Το να μοιράζεστε τον κωδικό πρόσβασης Wi-Fi με συγγενείς και φίλους μπορεί να είναι μια δύσκολη αγγαρεία, ειδικά όταν δεν θυμάστε τον κωδικό απ’ έξω. Επιπλέον, μπορεί να υπάρξουν περιπτώσεις στις οποίες δε σας πειράζει να δώσετε πρόσβαση στο διαδίκτυο, αλλά όχι τον κωδικό πρόσβασής σας. Ευτυχώς, τόσο το λειτουργικό σύστημα Android όσο και το iOS προσφέρουν απλά βήματα για να μοιραστείτε εύκολα και αβίαστα τον κωδικό πρόσβασης Wi-Fi χωρίς να χρειάζεται να τον πληκτρολογήσετε χειροκίνητα!

Επομένως, μπορείτε να μοιραστείτε ελεύθερα τον κωδικό πρόσβασης χωρίς να απαιτείται από τους παραλήπτες σας να τον εισάγουν χειροκίνητα στη συσκευή τους. Ακολουθεί ένας εύχρηστος οδηγός που περιγράφει τα απαραίτητα βήματα και τα κρίσιμα σημεία που πρέπει να θυμάστε. Όλες οι συσκευές Android με λειτουργικό σύστημα έκδοσης 8 ή ανώτερο έχουν πλέον πρόσβαση σε αυτή τη λειτουργία.

Αρχικά, βεβαιωθείτε ότι η συσκευή σας είναι συνδεδεμένη στο δίκτυο Wi-Fi του οποίου θέλετε να μοιραστείτε τον κωδικό πρόσβασης.

Βήματα:

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις, στη συσκευής σας.

2. Πατήστε στο “Network & Internet.

3. Επιλέξτε το δίκτυο Wi-Fi που θέλετε να μοιραστείτε τον κωδικό.

4. Πατήστε “Share“, από το πάνω μέρος της οθόνης.

5. Ενδέχεται να σας ζητηθεί πιστοποίηση με μέτρα ασφαλείας, όπως κωδικό πρόσβασης, σάρωση δακτυλικών αποτυπωμάτων ή αναγνώριση προσώπου.

6. Μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου ταυτότητας, ένας κωδικός QR θα εμφανιστεί στην οθόνη σας. Για να μοιραστείτε τον κωδικό πρόσβασης Wi-Fi με κάποιον άλλον, απλά βάλτε τον να σαρώσει αυτόν τον κωδικό QR μέσω της εφαρμογής κάμερας της συσκευής του και θα είναι έτοιμος!

7. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να εκκινήσει την εφαρμογή φωτογραφικής μηχανής της συσκευής του και να επιλέξει τη λειτουργία Φωτογραφία.

8. Τοποθετήστε τον κωδικό QR σε ευθεία θέση. Στη συνέχεια, θα εμφανιστεί μια ειδοποίηση που θα σας προτρέπει να συνδεθείτε στο επιθυμητό δίκτυο Wi-Fi.

9. Πατήστε ‘Connect’ στην ειδοποίηση που θα εμφανιστεί.

10. Χρησιμοποιώντας το κουμπί “Share”, μπορείτε να εμφανίσετε και να μοιραστείτε τον κωδικό πρόσβασής σας με κάποιον σε απλό κείμενο για εύκολη πρόσβαση.

Ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα, μπορείτε να μοιραστείτε με ασφάλεια το δίκτυο Wi-Fi σας με άλλους χωρίς να χρειάζεται να τους δώσετε τον κωδικό πρόσβασής σας. Αυτή η λειτουργία δεν είναι μόνο ασφαλής, αλλά διασφαλίζει επίσης τις προσωπικές σας πληροφορίες.

Πηγή: SecNews

Αφήστε ένα Σχόλιο

Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *