Το WhatsApp βασίζεται εδώ και καιρό στους αριθμούς τηλεφώνου ως τη μόνη ταυτότητα για τους λογαριασμούς και οι χρήστες χρειάζονται έναν αριθμό τηλεφώνου για να δημιουργήσουν έναν λογαριασμό. Επιπλέον, οποιοσδήποτε σε μια ατομική ή ομαδική συνομιλία μπορεί να δει τον αριθμό τηλεφώνου σας- ωστόσο, αυτό μπορεί να αλλάξει, καθώς το WhatsApp εργάζεται για την εισαγωγή ονομάτων χρήστη.

Η τελευταία έκδοση beta της εφαρμογής του WhatsApp υποδηλώνει ότι η εταιρεία θα μπορούσε να εισαγάγει αυτήν τη δυνατότητα στο μέλλον, σύμφωνα με μια αναφορά από το WABetaInfo. Η αναφορά σημείωσε ότι η ενότητα ονόματος χρήστη θα είναι ορατή στη σελίδα Profile στα Settings.

Το TechCrunch μπόρεσε να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα την αναφορά του WABetaInfo. Κατά την επιθεώρηση του κώδικα της τελευταίας έκδοσης της εφαρμογής Android, βρέθηκαν αναφορές σε ένα πεδίο ονόματος χρήστη.

Δεν είναι σαφές ποια διαδικασία θα μπορούσε να εισαγάγει η εφαρμογή που ανήκει στη Meta για να επιλέξουν οι χρήστες ένα όνομα χρήστη, καθώς αυτή τη στιγμή υπάρχουν 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι που χρησιμοποιούν την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων.

Η ανταγωνιστική εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων του WhatsApp, Telegram, έχει δώσει στους χρήστες τη δυνατότητα να αποκρύπτουν τις επαφές τους και να εμφανίζουν αντ’ αυτών τα ονόματά τους. Πέρυσι, το Telegram λάνσαρε και δημοπρασίες για premium usernames με βάση το TON blockchain. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς το WhatsApp προσεγγίζει τις διεκδικήσεις για premium usernames και πώς σχεδιάζει να τα προστατεύσει.

Προς το παρόν, οι χρήστες του WhatsApp σε ομάδες και κοινότητες μπορούν να βλέπουν ο ένας τον αριθμό τηλεφώνου του άλλου. Όταν κυκλοφορήσει αυτή η λειτουργία, η εφαρμογή πιθανότατα θα επιτρέπει στους χρήστες να αποκρύπτουν τους αριθμούς τηλεφώνου τους από όσους δεν βρίσκονται στο βιβλίο επαφών τους.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, το WhatsApp κυκλοφόρησε μια νέα λειτουργία απορρήτου που επιτρέπει στους χρήστες να αποκρύπτουν και να κλειδώνουν μεμονωμένες συνομιλίες, οι οποίες μπορούν να ξεκλειδωθούν μόνο με βιομετρικό έλεγχο ταυτότητας ή κωδικό πρόσβασης μιας συσκευής.

Πηγή: techcrunch.com

Tags:

Αφήστε ένα Σχόλιο

Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης

Οδηγίες για «Έξυπνα» παιχνίδια Drones

Η τεχνολογία drone γίνεται όλο και πιο δημοφιλής – αυτό που κάποτε ήταν ένα ακριβό χόμπι για τους λάτρεις είναι τώρα πολύ πιο προσιτό, με διαθέσιμα μοντέλα κατάλληλα για παιδιά.

Android: Πώς να προσθέσετε προφίλ χρήστη και να ενεργοποιήσετε το Guest Mode;

Αν θέλετε να μοιραστείτε το Android τηλέφωνό σας με φίλους, συγγενείς ή συναδέλφους, είναι συνετό να δημιουργήσετε πρόσθετα προφίλ ή να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία επισκέπτη (Guest Mode). Με αυτόν τον τρόπο όλοι θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στη συσκευή χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο τις προσωπικές σας πληροφορίες και ρυθμίσεις.

Δημοφιλείς Εφαρμογές Android: 8+14 Apps Που Πρέπει Να Καταργήσετε

Πολύ πρόσφατα, ερευνητές ασφαλείας παρατήρησαν μια ανησυχητική αύξηση trojan στο Play Store.