Σήμερα, το WhatsApp ανακοίνωσε επιτέλους ένα από τα πιο αναμενόμενα χαρακτηριστικά: την επεξεργασία μηνυμάτων.

Ο Mark Zuckerberg σημείωσε σε ανάρτηση στο Facebook ότι οι χρήστες μπορούν πλέον να τροποποιούν ένα μήνυμα εντός 15 λεπτών από την αποστολή του. Εάν το επιθυμείτε, μπορείτε να πατήσετε παρατεταμένα το μήνυμα και να πατήσετε στην επιλογή “επεξεργασία” για να το τροποποιήσετε. Τα επεξεργασμένα μηνύματα θα έχουν μια ετικέτα “επεξεργασμένο” δίπλα στο  time stamp, υποδεικνύοντας την αλλαγή. Ωστόσο, η εφαρμογή δεν θα διατηρεί ιστορικό διορθώσεων- οι άλλοι χρήστες δεν θα μπορούν να δουν τις προηγούμενες εκδόσεις των επεξεργασμένων μηνυμάτων.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα έχετε πλέον περισσότερο έλεγχο στις συνομιλίες σας, όπως η διόρθωση ορθογραφικών σφαλμάτων ή η προσθήκη περισσότερου πλαισίου σε ένα μήνυμα. Για αυτό, μέσα σε 15 λεπτά από την αποστολή του μηνύματος, πρέπει να πατήσετε παρατεταμένα αυτό το μήνυμα για λίγο και στη συνέχεια να επιλέξετε την επιλογή «Edit» από το μενού», ανέφερε η εταιρεία σε μια ανάρτηση.

Μέχρι τώρα, οι χρήστες έπρεπε είτε να διαγράψουν ένα μήνυμα εντελώς είτε να στείλουν μια διόρθωση σε ξεχωριστό μήνυμα. Πέρυσι, η εφαρμογή συνομιλίας αύξησε το χρονικό όριο για τη διαγραφή ενός μηνύματος από δύο ημέρες (48 ώρες) σε 60 ώρες.

Οι ανταγωνιστές του WhatsApp, όπως το Telegram και το Signal, προσφέρουν εδώ και καιρό τη δυνατότητα επεξεργασίας μηνυμάτων. Με το iOS 16, η Apple εισήγαγε και τη δυνατότητα επεξεργασίας και ακύρωσης της αποστολής μηνυμάτων που αποστέλλονται μέσω του iMessage. Ακόμη και το Twitter εισήγαγε το κουμπί επεξεργασίας για τους χρήστες που πληρώνουν πέρυσι. Παρόλο που το χρονικό όριο για την τροποποίηση ενός μηνύματος δεν είναι τόσο γενναιόδωρο όσο το 48ωρο παράθυρο του Telegram, εξακολουθεί να είναι καλύτερο από το τίποτα.

Η Meta ανέφερε ότι η λειτουργία κυκλοφορεί ήδη στους χρήστες και θα είναι διαθέσιμη σε όλους σε λίγες εβδομάδες.

Πηγή: techcrunch.com

Tags:

Αφήστε ένα Σχόλιο

Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης

iCloud Passwords για Windows: Υποστηρίζει τη δημιουργία κωδικών 2FA

Η Apple πέρυσι ενημέρωσε το iCloud Utility της για Windows με διαχειριστή κωδικών πρόσβασης για πρώτη φορά, έτσι ώστε οι χρήστες να έχουν πρόσβαση και να διαχειρίζονται τα passwords που είναι αποθηκευμένοι στο iCloud Keychain από Windows PC.

Πώς να στείλετε και να ανοίξετε εμπιστευτικά email στο Gmail

Το Gmail επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν μηνύματα και συνημμένα αρχεία με το confidential mode, με στόχο να βοηθήσει στην προστασία ευαίσθητων πληροφοριών από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση.

Τα 4 καλύτερα δωρεάν Antivirus Apps για κινητά Android

Μια εφαρμογή antivirus για Android μπορεί να προστατεύσει από διάφορα κακόβουλα προγράμματα για κινητά και απειλές για την ιδιωτικότητα.