Η Meta κυκλοφόρησε μια νέα δυνατότητα απορρήτου για το WhatsApp, που ονομάζεται “Chat Lock“. Αυτή η δυνατότητα επιτρέπει στους χρήστες να αποκλείουν την πρόσβαση άλλων ατόμων σε κάποιες προσωπικές τους συνομιλίες.

Το Chat Lock θα δημιουργήσει έναν καινούργιο φάκελο για τις συνομιλίες σας, ο οποίος μπορεί να κλειδωθεί με κωδικό πρόσβασης ή με βιομετρικές μεθόδους, όπως το δακτυλικό αποτύπωμα. Έτσι, κανένας άλλος χρήστης δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτό το φάκελο, παρά μόνο εσείς.

Αν έχετε κάποια συνομιλία που θέλετε να κρατήσετε μυστική, μπορείτε να επιλέξετε να την κλειδώσετε με τη νέα λειτουργία του WhatsApp “Chat Lock”, αφού πατήσετε το όνομα της συνομιλίας (ομαδικής ή μεταξύ δύο ατόμων) και επιλέξετε την επιλογή κλειδώματος.

Το κλείδωμα μιας συνομιλίας αφαιρεί αυτό το νήμα από τα εισερχόμενά σας και το τοποθετεί πίσω από τον δικό του φάκελο στον οποίο μπορείτε να έχετε πρόσβαση μόνο με τον κωδικό πρόσβασης ή τα βιομετρικά στοιχεία της συσκευής σας, όπως ένα δακτυλικό αποτύπωμα“, ανέφερε το WhatsApp.

Με αυτή τη λειτουργία, αποκρύπτονται αυτόματα και οι λεπτομέρειες της κλειδωμένης συνομιλίας στις ειδοποιήσεις. Έτσι, αν κάποιος άλλος κρατά το τηλέφωνό σας, δεν θα μπορεί να δει το μήνυμα που λάβατε.

Πιστεύουμε ότι αυτή η λειτουργία θα είναι εξαιρετική για άτομα που μοιράζονται τα τηλέφωνά τους κατά καιρούς με ένα μέλος της οικογένειας ή σε στιγμές που κάποιος άλλος κρατάει το τηλέφωνό σας ακριβώς τη στιγμή που φτάνει μια πολύ ειδική συνομιλία“, πρόσθεσε η εταιρεία για το WhatsApp Chat Lock.

Για να προβάλετε κλειδωμένες συνομιλίες, τραβήξτε απαλά προς τα κάτω τα εισερχόμενά σας και επαληθεύστε τον εαυτό σας με τον κωδικό πρόσβασής σας ή τη βιομετρική μέθοδο αναγνώρισης που χρησιμοποιήσατε κατά το κλείδωμα της συνομιλίας. Είναι πολύ απλό!

Πέρα από το Chat Lock, το WhatsApp σχεδιάζει να φέρει και άλλες δυνατότητες για να ενισχύσει την ασφάλεια και το απόρρητο των χρηστών.

Αυτές οι προσεχείς προσθήκες περιλαμβάνουν locks που έχουν σχεδιαστεί για συνοδευτικές συσκευές και τη δυνατότητα δημιουργίας εξατομικευμένου κωδικού πρόσβασης για τις συνομιλίες σας. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε ένα ξεχωριστό password από αυτό του τηλεφώνου σας.

WhatsApp και απόρρητο

Το WhatsApp έχει λάβει διάφορα μέτρα για την ασφάλεια των χρηστών. Εισήγαγε την κρυπτογράφηση end-to-end πριν από επτά χρόνια και άρχισε να κυκλοφορεί end-to-end encrypted chat backups σε iOS και Android τον Οκτώβριο του 2021.

Επιπλέον, τον Δεκέμβριο του 2021, το WhatsApp επέκτεινε τις δυνατότητες ελέγχου απορρήτου της πλατφόρμας προσθέτοντας μηνύματα που εξαφανίζονται σε όλες τις νέες συνομιλίες.

Το WhatsApp είναι ένα δημοφιλές messaging app το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να ανταλλάσσουν μηνύματα, φωτογραφίες, βίντεο, και άλλα αρχεία. Αν και ξεκίνησε ως ένα απλό messaging app, το WhatsApp έχει γίνει πλέον ένας ολοκληρωμένος τρόπος επικοινωνίας για πολλούς ανθρώπους στον κόσμο. Η Meta λέει ότι η πλατφόρμα χρησιμοποιείται πλέον από πάνω από δύο δισεκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Γι’ αυτό η εταιρεία φροντίζει να φέρνει συνεχώς νέες δυνατότητες και χαρακτηριστικά ασφαλείας για να κρατήσει τους χρήστες της ευχαριστημένους.

Πηγή: bleepingcomputer.com

Tags:

Αφήστε ένα Σχόλιο

Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης

Πώς θα μπορέσετε να εντοπίσετε έναν κακόβουλο ιστότοπο

Πολλοί από τους ιστότοπους που υπάρχουν στο διαδίκτυο, έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά για να εξαπατήσουν τους χρήστες και να κλέψουν προσωπικά δεδομένα ή τα χρήματα.

Microsoft Defender: Τι Είναι Η Περιοδική Σάρωση Και Πώς Την Ενεργοποιώ

Η Ασφάλεια των Windows διαθέτει ένα πρόσθετο επίπεδο προστασίας για όλους τους υπολογιστές που τρέχουν το λειτουργικό της Microsoft.

Facebook Marketplace: Πώς να περιηγηθείτε χωρίς να συνδεθείτε;

Θέλετε να βρείτε αντικείμενα για να αγοράσετε από το Facebook Marketplace αλλά δεν έχετε λογαριασμό Facebook; Σας έχουμε την λύση! Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε πώς να περιηγηθείτε στον κατάλογο προϊόντων χωρίς να μπείτε σε κάποιον λογαριασμό.