλογές ανά μήνα που ξεκινούν από $7.99). Όπως και πολλά άλλα, προσφέρει web interface που συλλέγει τις υπηρεσίες που βασίζονται σε λειτουργία web (Google, Yahoo, Microsoft, IMAP λογαριασμοί) σε μια ενιαία ηλεκτρονική θυρίδα που μπορεί να ξεκαθαριστεί με λίγα κλικ, είτε κάνετε unsubscribe ομαδοποιημένα, βάζετε στη μαύρη λίστα αποστολείς ή ρυθμίζετε φίλτρα και κανόνες.

Πηγή: PC Magazine

Αφήστε ένα Σχόλιο

Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *