Αν ψάχνετε έναν βολικό τρόπο για να προστατεύσετε τα μάτια σας από τα φώτα που τρεμοπαίζουν ή αναβοσβήνουν στα βίντεο, το tvOS 16.4 εισήγαγε μια καινοτόμο επιλογή προσβασιμότητας που ονομάζεται Dim Flashing Lights! Με αυτή τη λειτουργία ενεργοποιημένη, η οθόνη θα χαμηλώνει αυτόματα όποτε ανιχνεύει τέτοιου είδους μοτίβα φωτός – δίνοντάς σας ηρεμία και βελτιωμένη οπτική άνεση. Δείτε πόσο εύκολο είναι να την ενεργοποιήσετε!

Τη Δευτέρα, η Apple αποκάλυψε το ολοκαίνουργιο tvOS 16.4 με έμφαση στις διορθώσεις σφαλμάτων και τις βελτιώσεις – αλλά δεν είναι μόνο αυτό! Οι σημειώσεις της έκδοσης αναφέρουν επίσης ένα συναρπαστικό νέο χαρακτηριστικό για να εξερευνήσουν οι χρήστες.

“Αυτή η ενημέρωση προσθέτει το Dim Flashing Lights, μια επιλογή προσβασιμότητας για την αυτόματη μείωση της φωτεινότητας της οθόνης του βίντεο όταν ανιχνεύονται λάμψεις φωτός ή εφέ στροβοσκοπίου”, λέει η Apple.

Το iOS 16.4 είναι επίσης εξοπλισμένο με την ίδια χρήσιμη λειτουργία.

“Το Apple TV σας χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο στη συσκευή για να ανιχνεύει φώτα που αναβοσβήνουν ή στροβοσκοπούν που περιλαμβάνονται στο υποστηριζόμενο περιεχόμενο βίντεο και τα μειώνει αυτόματα στην τηλεόρασή σας σε πραγματικό χρόνο”, λέει.

Στο σύνολό του, το έγγραφο υποστήριξης επικεντρώνεται στη μείωση της κίνησης της οθόνης για να βοηθήσει τους χρήστες. Προειδοποιεί ότι αυτές οι ρυθμίσεις “δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σε περίπτωση πιθανού κινδύνου ή τραυματισμού, καταστάσεων υψηλού κινδύνου και ιατρικών καταστάσεων”.

Είναι σύνηθες οι ταινίες και τα τηλεοπτικά προγράμματα να ξεκινούν με μια προειδοποίηση σχετικά με τις εικόνες που αναβοσβήνουν, καθώς αυτό μπορεί συχνά να προκαλέσει επιληπτικές κρίσεις σε άτομα που έχουν προδιάθεση ή πάσχουν ήδη από επιληψία.

Για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Dim Flashing Lights σε ένα Apple TV, ανοίξτε την εφαρμογή Settings. Στη συνέχεια, πλοηγηθείτε στην επιλογή Accessibility > Motion και επιλέξτε Dim Flashing Lights.

Για όσους χρησιμοποιούν iPhone, η διαδικασία είναι εξίσου απλή, αλλά με ακόμη περισσότερες πρόσθετες επιλογές κίνησης για την αντιμετώπιση διαφόρων καταστάσεων.

Πηγή: appleinsider.com

Tags:

Αφήστε ένα Σχόλιο

Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης

Οι καλύτεροι password manager για το iPhone σας

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ασφαλίσετε τους λογαριασμούς σας είναι η χρήση κωδικών πρόσβασης, αλλά αν έχετε πάρα πολλούς λογαριασμούς μπορεί να είναι δύσκολο να θυμάστε όλα τα passwords σας.

Snapchat: Πώς να ανακτήσετε έναν παραβιασμένο λογαριασμό;

Μήπως έχει κάποιος χακάρει τον λογαριασμό σας στο Snapchat; Αν ναι, μην ανησυχείτε!

Πώς θα μπλοκάρετε έναν λογαριαμό στο Twitter

Χρησιμοποιώντας αυτή τη λειτουργία, οι χρήστες μπορούν να προστατεύονται από τη λήψη ανεπιθύμητων επαφών και περιεχομένου, περιορίζοντας την πρόσβαση στα Tweets τους, εμποδίζοντας καθορισμένους λογαριασμούς να τους ακολουθούν ή να τους στέλνουν μηνύματα.