Στις μέρες μας έχουμε γίνει μάρτυρες πολλών ηλεκτρονικών καταστημάτων απάτης. Από καταστήματα που δεν στέλνουν παραγγελίες μέχρι καταστήματα που ενώ έχουν πληρωθεί για τις παραγγελίες αρνούνται να τις παραδώσουν και κατεβάζουν ρολά, δεν απαντάνε στα τηλέφωνα και γενικότερα κάθε είδους συμπεριφορά που βάζει τον πελάτη σε ένα ατελείωτο άγχος.

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνεις είναι να δεις ότι το κατάστημα έχει στοιχεία επικοινωνίας που να λειτουργούν, δηλαδή email και τηλέφωνο επικοινωνίας, διεύθυνση η οποία είναι πραγματική, ενώ θα πρέπει να ψάξεις  και το όνομα της εταιρείας  στο ΓΕΜΗ. Μην καταθέτεις ποτέ χρήματα σε λογαριασμούς που θα σου υποδείξουν. Δεν υπάρχει τρόπος να πάρεις τα χρήματά σου πίσω και η συναλλαγή θεωρείται ολοκληρωμένη από τη στιγμή που θα μεταφέρεις τα χρήματα.

Αν προσφέρεται η χρήση του PayPal είναι ο πιο ασφαλής τρόπος να κάνεις μια συναλλαγή με κάποιο κατάστημα, ακόμη και στην περίπτωση που έχεις αμφιβολίες. Καθώς κάθε συναλλαγή που κάνεις καλύπτεται από την Προστασία Αγορών του Paypal. Και πάλι όμως θέλει προσοχή, μην σου ζητήσει κάποιος να στείλεις τα χρήματα σαν Friends and Family καθώς σε αυτήν την περίπτωση δεν ισχύει η Προστασία αγορών.

Οι πιστωτικές κάρτες και οι χρεωστικές είναι ένας ακόμη ασφαλής τρόπος συναλλαγών, καθώς σε περίπτωση προβλήματος μπορείς να κάνεις αμφισβήτηση συναλλαγής στην τράπεζά σου. Αν κάποιο κατάστημα ζητά μόνο κατάθεση σε λογαριασμό θα επιλέγαμε να πάρουμε το αντικείμενο που θέλουμε από αλλού ακόμη και αν είναι ακριβότερο. Οι εξωφρενικά χαμηλές τιμές είναι ένας ακόμη λόγος να αποφύγεις ένα κατάστημα. Δεν μπορείς δηλαδή να εμπιστευθείς ένα κατάστημα που δίνει στα 600 ευρώ το iPhone 14 Pro Max, ενώ σου προτείνουμε να ψάξεις αν βρίσκεται σε κάποια πλατφόρμα, όπως για παράδειγμα skroutz, shopflix, bestprice.

Αν καμία απο τις παραπάνω επιλογές δεν είναι εύκολη τότε η καλύτερη επιλογή είναι η αντικαταβολή. Πληρώνεις το courrier και το κοστος του αντικειμένου, στην πόρτα σου, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείς ότι θα χάσεις χρήματα αν το δέμα δεν έρθει ποτέ. Σε αυτή την περίπτωση όμως θα πρέπει να γνωρίζεις και πάλι ότι τι κατάστημα είναι πραγματικό και δε θα σου φέρει συσκευή απομίμηση.

Αυτά είναι τα ελάχιστα που μπορεί να κάνει κάποιος για να είναι πιο σίγουρος πως θα παραλάβει την παραγγελία του. Το βέλτιστο είναι η αγορά από ελληνικά καταστήματα που συνεργάζονται επίσημα με τις ελληνικές αντιπροσωπίες. Αυτά τα καταστήματα εμπορεύονται προϊόντα που έχουν πάρει από την επίσημη και νόμιμη οδό, οπότε έχεις σίγουρα και εγγύηση από την κατασκευάστρια εταιρία, αλλά και κατάστημα να απευθυνθείς σε περίπτωση προβλήματος, χωρίς να πρέπει να πάει η συσκευή στην αντιπροσωπία εξωτερικού για επισκευή. Κάποιες εταιρίες αναγνωρίζουν την ευρωπαϊκή εγγύηση και κάποιες όχι.

Πηγή: techmaniacs.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο

Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης

ChatGPT: Ενσωμάτωση Στο Δωρεάν ή Πληρωμένο Microsoft Office Και Στο Gmail / YouTube

Το ChatGPT, ένα από τα πλέον καινοτόμα και ισχυρά εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, μπορεί να μας βοηθήσει ακόμη περισσότερο στις καθημερινές μας ασχολίες

Το χαρακτηριστικό που θα βάλει οριστικό τέλος στο spam στο Gmail σας

Ριζική αναβάθμιση έρχεται στα spam φίλτρα του Gmail, με τη Google να την αποκαλεί ως τη μεγαλύτερη αναβάθμιση στα χρονικά.

Προσοχή! Χάνονται αρχεία ετών από το Google Drive, τι πρέπει να κάνεις

Χρήστες αναφέρουν ότι εξαφανίζονται φάκελοι και αρχεία από τον αποθηκευτικό χώρο του Google Drive. Συγκεκριμένα, τις τελευταίες ημέρες κάνουν την εμφάνιση τους αναφορές από χρήστες που διαπιστώνουν ότι εντελώς ξαφνικά χάνουν αρχεία μηνών ή και ετών. Για να γίνει πιο περίεργο το θέμα, το πρόβλημα φαίνεται να φέρνει τον λογαριασμό σε μία κατάσταση λες και […]