Η Apple ανακοίνωσε τα iOS 17 και iPadOS 17, κατά τη διάρκεια του WWDC 2023. Οι νέες εκδόσεις των λειτουργικών της συστημάτων φέρνουν διάφορες αλλαγές και αρκετά σημαντικά νέα χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, τα νέα OS έχουν λειτουργία που βοηθά στη μειωμένη καταπόνηση των ματιών.

Η λειτουργία είναι διαθέσιμη στο iOS 17 και το iPadOS 17, ονομάζεται Screen Distance και βρίσκεται στις ρυθμίσεις, στο μενού Screen Time. Ωστόσο, λειτουργεί μόνο στα iPhone που τρέχουν το νέο OS και όλα τα iPad Pro με Face ID. Το χαρακτηριστικό χρησιμοποιεί την TrueDepth κάμερα για να μετράει την απόσταση μεταξύ των ματιών και της οθόνης.

Αν το OS, μέσω του Screen Distance, διαπιστώσει ότι η συσκευή βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη από 12 ίντσες ή 30 εκατοστά για μεγάλο χρονικό διάστημα, εμφανίζει μία ειδοποίηση πλήρους οθόνης που προτρέπει τον χρήστη να κρατά τη συσκευή σε μεγαλύτερη απόσταση. Μόλις ο χρήστης απομακρύνει τη συσκευή εμφανίζεται ένα τικ και ένα κουμπί που λέει “Continue”, το οποίο πρέπει να πατήσει ο χρήστης για να συνεχίσει.

Πηγή: MacRumors.com

Tags:

Αφήστε ένα Σχόλιο

Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *