Τα Windows 11, όπως και τα Windows 10, εγκαθιστούν αυτόματα οδηγούς συσκευών, αντικαθιστώντας αυτούς της εταιρείας στην οποία ανήκει το εκάστοτε hardware. Αυτό γίνεται ώστε το λειτουργικό σύστημα να διασφαλίζει τη σωστή λειτουργία των συσκευών. Σε generic ή συσκευές τύπου USB ενσύρματο ποντίκι με δύο κουμπιά και μία ροδέλα, δεν υπάρχει πρόβλημα. Ωστόσο, για κάποιο hardware όπως οι επεξεργαστές και οι κάρτες γραφικών, είναι προτιμότερο να εμποδίζουμε τo Windows Update να εγκαθιστά τους δικούς του οδηγούς. Τρανταχτό παράδειγμα αποτελούν τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι outdated οδηγοί για τις AMD GPU που περνάνε στα Windows 11 και 10 από το Windows Update.

Τα τελευταία ένα με δύο χρόνια το Windows Update έχει περάσει outdated εκδόσεις οδηγών για AMD GPU αρκετές φορές. Όπως σε κάθε άλλη περίπτωση, γίνεται αντικατάσταση των οδηγών που έχουν περάσει από το software της AMD και αυτό οδηγοί σε προβλήματα συμβατότητας και όχι μόνο. Χρήστες Windows 11 και Windows 10 αναφέρουν ότι ξανά εγκαταστάθηκαν στα συστήματα τους outdated οδηγοί που αντικατέστησαν του updated οδηγούς της AMD με αποτέλεσμα να παίρνουν μήνυμα σφάλματος για μη συμβατό λογισμικό.

Σε σχετικό κείμενο υποστήριξης, η AMD και η Microsoft αναφέρουν ότι το Windows Update περνάει έναν Universal Windows Platform (UWP) οδηγό για το Radeon GPU hardware που είναι μη συμβατός με την εγκατεστημένη έκδοση του AMD Software. Αυτός ο οδηγός μπορεί να έχει προμηθευτεί στην Microsoft από τους κατασκευαστές, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί το πρόβλημα που προκύπτει. Καθώς αυτό έχει συμβεί κάποιες φορές, η AMD παρέχει κάποια βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι χρήστες για να αποφύγουν παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον.

Σε πρώτη φάση, θα πρέπει οι χρήστες Windows 11 και Windows 10 που έχουν επηρεαστεί να εμποδίσουν το Windows Update να εγκαθιστά οδηγούς για το hardware της AMD. Για να το κάνουν αυτό, πατάνε στην αναζήτηση, γράφουν “Αλλαγή των ρυθμίσεων εγκατάστασης συσκευής”, μετά επιλέγουν “Όχι”, και πατάμε “Αποθήκευση αλλαγών”. Έπειτα, πρέπει να κάνουν έλεγχο για ενημερώσεις από το λογισμικό της AMD. Αν για οποιονδήποτε λόγο κάποιος χρήστης θέλει να χρησιμοποιεί του UWP οδηγούς, τότε θα πρέπει να καταργήσει το “AMD Software: Adrenalin Edition”.

Πηγή: AMD

Tags:

Αφήστε ένα Σχόλιο

Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης

Καθαρίστε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τους κωδικούς πρόσβασης: Τι να πετάξετε και τι να κρατήσετε!  

«Αν έχετε ήδη τακτοποιήσει το σπίτι σας σε μεγάλο βαθμό, το επόμενο βήμα θα πρέπει να είναι το συγύρισμα της ψηφιακής ακαταστασίας που έχει κατακλύσει τον υπολογιστή και το smartphone σας, καθώς και το οικιακό σας δίκτυο και όλες τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες σε αυτό» λένε οι ειδικοί της παγκόσμιας εταιρίας ψηφιακής ασφάλειας ESET.

Google εναντίον CAPTCHA, o Chrome επιβεβαιώνει ότι είσαι άνθρωπος

Δεν υπάρχει πιο εκνευριστικό πράγμα από τα CAPTCHA – ειδικά αυτά που ζητάνε να διαλέξεις τα φανάρια σε μία τεράστια εικόνα και αποφασίζουν ότι δεν είσαι άνθρωπος επειδή δεν διάλεξες τη γωνία του φαναριού σε ένα τετράγωνο με ουρανό.

Το Bitwarden προσθέτει υποστήριξη για passkey

Ακολουθώντας το παράδειγμα της Google, ορισμένοι από τους καλύτερους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης προσθέτουν υποστήριξη για passkeys. Ο Bitwarden είναι ένας από αυτούς και ανακοίνωσε ότι σύντομα θα υποστηρίζει passkeys.