Η OpenAI μπορεί να κυκλοφορήσει ένα μοντέλο AI ανοιχτού κώδικα

Η OpenAI, η μητρική εταιρεία της ChatGPT, φέρεται να εργάζεται πάνω σε ένα μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης ανοιχτού κώδικα, σύμφωνα με μια αναφορά από το The Information μέσω του XDA.

Google: Πρώην υπάλληλος προειδοποιεί σχετικά με το AI

Η Δρ. Timnit Gebru, η πρώην ερευνήτρια της Google AI που διώχθηκε από την εταιρεία τον Δεκέμβριο του 2020 επειδή εκφράστηκε ανοιχτά κατά της ανήθικης τεχνητής νοημοσύνης, προειδοποιεί μια ακόμα φορά για την πορεία της τεχνητής νοημοσύνης.

Κακόβουλοι Windows kernel drivers χρησιμοποιούνται σε επιθέσεις BlackCat ransomware

Η ομάδα ransomware ALPHV (γνωστή και ως BlackCat) παρατηρήθηκε ότι χρησιμοποιεί υπογεγραμμένους, κακόβουλους Windows kernel drivers για να αποφύγει την ανίχνευση από το λογισμικό ασφαλείας κατά τη διάρκεια των επιθέσεων.

Facebook: Τεράστιο πρόστιμο λόγω κακού χειρισμού δεδομένων χρηστών

Το Facebook της Meta λαμβάνει άλλο ένα πρόστιμο από τη ρυθμιστική αρχή απορρήτου της Ιρλανδίας, σχετικά με τον τρόπο που χειρίζεται τα δεδομένα των Ευρωπαίων χρηστών.

iRecorder: Η κορυφαία εφαρμογή Android είναι στην πραγματικότητα λογισμικό υποκλοπής

Μετά από σχεδόν ένα χρόνο λειτουργίας της μέσω του Play Store, μια δημοφιλής εφαρμογή εγγραφής οθόνης για Android (iRecorder) έχει στραφεί εναντίον των χρηστών και καταγράφει τις κλήσεις τους, κλέβει αρχεία και να ακούει ακόμη και τους ήχους του περιβάλλοντος της συσκευής.

Το Legion Malware αναβαθμίστηκε για να στοχεύει SSH servers και AWS credentials

Μια ενημερωμένη έκδοση του κακόβουλου λογισμικού commodity με την ονομασία Legion διαθέτει διευρυμένες λειτουργίες για να θέτει σε κίνδυνο SSH servers και Amazon Web Services (AWS) credentials που σχετίζονται με το DynamoDB και το CloudWatch.

Έναν ολόκληρο χρόνο χρειάζεται η Microsoft για να διορθώσει κενό ασφαλείας στα Windows 11

Η Microsoft κυκλοφόρησε ένα patch, πριν λίγες ημέρες, για να διορθώσει ένα Secure Boot bypass bug που χρησιμοποιείται από το bootkit BlackLotus.

Twitter bug φαίνεται να επαναφέρει τυχαία διαγραμμένα tweets

Πολλοί χρήστες του Twitter ανέφεραν ότι διάφορα διαγραμμένα tweets επανεμφανίζονται στον ιστότοπο με ανησυχητικό ρυθμό- ένας ειδικός σε θέματα ασφάλειας σημείωσε ότι η εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης είχε αποκαταστήσει 34.000 μηνύματα, όπως αναφέρει το ZDNET. Το Twitter bug φαίνεται να επηρεάζει και τα διαγραμμένα retweets.

Η Mozilla εξαγοράζει την Fakespot για να βοηθήσει τους χρήστες του Firefox να εντοπίζουν ψεύτικες κριτικές προϊόντων

Η Mozilla ανακοίνωσε ότι εξαγόρασε την εταιρεία Fakespot, μια startup που παρέχει ένα site και ένα browser extension που επιτρέπει στους χρήστες να εντοπίζουν αναξιόπιστες ή ψεύτικες κριτικές προϊόντων.