Το Gmail επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν μηνύματα και συνημμένα αρχεία με το confidential mode, με στόχο να βοηθήσει στην προστασία ευαίσθητων πληροφοριών από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση. Το confidential mode στο Gmail μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον ορισμό ημερομηνίας λήξης των μηνυμάτων ή για την ανάκληση της πρόσβασης ανά πάσα στιγμή. Στους παραλήπτες του εμπιστευτικού μηνύματος δίνονται επιλογές προώθησης, αντιγραφής, εκτύπωσης και λήψης.

Παρόλο που το confidential mode βοηθά στην αποτροπή της κατά λάθος κοινής χρήσης των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τους παραλήπτες, δεν τους εμποδίζει να τραβήξουν στιγμιότυπα οθόνης ή φωτογραφίες των μηνυμάτων ή των συνημμένων αρχείων. Ακόμη και αν οι παραλήπτες έχουν κακόβουλα προγράμματα στον υπολογιστή τους, ενδέχεται να είναι σε θέση να αντιγράψουν ή να κατεβάσουν τα μηνύματα ή τα συνημμένα.

Για να στείλετε εμπιστευτικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Gmail, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

 1. Ανοίξτε το Gmail στον επιτραπέζιο υπολογιστή/υπολογιστή σας και μεταβείτε στο Gmail.
 2. Κάντε κλικ στην επιλογή Compose.
 3. Στην κάτω δεξιά πλευρά, κάντε κλικ στην επιλογή Turn on confidential mode.
 4. Εάν έχετε ήδη ενεργοποιήσει την εμπιστευτική λειτουργία για ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μεταβείτε στο κάτω μέρος του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κάντε κλικ στο Edit.
 5. Τώρα, ορίστε ημερομηνία λήξης και κωδικό πρόσβασης. Αυτές οι ρυθμίσεις επηρεάζουν τόσο το κείμενο του μηνύματος όσο και τυχόν συνημμένα.
 6. Κάντε κλικ στο Save.
 7. Καταργήστε την πρόσβαση νωρίς.
 8. Μπορείτε να σταματήσετε τον παραλήπτη σας να δει το email πριν από την ημερομηνία λήξης.

Εάν έχει επιλεγεί “No SMS passcode”, οι παραλήπτες που χρησιμοποιούν την εφαρμογή Gmail θα μπορούν να την ανοίξουν απευθείας. Οι παραλήπτες που δεν χρησιμοποιούν το Gmail θα λάβουν έναν κωδικό πρόσβασης μέσω email.

Εάν επιλεγεί “SMS passcode”, οι παραλήπτες θα λάβουν έναν κωδικό πρόσβασης μέσω μηνύματος κειμένου. Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τον αριθμό τηλεφώνου του παραλήπτη και όχι τον δικό σας.

Για να ανοίξετε ένα εμπιστευτικό email στο Gmail, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

 1. Ανοίξτε το Gmail στον επιτραπέζιο υπολογιστή/υπολογιστή σας.
 2. Στα αριστερά, κάντε κλικ στο Sent.
 3. Τώρα, ανοίξτε το εμπιστευτικό email.
 4. Κάντε κλικ στo Remove access.
 5. Ανοίξτε ένα email που αποστέλλεται με εμπιστευτική λειτουργία.
 6. Εάν ο αποστολέας χρησιμοποίησε την εμπιστευτική λειτουργία για την αποστολή του email.

Μπορείτε να προβάλετε το μήνυμα και τα συνημμένα μέχρι την ημερομηνία λήξης ή έως ότου ο αποστολέας καταργήσει την πρόσβαση. Οι επιλογές αντιγραφής, επικόλλησης, λήψης, εκτύπωσης και προώθησης του κειμένου του μηνύματος και των συνημμένων θα απενεργοποιηθούν. Ίσως χρειαστεί να εισαγάγετε έναν κωδικό πρόσβασης για να ανοίξετε το email.

Πηγή: gadgetsnow.com

Tags:

Αφήστε ένα Σχόλιο

Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης

Το Bitwarden προσθέτει υποστήριξη για passkey

Ακολουθώντας το παράδειγμα της Google, ορισμένοι από τους καλύτερους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης προσθέτουν υποστήριξη για passkeys. Ο Bitwarden είναι ένας από αυτούς και ανακοίνωσε ότι σύντομα θα υποστηρίζει passkeys.

Google Passkey: Ενεργοποίηση Της Γρήγορης & Ασφαλούς Πρόσβασης Σε PC & Κινητό

Η Google ανακοίνωσε πρόσφατα τη νέα δυνατότητα των κλειδιών πρόσβασης για τους λογαριασμούς μας.

Android: Πώς να μπλοκάρετε μηνύματα από συγκεκριμένους χρήστες;

Είτε είναι από κάποιον με τον οποίο δεν θέλετε να μιλήσετε, είτε απλώς spam, υπάρχει μια εύκολη λύση – το μπλοκάρισμα των μηνυμάτων κειμένου στη συσκευή Android.