Η Apple ανακοίνωσε τα iOS 17 και iPadOS 17, κατά τη διάρκεια του WWDC 2023. Οι νέες εκδόσεις των λειτουργικών της συστημάτων φέρνουν διάφορες αλλαγές και αρκετά σημαντικά νέα χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, τα νέα OS έχουν λειτουργία που βοηθά στη μειωμένη καταπόνηση των ματιών.

Η λειτουργία είναι διαθέσιμη στο iOS 17 και το iPadOS 17, ονομάζεται Screen Distance και βρίσκεται στις ρυθμίσεις, στο μενού Screen Time. Ωστόσο, λειτουργεί μόνο στα iPhone που τρέχουν το νέο OS και όλα τα iPad Pro με Face ID. Το χαρακτηριστικό χρησιμοποιεί την TrueDepth κάμερα για να μετράει την απόσταση μεταξύ των ματιών και της οθόνης.

Αν το OS, μέσω του Screen Distance, διαπιστώσει ότι η συσκευή βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη από 12 ίντσες ή 30 εκατοστά για μεγάλο χρονικό διάστημα, εμφανίζει μία ειδοποίηση πλήρους οθόνης που προτρέπει τον χρήστη να κρατά τη συσκευή σε μεγαλύτερη απόσταση. Μόλις ο χρήστης απομακρύνει τη συσκευή εμφανίζεται ένα τικ και ένα κουμπί που λέει “Continue”, το οποίο πρέπει να πατήσει ο χρήστης για να συνεχίσει.

Πηγή: MacRumors.com

Tags:

Αφήστε ένα Σχόλιο

Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης

Πώς να κάνετε unsubscribe από ανεπιθύμητα email

Εάν θέλετε να βγείτε από μια λίστα email, η διαγραφή μηνυμάτων δεν αρκεί. Ορίστε πως να κινηθείτε ώστε τα ανεπιθύμητα-αλλά-όχι-κακόβουλα ηλεκτρονικά μηνύματα να σταματήσουν να σας ενοχλούν.

Προσοχή! Χάνονται αρχεία ετών από το Google Drive, τι πρέπει να κάνεις

Χρήστες αναφέρουν ότι εξαφανίζονται φάκελοι και αρχεία από τον αποθηκευτικό χώρο του Google Drive. Συγκεκριμένα, τις τελευταίες ημέρες κάνουν την εμφάνιση τους αναφορές από χρήστες που διαπιστώνουν ότι εντελώς ξαφνικά χάνουν αρχεία μηνών ή και ετών. Για να γίνει πιο περίεργο το θέμα, το πρόβλημα φαίνεται να φέρνει τον λογαριασμό σε μία κατάσταση λες και […]

Τα ύποπτα σημεία ενός ηλεκτρονικού καταστήματος απάτης

Στις μέρες μας έχουμε γίνει μάρτυρες πολλών ηλεκτρονικών καταστημάτων απάτης. Από καταστήματα που δεν στέλνουν παραγγελίες μέχρι καταστήματα που ενώ έχουν πληρωθεί για τις παραγγελίες αρνούνται να τις παραδώσουν και κατεβάζουν ρολά, δεν απαντάνε στα τηλέφωνα και γενικότερα κάθε είδους συμπεριφορά που βάζει τον πελάτη σε ένα ατελείωτο άγχος.