Τα iPhοne έχουν μια ενσωματωμένη λειτουργία εντοπισμού που ονομάζεται “Find My iPhone” και είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή. Γνωρίζατε, όμως, ότι μπορείτε να το αξιοποιήσετε και για να βρείτε το iPhοne σας μέσω μιας συσκευής Android; Υπάρχουν πολλοί τρόποι να χρησιμοποιήσετε το Android σας για να βρείτε ένα χαμένο iPhone.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Find My iPhone στο Android;

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Find My iPhone της Apple στο Android. Η Apple δεν προσφέρει μια εφαρμογή Find My για Android, αλλά μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στην υπηρεσία Find My iPhone στον ιστότοπο iCloud, ανοίγοντας ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού στο Android.

  • Για να αποκτήσετε πρόσβαση στο εργαλείο Find My iPhone στο Android, ανοίξτε ένα πρόγραμμα περιήγησης και μεταβείτε στο iCloud.comΣυνδεθείτε με το Apple ID και τον κωδικό πρόσβασής σας.
  • Κάντε κλικ στο εικονίδιο “Find Devices” που βρίσκεται παρακάτω.
  • Στην επόμενη οθόνη, θα δείτε την τρέχουσα τοποθεσία του iPhone σας σε έναν χάρτη. Από εδώ, μπορείτε να κάνετε διάφορα πράγματα για να εντοπίσετε ή να ελέγξετε το τηλέφωνό σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να ενεργοποιήσετε το “Lost Mode” για να αποτρέψετε τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στο iPhone σας. Μπορείτε, ακόμα, να διαγράψετε τα δεδομένα της συσκευής εξ αποστάσεως, εάν πιστεύετε ότι έχει πέσει σε λάθος χέρια.

Πώς να βρείτε το iPhone σας με το Google Maps στο Android;

Εάν έχετε εγκαταστήσει το Google Maps στο iPhone σας και έχετε ενεργοποιήσει το ιστορικό τοποθεσίας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια εφαρμογή στο Android για να βρείτε το χαμένο σας iPhone.

Μπορείτε να αξιοποιήσετε τη λειτουργία Timeline των Χαρτών Google για να καταλάβετε πού και πότε μπορεί να χάσατε το iPhone σας. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η μέθοδος θα λειτουργήσει μόνο εάν η εφαρμογή Google Maps είναι ήδη εγκατεστημένη στο iPhοne σας και έχετε ενεργοποιήσει το Ιστορικό τοποθεσίας. Ωστόσο, δεν θα μπορείτε να εντοπίσετε την ακριβή τοποθεσία του iPhοne σας. Ελέγχοντας, όμως, διαδρομές και μέρη που επισκεφτήκατε, ίσως μπορέσετε να περιορίσετε το μέρος όπου μπορεί να έχετε χάσει το iPhone.

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Google Maps σε μια συσκευή Android και συνδεθείτε με τον ίδιο λογαριασμό Google που χρησιμοποιήσατε στο iPhone σας. Εναλλακτικά, μεταβείτε στη διεύθυνση google.com/maps/timeline σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού.
  • Μέσα από την εφαρμογή, πατήστε το εικονίδιο της εικόνας του προφίλ στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέξτε “Your timeline“.
  • Ελέγξτε το πιο πρόσφατο ιστορικό τοποθεσίας σας και σκεφτείτε που είναι πιο πιθανό να χάσατε το iPhone σας. Οι Χάρτες Google καταγράφουν σχεδόν κάθε κίνησή σας, συμπεριλαμβανομένων των περιπάτων, των μετακινήσεων και των τοποθεσιών που επισκέπτεστε, οπότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σας υποδείξει τη σωστή κατεύθυνση.

Πώς να βρείτε το iPhone σας με μια εφαρμογή παρακολούθησης τηλεφώνου;

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή παρακολούθησης τηλεφώνου, τρίτου μέρους, στο Android για να βρείτε ένα χαμένο iPhone. Δυστυχώς, αυτό θα λειτουργήσει μόνο εάν έχετε εγκαταστήσει και ρυθμίσει μια εφαρμογή παρακολούθησης τηλεφώνου στο iPhοne σας προτού χαθεί.

Αυτά τα εργαλεία χρησιμοποιούν GPS για να εντοπίσουν με ακρίβεια την τοποθεσία του τηλεφώνου σας σε πραγματικό χρόνο και προσφέρουν πολλές από τις λειτουργίες του Find My iPhone της Apple. Το Life360 είναι μια από τις καλύτερες εφαρμογές εντοπισμού και είναι διαθέσιμη τόσο σε iOS όσο και σε Android.

Εάν είχατε εγκαταστήσει την εφαρμογή όταν χάθηκε το iPhone σας, μπορείτε να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Life360 από ένα τηλέφωνο Android και να παρακολουθήσετε την τρέχουσα τοποθεσία του iPhone σας (υποθέτοντας ότι είναι ενεργοποιημένο και συνδεδεμένο στο διαδίκτυο).

Φυσικά, εάν το iPhone σας έχει χαθεί μέσα στο σπίτι σας, μπορείτε να καλέσετε τον αριθμό από το Android τηλέφωνό σας.

Πηγή: howtogeek.com

Tags:

Αφήστε ένα Σχόλιο

Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης

Προσοχή: Αναβάθμισε το iPhone 15 σου σε iOS 17.0.2 πριν μεταφέρεις τα αρχεία από άλλη συσκευή

Αν είσαι ήδη ένας από τους νέους κατόχους κάποιου iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max, σιγουρέψου πως έχεις αναβαθμίσεις το κινητό σου σε iOS 17.0.2 πριν φέρεις τα δεδομένα σου από άλλο iPhone, αλλιώς θα έχεις προβλήματα.

Ενσωματωμένη προστασία από απάτες phishing στο Android 14

Η Google φαίνεται να λαμβάνει προληπτικά μέτρα για την προστασία των χρηστών του Android με μια νέα λειτουργία κατά του phishing που εντοπίστηκε στην έκδοση Android 14 QPR2 Beta 2.

Πώς να αποκλείσετε ανεπιθύμητους καλούντες στο FaceTime σε iPhone, iPad και Mac

Όπως με τις περισσότερες εφαρμογές επικοινωνίας, η ενσωματωμένη υπηρεσία FaceTime της Apple επιτρέπει σε έναν χρήστη να αποκλείει άλλους. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο όταν λαμβάνετε ανεπιθύμητα μηνύματα ή ανεπιθύμητες κλήσεις από συγκεκριμένους χρήστες.