Πέρα από τις περιστασιακές διακοπές λειτουργίας, το WhatsApp είναι αρκετά σταθερό ως υπηρεσία και θεωρείται μία από τις πιο ασφαλής εφαρμογές επικοινωνίας κυρίως χάρη στα end-to-end encrypted μηνύματα. Ωστόσο, έχει και ορισμένα προβλήματα. Συχνά γίνεται στόχος επιθέσεων, ή για την ακρίβεια οι χρήστες του γίνονται θύματα κακόβουλων που με διάφορες μεθόδους υποκλέπτουν δεδομένα και όχι μόνο. Αυτή τη φορά, ένας σύνδεσμος κάνει πολλές εκδόσεις της εφαρμογής να κρασάρουν αμέσως.

Έχουμε δει παρόμοια προβλήματα και στο παρελθόν. Πριν από δύο χρόνια, ένα wallpaper κατέλαβε το διαδίκτυο επειδή περιείχε ένα μόνο pixel που κράσαρε τη συσκευή. Πέντε χρόνια πριν, ένα μήνυμα που περιείχε ένα μαύρο κυκλικό emoji με μια σειρά από αόρατους χαρακτήρες ενσωματωμένους σε αυτό εκμεταλλεύτηκε ένα σφάλμα στη μηχανή απόδοσης κειμένου του Android και προκάλεσε το κρασάρισμα πολλών εφαρμογών, συμπεριλαμβανομένου του WhatsApp.

Αυτό το νέο σφάλμα είναι λιγότερο σοβαρό, συγκριτικά με τα προηγούμενα που έχουμε δει, καθώς προκαλεί κρασάρισμα της εφαρμογής μόνο όταν ο χρήστης ανοίξει μια ομαδική ή προσωπική συνομιλία που περιέχει τον σύνδεσμο wa.me/settings. Ο σύνδεσμος αυτός, συνήθως, ανακατευθύνει τον χρήστη στις ρυθμίσεις του WhatsApp, αλλά πλέον κρασάρει την έκδοση της εφαρμογής για συσκευές Android.

Το σφάλμα φαίνεται να επηρεάζει τόσο τις προσωπικές όσο και τις ομαδικές συνομιλίες, ακόμη και στο Business. Το άνοιγμα μιας συνομιλίας με τον σύνδεσμο προκαλεί το άμεσο κρασάρισμα. Ωστόσο, η εφαρμογή επανεκκινεί κανονικά και παραμένει λειτουργική, εκτός και αν ο χρήστης ανοίξει και πάλι το συγκεκριμένο νήμα μηνυμάτων.

Το Android Authority επιβεβαίωσε ότι επηρεάζεται η έκδοση 2.23.10.77 της εφαρμογής, αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αντιμετωπίσουν προβλήματα και οι χρήστες άλλων εκδόσεων. Η ακριβής αιτία αυτού του σφάλματος φαίνεται να είναι θαμμένη στον τρόπο με τον οποίο το WhatsApp αναγνωρίζει την πραγματική διεύθυνση URL πίσω από τον συντομευμένο σύνδεσμο.

Αυτό είναι σίγουρα ένα σφάλμα που πρέπει να διορθώσει η εταιρεία, αλλά υπάρχει μια πρόχειρη λύση. Το WhatsApp για web φαίνεται να μην επηρεάζεται από αυτό το σφάλμα. Οπότε ο χρήστης μπορεί να συνδεθεί μέσω του browser και να διαγράψει από τη συνομιλία το μήνυμα που περιέχει τον σύνδεσμο και προκαλεί το κρασάρισμα της εφαρμογής. Έπειτα, θα μπορεί να χρησιμοποιεί την εφαρμογή χωρίς προβλήματα και σε συσκευές Android.

Πηγή: androidauthority.com

Αφήστε ένα Σχόλιο

Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης

Κλείδωμα κωδικών με δαχτυλικό αποτύπωμα στον Chrome για PC

Google Chrome PC fingerprint ΙντερνετSecurityTechnologyΓενικά Κλείδωμα κωδικών με δαχτυλικό αποτύπωμα στον Chrome για PC Από Haris Anagnostopoulos -08/02/20230 Ο Google Chrome παρουσίασε μια νέα λειτουργία βιομετρικού ελέγχου ταυτότητας για Android την περασμένη εβδομάδα, επιτρέποντάς το κλείδωμα καρτελών στο incognito mode με δακτυλικό αποτύπωμα.

Προσοχή! Χάνονται αρχεία ετών από το Google Drive, τι πρέπει να κάνεις

Χρήστες αναφέρουν ότι εξαφανίζονται φάκελοι και αρχεία από τον αποθηκευτικό χώρο του Google Drive. Συγκεκριμένα, τις τελευταίες ημέρες κάνουν την εμφάνιση τους αναφορές από χρήστες που διαπιστώνουν ότι εντελώς ξαφνικά χάνουν αρχεία μηνών ή και ετών. Για να γίνει πιο περίεργο το θέμα, το πρόβλημα φαίνεται να φέρνει τον λογαριασμό σε μία κατάσταση λες και […]

Οδηγίες για Wearable συσκευές

Οι φορετές συσκευές ή η φορητή τεχνολογία, όπως έξυπνα ρολόγια (smart watches), ιχνηλάτες φυσικής κατάστασης (fitness trackers) , εντοπιστές GPS (GPS locators) και κάμερες δράσης τοποθετημένες στο σώμα (body-mounted action cameras), έχουν σχεδιαστεί για να φοριούνται και να παρακολουθούν προσωπικά δεδομένα.