Μια εφαρμογή antivirus για Android μπορεί να προστατεύσει από διάφορα κακόβουλα προγράμματα για κινητά και απειλές για την ιδιωτικότητα. Οι εξαιρετικές δωρεάν εφαρμογές antivirus δεν χρειάζεται να προκαλούν προβλήματα απόδοσης. Οι επιλεγμένες εφαρμογές ξεχωρίζουν ως προς τη χρηστικότητα, τις απαιτήσεις πόρων, τις κριτικές χρηστών και τα χαρακτηριστικά.

Ακολουθούν οι τέσσερις καλύτερες εφαρμογές antivirus για Android, η καθεμία με τα δικά της μοναδικά πλεονεκτήματα:

1. Bitdefender Antivirus

Το Bitdefender είναι μια εφαρμογή antivirus χωρίς προβλήματα. Σαρώνει τον εσωτερικό και εξωτερικό αποθηκευτικό χώρο, στέλνει αναφορές και ανεβάζει ύποπτες εφαρμογές. Προστατεύει από την εγκατάσταση νέων εφαρμογών και ενημερώνεται αυτόματα. Είναι ελαφρύ σε πόρους, χρησιμοποιώντας προστασία που βασίζεται στο cloud. Η εφαρμογή Mobile Security διαθέτει πρόσθετες λειτουργίες, όπως τη δυνατότητα ελέγχου των συνηθειών περιήγησης σε πραγματικό χρόνο και κλειδώματος ή διαγραφής του τηλεφώνου σας εάν κλαπεί. Τρέχει σε Android 5 και άνω.

2. Malwarebytes Mobile Security Antivirus

Το Malwarebytes προσφέρει μια έκδοση για Android που ανιχνεύει και αφαιρεί τους ιούς δωρεάν. Διαθέτει επιλογή βαθιάς σάρωσης και έλεγχο ασφαλείας. Ο ελεγκτής απορρήτου εμφανίζει τα δικαιώματα των εφαρμογών. Οι λειτουργίες Premium περιλαμβάνουν προστασία σε πραγματικό χρόνο, ανίχνευση ransomware και spyware και ειδοποιήσεις κακόβουλων ιστότοπων. Απαιτεί Android 9 ή νεότερο.

3. Avira Security Antivirus

Η εφαρμογή antivirus της Avira είναι μια δωρεάν, εύχρηστη εφαρμογή που σαρώνει αυτόματα για κακόβουλο λογισμικό, ελέγχει για απειλές σε εξωτερικές συσκευές αποθήκευσης και δείχνει ποιες εφαρμογές έχουν πρόσβαση στις προσωπικές σας πληροφορίες. Μπορεί να πραγματοποιεί σάρωση κάθε φορά που αποσυνδέεστε από έναν υπολογιστή ή να ξεκινά προγραμματισμένες σαρώσεις μία φορά την ημέρα. Όταν εντοπιστούν απειλές, θα ειδοποιηθείτε και θα έχετε τη δυνατότητα να τις αγνοήσετε ή να τις διαγράψετε. Η εφαρμογή περιλαμβάνει επίσης ένα αντικλεπτικό εργαλείο, μια ενότητα Δραστηριότητας, Προστασία από υπερφόρτιση και Προστασία ταυτότητας. Η επί πληρωμή έκδοση αφαιρεί τις διαφημίσεις, ενημερώνει τους ορισμούς κάθε ώρα, περιλαμβάνει ένα app locker και υποστηρίζει ασφαλή περιήγηση. Η εφαρμογή λειτουργεί σε Android 6 και άνω.

4.AVG AntiVirus Free

Το AVG Antivirus είναι μια δημοφιλής εφαρμογή στο Google Play με πάνω από 100 εκατομμύρια λήψεις. Προστατεύει από spyware, μη ασφαλείς εφαρμογές και ρυθμίσεις, ιούς και άλλα κακόβουλα προγράμματα και απειλές. Υποστηρίζει προγραμματισμένες σαρώσεις, προστατεύει από κακόβουλες εφαρμογές, μπορεί να σαρώσει τον εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο και προειδοποιεί για εφαρμογές που έχουν αναφερθεί ως απειλές από άλλους χρήστες της AVG. Η εφαρμογή περιλαμβάνει επίσης τείχος προστασίας, θησαυροφυλάκιο φωτογραφιών, καθαριστή ανεπιθύμητων αρχείων, δοκιμή ταχύτητας διαδικτύου, σαρωτή δικτύου, εργαλείο βελτίωσης επιδόσεων, προειδοποίηση για τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, προβολή δικαιωμάτων εφαρμογών, παρακολούθηση χρήσης δεδομένων και λειτουργία απομακρυσμένου κλειδώματος. Ωστόσο, η εφαρμογή περιέχει πολλές διαφημίσεις και ενδέχεται να αναφέρει κινδύνους που στην πραγματικότητα δεν είναι κακόβουλοι. Η δωρεάν έκδοση δεν διαθέτει χαρακτηριστικά όπως δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας εφαρμογών, παγίδευση κάμερας, κλείδωμα συσκευής, προστασία VPN, κλείδωμα εφαρμογών και αφαίρεση διαφημίσεων. Η εφαρμογή τρέχει σε Android 6 και άνω.

Πηγή: lifewire.com

Αφήστε ένα Σχόλιο

Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης

Πώς να κατεβάσετε τα Instagram Stories σας

Θέλετε να κατεβάσετε ένα Instagram Story για χρήση εκτός σύνδεσης στο iPhone ή το Android τηλέφωνό σας; Αν ναι, το Instagram προσφέρει πολλαπλούς τρόπους για να σας βοηθήσει να το κάνετε αυτό.

Facebook Marketplace: Πώς να περιηγηθείτε χωρίς να συνδεθείτε;

Θέλετε να βρείτε αντικείμενα για να αγοράσετε από το Facebook Marketplace αλλά δεν έχετε λογαριασμό Facebook; Σας έχουμε την λύση! Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε πώς να περιηγηθείτε στον κατάλογο προϊόντων χωρίς να μπείτε σε κάποιον λογαριασμό.

Απενεργοποίηση ιστορικού συνομιλιών για το ChatGPT

Ο νέος έλεγχος απορρήτου σημαίνει ότι το ChatGPT δεν μπορεί επίσης να εκπαιδευτεί στις συνομιλίες σας για να βελτιώσει το μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης, εν μέσω ανησυχιών για λογοκλοπή και κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας.