Η εφαρμογή WhatsApp, που ανήκει στη Meta, κυκλοφορεί μια λειτουργία screen-sharing για βιντεοκλήσεις στην πλατφόρμα της. Με αυτή τη λειτουργία, οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται το περιεχόμενο των συσκευών τους κατά τη διάρκεια μιας βιντεοκλήσης, διευκολύνοντας τη συνεργασία, την επίδειξη και την εξ αποστάσεως αντιμετώπιση διαφόρων εργασιών ή ζητημάτων.

“Μοιραστήκαμε πληροφορίες σχετικά με ένα νέο χαρακτηριστικό που κυκλοφόρησε σε ορισμένους δοκιμαστές beta: τη δυνατότητα να μοιράζονται την οθόνη της συσκευής τους. Μετά την εγκατάσταση της τελευταίας beta του WhatsApp για iOS 23.12.0.74 από την εφαρμογή TestFlight, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ορισμένοι δοκιμαστές beta μπορεί να είναι σε θέση να πειραματιστούν με αυτό το χαρακτηριστικό”, δήλωσε το WABetaInfo.

Εάν η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη για το λογαριασμό σας στο WhatsApp, θα δείτε ένα νέο εικονίδιο στο κάτω μέρος κατά τη διάρκεια μιας βιντεοκλήσης. Αυτή η επιλογή σας επιτρέπει να μοιραστείτε το περιεχόμενο της οθόνης σας με όλους τους συμμετέχοντες στην κλήση.

Όταν χρησιμοποιείτε αυτή τη λειτουργία, όλα όσα εμφανίζονται στην οθόνη σας, συμπεριλαμβανομένων των ειδοποιήσεων, θα καταγράφονται και θα μοιράζονται εξ αποστάσεως με τα άτομα που είναι συνδεδεμένα στη βιντεοκλήση.

«Σε αυτήν την περίπτωση, προτείνεται να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία «Do Not Disturb» (ή τη λειτουργία εστίασης που προτιμάτε) για να αποφύγετε απροσδόκητες ειδοποιήσεις», ανέφερε η αναφορά WABetaInfo.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι χρήστες θα έχουν πλήρη έλεγχο αυτής της λειτουργίας. Παρόλο που το περιεχόμενο της οθόνης σας μοιράζεται συνεχώς κατά τη διάρκεια της βιντεοκλήσης, μπορείτε να το σταματήσετε όποτε θέλετε. Επιπλέον, το περιεχόμενο της οθόνης σας κοινοποιείται μόνο όταν δίνετε σχετική άδεια.

Η δυνατότητα κοινής χρήσης του περιεχομένου της οθόνης κάποιου κατά τη διάρκεια μιας βιντεοκλήσης είναι διαθέσιμη σε ορισμένους δοκιμαστές beta που εγκαθιστούν την τελευταία έκδοση του WhatsApp beta για iOS από την εφαρμογή TestFlight και θα επεκταθεί σε ακόμη περισσότερους ανθρώπους τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με την έκθεση.

Το WhatsApp εργάζεται επίσης για να προσθέσει τη συμβατότητα Meta Quest στη beta του Android ως συνδεδεμένη συσκευή. Σύμφωνα με το WABetaInfo, θα είναι δυνατή η σύνδεση ενός υπάρχοντος λογαριασμού WhatsApp με μια συσκευή Meta Quest με αυτή τη λειτουργία.

Πηγή: news18.com

Tags:

Αφήστε ένα Σχόλιο

Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης

Πώς θα μοιραστείτε εύκολα τον κωδικό πρόσβασης του Wi-Fi

Το να μοιράζεστε τον κωδικό πρόσβασης Wi-Fi με συγγενείς και φίλους μπορεί να είναι μια δύσκολη αγγαρεία, ειδικά όταν δεν θυμάστε τον κωδικό απ’ έξω.

Facebook: Ο νέος τρόπος που δείχνει πότε στάλθηκε ένα μήνυμα

Στη desktop έκδοση του Facebook και ειδικότερα στο Messenger, πλέον εμφανίζεται η λέξη στάλθηκε.

Το WhatsApp αποκτά λειτουργία “Silence Unknown Callers”

Το WhatsApp θέλει να κάνει τις κλήσεις spam λιγότερο ενοχλητικές και να επιτρέψει την επιλογή βέλτιστων ρυθμίσεων απορρήτου.