Λίγο μετά την κυκλοφορία του iOS 17.2, η Apple προσφέρει την πρώτη beta του iOS 17.3 στους προγραμματιστές. Το πιο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό που εντοπίστηκε έως τώρα στη νέα έκδοση αφορά την ασφάλεια του iPhone και ονομάζεται Stolen Device Protection.

Η The Wall Street Journal είχε αναφέρει, νωρίτερα φέτος, ότι παρατηρείται αύξηση των κλοπών iPhone σε δημόσιους χώρους, όπως μπαρ. Μάλιστα, οι ληστές παρακολουθούσαν τα θύματα τους πριν κλέψουν τη συσκευή, ώστε να δουν τον κωδικό ασφαλείας που χρησιμοποιούν.

Έπειτα, έκλεβαν το iPhone, το ξεκλείδωναν, και φρόντιζαν να αλλάξουν άμεσα τα στοιχεία, το Apple ID, και τα λοιπά, κλειδώνοντας έτσι τον ιδιοκτήτη της συσκευής εκτός του λογαριασμού τους, και πολλές φορές εκτός των αρχείων και των backup στο iCloud.

Με το iOS 17.3 η Apple παρουσιάζει μία έξυπνη λύση στο πρόβλημα αυτό. Το νέο χαρακτηριστικό ασφαλείας ονομάζεται Stolen Device Protection και προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας στην ατυχή περίπτωση της κλοπής του iPhone και του κωδικού ασφαλείας.

Πλέον, η πρόσβαση στους αποθηκευμένους κωδικούς θα απαιτεί το Face ID για να επιβεβαιωθεί ότι προσπαθεί να τους χρησιμοποιήσει ο κάτοχος του λογαριασμού. Επιπλέον, οι αλλαγή ευαίσθητων ρυθμίσεων, όπως ο κωδικός του Apple ID, θα προστατεύεται από χρονοκαθυστέρηση – εκτός και αν το iPhone είναι σε οικία περιοχή.

Η Apple δημιούργησε προσεκτικά ένα σύστημα δύο επιπέδων για τον τρόπο λειτουργίας του Stolen Device Protection που είναι φιλική προς τον χρήστη, ενώ παράλληλα ενισχύει την ασφάλεια.

Για παράδειγμα, με τη λειτουργία ενεργοποιημένη στο iOS 17.3, ενέργειες όπως η χρήση κωδικών πρόσβασης ή passkeys, η υποβολή αίτησης για μια κάρτα Apple, η απενεργοποίηση του Lost Mode, η διαγραφή ενός iPhone, και η χρήση μεθόδων πληρωμής που έχουν αποθηκευτεί με ένα iPhone, θα απαιτούν βιομετρικό έλεγχο ταυτότητας. Η εφεδρεία κωδικού πρόσβασης δεν είναι διαθέσιμη όταν η συσκευή βρίσκεται μακριά από οικείες τοποθεσίες.

Αλλά για ακόμα πιο ευαίσθητες ενέργειες – όπως η αλλαγή του κωδικού πρόσβασης του Apple ID, η ενημέρωση των ρυθμίσεων ασφαλείας του Apple ID, η αλλαγή των ρυθμίσεων κωδικού πρόσβασης ή Touch/Face ID, και η απενεργοποίηση της προστασίας Find My ή Stolen Device – η καθυστέρηση ασφαλείας μιας ώρας θα ενεργοποιηθεί μακριά από οικείες τοποθεσίες. Αυτό σημαίνει ότι θα απαιτείται μια δεύτερη βιομετρική πιστοποίηση ταυτότητας μετά από αυτή την καθυστέρηση.

Η ενεργοποίηση του Stolen Device Protection στο iOS 17.3 γίνεται από την εφαρμογή των ρυθμίσεων, με κύλιση προς τα κάτω και πάτημα στο “Face ID & Passcode”, εκεί υπάρχει η νέα επιλογή για αυτό το χαρακτηριστικό.

Πηγή: MacRumors.com

Tags:

Αφήστε ένα Σχόλιο

Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης

Είναι ασφαλές το smartphone σου; Όλα τα χαρακτηριστικά ασφαλείας του Android

Σε αυτό το σύντομο άρθρο θα δούμε συνοπτικά τα χαρακτηριστικά ασφαλείας που υπόσχονται καθημερινά να προστατεύσουν εκατομμύρια συσκευές στον κόσμο.

Ενσωματωμένη προστασία από απάτες phishing στο Android 14

Η Google φαίνεται να λαμβάνει προληπτικά μέτρα για την προστασία των χρηστών του Android με μια νέα λειτουργία κατά του phishing που εντοπίστηκε στην έκδοση Android 14 QPR2 Beta 2.

Gmail: Δισεκατομμύρια χρήστες κινδυνεύουν από επίθεση phishing

Όλοι οι χρήστες του Gmail έχουν λάβει προειδοποίηση για ένα συχνό σφάλμα που αφορά πιθανές απάτες “phishing”.