Χρήστες αναφέρουν ότι εξαφανίζονται φάκελοι και αρχεία από τον αποθηκευτικό χώρο του Google Drive. Συγκεκριμένα, τις τελευταίες ημέρες κάνουν την εμφάνιση τους αναφορές από χρήστες που διαπιστώνουν ότι εντελώς ξαφνικά χάνουν αρχεία μηνών ή και ετών.

Για να γίνει πιο περίεργο το θέμα, το πρόβλημα φαίνεται να φέρνει τον λογαριασμό σε μία κατάσταση λες και βρίσκεται σε χρονικό σημείο πριν καν τη δημιουργία αυτών των αρχείων. Υπάρχουν αναφορές για αρχεία μηνών που απουσιάζουν, αλλά παλαιότερα αυτών να είναι διαθέσιμα κανονικά.

Η Google αναγνωρίζει την ύπαρξη του προβλήματος και σημειώνει ότι έχει σχέση με την εφαρμογή του Drive για υπολογιστές. Αν και η εταιρεία δεν εξήγησε ποιο σφάλμα προκαλεί αυτήν τη συμπεριφορά, τονίζει ότι αφορά περιορισμένη μερίδα χρηστών των εκδόσεων 84.0.0.0 με 84.0.4.0.

Ο κολοσσός της αναζήτησης αναζητά την αιτία του προβλήματος, αλλά δεν δήλωσε αν υπάρχει κάποια εκτίμηση για το πότε θα έχει διαθέσιμο fix. Επιπλέον, δεν είπε τι θα γίνει με τα δεδομένα που έχουν χάσει οι χρήστες. Ωστόσο, έδωσε κάποιες οδηγίες για να αποφύγουν τα χειρότερα.

Η Google αναφέρει ότι οι χρήστες της εφαρμογής του Drive για υπολογιστές πρέπει να αποφύγουν την αποσύνδεση του λογαριασμού τους από την εφαρμογή. Επιπλέον, δεν πρέπει να διαγράψουν ή να μετακινήσουν αρχεία από τον φάκελο “DriveFS”.

Ο φάκελος αυτός βρίσκεται στη διαδρομή “AppData\Local\Google\DriveFS” σε υπολογιστές με Windows και στη διαδρομή “Library/Application Support/Google/DriveFS” σε συστήματα που τρέχουν macOS. Προφανώς, η εταιρεία προτείνει οι χρήστες να πάρουν backup – αν και θα έπρεπε κάτι τέτοιο να το κάνουν από μόνοι τους.

Πηγή: 9to5Google.com

Αφήστε ένα Σχόλιο

Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης

Συμβουλές για να αυξήσετε την ασφάλειά σας στο Telegram

Το Telegram είναι μια εφαρμογή για επικοινωνία με άλλους χρήστες στο διαδίκτυο, αλλά μερικοί άνθρωποι αισθάνονται ανασφαλείς όταν το χρησιμοποιούν. Είναι σημαντικό να προστατεύετε τις πληροφορίες σας, είτε πρόκειται για δημόσια στοιχεία επικοινωνίας είτε για αποτροπή μηνυμάτων από τυχαία άτομα.

Αναβάθμισε άμεσα όλες τις Apple συσκευές σου, υπάρχει σοβαρή ευπάθεια στο WebKit

Η Apple κυκλοφορεί τώρα το iOS 17.1.2, το iPadOS 17.1.2 και το macOS Sonoma 14.1.2, σε iPhones, iPads και Mac, αντίστοιχα, και θα πρέπει να ενημερώσετε αμέσως τις Apple συσκευές σας σε αυτές τις νέες εκδόσεις, καθώς περιέχουν κρίσιμες διορθώσεις ασφαλείας.

Το χαρακτηριστικό που θα βάλει οριστικό τέλος στο spam στο Gmail σας

Ριζική αναβάθμιση έρχεται στα spam φίλτρα του Gmail, με τη Google να την αποκαλεί ως τη μεγαλύτερη αναβάθμιση στα χρονικά.