Το WhatsApp έχει δοκιμάσει και παρουσιάσει μια σειρά νέων λειτουργιών τον τελευταίο καιρό. Μια από τις πιο πρόσφατες δυνατότητες που δοκιμάζει το WhatsApp είναι η κοινή χρήση οθόνης (Screen Share), μια λειτουργία που μοιάζει με αυτή του Zoom και του Microsoft Teams.

Σύμφωνα με το WABetaInfo, είναι διαθέσιμη μια νέα ενημέρωση για χρήστες beta στο πρόγραμμα Google Play Beta (2.23.11.19) που παρουσιάζει την εν λόγω δυνατότητα για συσκευές Android.

Η κοινή χρήση οθόνης μπορεί να είναι μια χρήσιμη δυνατότητα για χρήστες που θέλουν να μοιράζονται παρουσιάσεις με άλλους.

Η νέα λειτουργία έρχεται μαζί με μια μικρή αλλαγή στο UI της εφαρμογής, η οποία φέρνει τις καρτέλες στο κάτω μέρος της εφαρμογής. Όπως φαίνεται στα στιγμιότυπα οθόνης του WBI, οι χρήστες θα μπορούν να δουν το νέο εικονίδιο “Screen Share” στο κάτω μέρος της εφαρμογής WhatsApp δίπλα στα κουμπιά κάμερας, βίντεο και μικροφώνου.

Αν πατήσετε το εικονίδιο “Screen Share”, πιθανότατα θα εμφανιστεί ένα νέο αναδυόμενο παράθυρο στην οθόνη που θα ενημερώνει ότι η οθόνη κοινοποιείται, εγγράφεται και μεταδίδεται στους παραλήπτες. Ωστόσο, οι χρήστες πρέπει να έχουν στο νου τους ότι η κοινή χρήση οθόνης μπορεί να εκθέσει ευαίσθητες πληροφορίες, όπως κωδικούς πρόσβασης, στοιχεία πληρωμής, φωτογραφίες κλπ, που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της κλήσης.

Επομένως, η πτυχή του απορρήτου της νέας δυνατότητας θα πρέπει να διευκρινιστεί. Ωστόσο, δεδομένου ότι τα πάντα στο WhatsApp, μέχρι τώρα, είναι κρυπτογραφημένα από άκρο σε άκρο (end-to-en encryption), όπως μηνύματα, κλήσεις, βίντεο, ίσως ισχύει το το ίδιο και με την κοινή χρήση οθόνης. Το WhatsApp ίσως δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό το κομμάτι, όταν το χαρακτηριστικό κυκλοφορήσει σε περισσότερους χρήστες.

Όπως συμβαίνει και σε άλλες αντίστοιχες εφαρμογές, οι χρήστες θα μπορούν να σταματήσουν την κοινή χρήση ανά πάσα στιγμή, πατώντας ξανά το κουμπί “Screen Share” στην εφαρμογή WhatsApp.

Είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε το WhatsApp να προσπαθεί σκληρά για να συναγωνιστεί ή να ξεπεράσει άλλες υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων. Το τελευταίο διάστημα η εφαρμογή που ανήκει στη Meta έχει φέρει διάφορες νέες λειτουργίες. Για παράδειγμα, πρόσφατα, ανακοίνωσε ότι οι χρήστες μπορούν να επεξεργάζονται απεσταλμένα μηνύματα, Συγκεκριμένα, ο Mark Zuckerberg σημείωσε σε ανάρτηση στο Facebook ότι οι χρήστες μπορούν πλέον να τροποποιούν ένα μήνυμα εντός 15 λεπτών από την αποστολή του.

Το WhatsApp είναι μια από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων και μπορεί να βελτιώσει την εμπειρία σας στην επικοινωνία με άλλους, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν εύκολα!

Πηγή: androidcentral.com

Tags:

Αφήστε ένα Σχόλιο

Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης

Μακριά από αυτές τις εφαρμογές! Η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα λίστα malware εφαρμογών

Τα επίσημα app stores αποτελούν ίσως το καλύτερο μέρος για να κατεβάσει κάποιος ασφαλές λογισμικό, δυστυχώς όμως δεν απουσιάζουν οι επιβλαβείς εφαρμογές.

Windows 11: Οι καλύτεροι και πιο ασφαλείς browsers για το PC σου

Το Διαδίκτυο αποτελεί μέρος της καθημερινότητάς μας. Ως αποτέλεσμα, υπάρχουν διάφορες εφαρμογές που διευκολύνουν την πρόσβαση σε αυτό. Χρειάστηκαν κάμποσα χρόνια, αλλά τα προγράμματα περιήγησης έχουν φτάσει σε ένα σημείο όπου είναι πολύ φιλικά προς τον χρήστη.

Αυτόματο μπλοκάρισμα παρακολούθησης στα iOS 17, iPadOS 17, και macOS Sonoma

Η Apple αποκαλεί αυτή τη νέα λειτουργία Advanced Tracking and Fingerprinting Protection και είναι φαίνεται ότι λειτουργεί και συνδέσμους που μοιράζονται οι χρήστες στις εφαρμογές Messages και Mail.