Η εφαρμογή WhatsApp, που ανήκει στη Meta, κυκλοφορεί μια λειτουργία screen-sharing για βιντεοκλήσεις στην πλατφόρμα της. Με αυτή τη λειτουργία, οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται το περιεχόμενο των συσκευών τους κατά τη διάρκεια μιας βιντεοκλήσης, διευκολύνοντας τη συνεργασία, την επίδειξη και την εξ αποστάσεως αντιμετώπιση διαφόρων εργασιών ή ζητημάτων.

“Μοιραστήκαμε πληροφορίες σχετικά με ένα νέο χαρακτηριστικό που κυκλοφόρησε σε ορισμένους δοκιμαστές beta: τη δυνατότητα να μοιράζονται την οθόνη της συσκευής τους. Μετά την εγκατάσταση της τελευταίας beta του WhatsApp για iOS 23.12.0.74 από την εφαρμογή TestFlight, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ορισμένοι δοκιμαστές beta μπορεί να είναι σε θέση να πειραματιστούν με αυτό το χαρακτηριστικό”, δήλωσε το WABetaInfo.

Εάν η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη για το λογαριασμό σας στο WhatsApp, θα δείτε ένα νέο εικονίδιο στο κάτω μέρος κατά τη διάρκεια μιας βιντεοκλήσης. Αυτή η επιλογή σας επιτρέπει να μοιραστείτε το περιεχόμενο της οθόνης σας με όλους τους συμμετέχοντες στην κλήση.

Όταν χρησιμοποιείτε αυτή τη λειτουργία, όλα όσα εμφανίζονται στην οθόνη σας, συμπεριλαμβανομένων των ειδοποιήσεων, θα καταγράφονται και θα μοιράζονται εξ αποστάσεως με τα άτομα που είναι συνδεδεμένα στη βιντεοκλήση.

«Σε αυτήν την περίπτωση, προτείνεται να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία «Do Not Disturb» (ή τη λειτουργία εστίασης που προτιμάτε) για να αποφύγετε απροσδόκητες ειδοποιήσεις», ανέφερε η αναφορά WABetaInfo.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι χρήστες θα έχουν πλήρη έλεγχο αυτής της λειτουργίας. Παρόλο που το περιεχόμενο της οθόνης σας μοιράζεται συνεχώς κατά τη διάρκεια της βιντεοκλήσης, μπορείτε να το σταματήσετε όποτε θέλετε. Επιπλέον, το περιεχόμενο της οθόνης σας κοινοποιείται μόνο όταν δίνετε σχετική άδεια.

Η δυνατότητα κοινής χρήσης του περιεχομένου της οθόνης κάποιου κατά τη διάρκεια μιας βιντεοκλήσης είναι διαθέσιμη σε ορισμένους δοκιμαστές beta που εγκαθιστούν την τελευταία έκδοση του WhatsApp beta για iOS από την εφαρμογή TestFlight και θα επεκταθεί σε ακόμη περισσότερους ανθρώπους τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με την έκθεση.

Το WhatsApp εργάζεται επίσης για να προσθέσει τη συμβατότητα Meta Quest στη beta του Android ως συνδεδεμένη συσκευή. Σύμφωνα με το WABetaInfo, θα είναι δυνατή η σύνδεση ενός υπάρχοντος λογαριασμού WhatsApp με μια συσκευή Meta Quest με αυτή τη λειτουργία.

Πηγή: news18.com

Tags:

Αφήστε ένα Σχόλιο

Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης

Είναι ασφαλές το smartphone σου; Όλα τα χαρακτηριστικά ασφαλείας του Android

Σε αυτό το σύντομο άρθρο θα δούμε συνοπτικά τα χαρακτηριστικά ασφαλείας που υπόσχονται καθημερινά να προστατεύσουν εκατομμύρια συσκευές στον κόσμο.

Σοβαρό κενό ασφαλείας στο Bluetooth 4.2 και νεότερο θέτει σε κίνδυνο δισεκατομμύρια συσκευές

Αυτό το exploit φαίνεται να λειτουργεί, τουλάχιστον εν μέρει, σε οποιαδήποτε συσκευή που χρησιμοποιεί Bluetooth 4.2 ή νεότερη έκδοση.

Πώς θα μπορέσετε να εντοπίσετε έναν κακόβουλο ιστότοπο

Πολλοί από τους ιστότοπους που υπάρχουν στο διαδίκτυο, έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά για να εξαπατήσουν τους χρήστες και να κλέψουν προσωπικά δεδομένα ή τα χρήματα.