Η Apple διέθεσε το iOS 17.2.1, στις 19 Δεκεμβρίου, και ανέφερε ότι περιέχει σημαντικές διορθώσεις σφαλμάτων. Στις περισσότερες χώρες η εταιρεία δεν μπήκε στον κόπο να αναφέρει λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της ενημέρωσης. Ωστόσο, έγινε γνωστό ότι στην Κίνα και την Ιαπωνία η Apple γράφει στο update “addresses an issue that can cause the battery to drain faster under certain conditions”.

Με λίγα λόγια, φαίνεται ότι το iOS 17.2.1 διορθώνει το πρόβλημα αυξημένης κατανάλωσης μπαταρίας που έχουν αναφέρει πολλοί χρήστες. Όμως, δεν σταματάει εκεί, γιατί εκτός από το να φτιάχνει προβλήματα, η ενημέρωση δημιουργεί μερικά. Φαίνεται ότι κάποια μοντέλα iPhone δεν μπορούν να συνδεθούν στο δίκτυο μετά την εγκατάσταση της ενημέρωσης – όπως αναφέρουν χρήστες στο Support Community Discussions site της Apple.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ορισμένοι χρήστες αναφέρουν ότι τελικά το iOS 17.2.1 αντί να διορθώνει το πρόβλημα με την κατανάλωση της μπαταρίας έγινε η αιτία για αύξηση της κατανάλωσης. Επιπλέον, μετά την εγκατάσταση της ενημέρωσης κάποια iPhone 15 υπερθερμαίνονται. Βέβαια, υπάρχουν αρκετοί χρήστες που σημειώνουν ότι τα iPhone τους δεν παρουσιάζουν κανένα από αυτά τα προβλήματα. Αυτό κάνει πιο δύσκολο τον εντοπισμό των αιτιών.

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν κάποιες πρόχειρες λύσεις που έχουν προταθεί. Για αρχή, μπορεί ο χρήστης να κάνεις επαναφορά των ρυθμίσεων δικτύου “ettings > General > Transfer or Reset iPhone > Reset > Reset Network Settings”. Έπειτα, μπορεί να διαγράψει τα VPN προφίλ “Settings > General > VPN & Device Management > VPN (πατάς το “i” στα VPN προφίλ) > Delete VPN”. Αν δεν δουλέψουν αυτά, ή αν υπάρχει πρόβλημα με τη μπαταρία, τότε ίσως λειτουργήσει η επαναφορά “Settings > General > Transfer or Reset iPhone > Reset > Erase All Content and Settings”

Μία τελευταία επιλογή είναι η εγκατάσταση του iOS 17.3 beta, που αναμένεται ότι λύνει όλα αυτά τα προβλήματα του iOS 17.2.1, αν και είναι μία δραστική λύση. Όπως και να έχει, αν θες να τη δοκιμάσεις μπαίνεις στο beta.apple.com, κάνεις εγγραφή, μετά πας “Settings > General > Software Update” πατάς το “Beta Updates” και διαλέγεις το iOS 17 “Public Beta”, μετά από λίγο θα κατέβει η beta του iOS 17.3.

Tags:

Αφήστε ένα Σχόλιο

Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης

Viber: Πώς να μπλοκάρετε μια επαφή σε Android;

Το μπλοκάρισμα κάποιου στο Viber είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προστατέψετε το απόρρητό σας και να αποτρέψετε ανεπιθύμητες επαφές από το να επικοινωνήσουν μαζί σας.

Το iOS 17 σας επιτρέπει να αναιρέσετε τις αλλαγές σε password μέσα σε 72 ώρες

Παρόλο που το iOS 17 ανακοινώθηκε πριν από μία εβδομάδα, εξακολουθούμε να ανακαλύπτουμε μερικά μικρότερα αλλά χρήσιμα νέα χαρακτηριστικά και αλλαγές

Συμβουλές για να αυξήσετε την ασφάλειά σας στο Telegram

Το Telegram είναι μια εφαρμογή για επικοινωνία με άλλους χρήστες στο διαδίκτυο, αλλά μερικοί άνθρωποι αισθάνονται ανασφαλείς όταν το χρησιμοποιούν. Είναι σημαντικό να προστατεύετε τις πληροφορίες σας, είτε πρόκειται για δημόσια στοιχεία επικοινωνίας είτε για αποτροπή μηνυμάτων από τυχαία άτομα.