Η χειρονομία που σημαίνει πως πρέπει να καλέσετε αμέσως την αστυνομία

Το "σήμα" της κακοποίησης που πρέπει όλοι να γνωρίζουμε.

Phishing emails: Πώς να τα αναγνωρίσετε και πώς να προστατευτείτε;

Το phishing είναι ίσως η μεγαλύτερη απειλή στον κυβερνοχώρο εδώ και περισσότερα από πέντε χρόνια. Γι΄ αυτό το λόγο, όλοι οι χρήστες και κυρίως οι εργαζόμενοι θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και να αναγνωρίζουν τα σημάδια μιας phishing επίθεσης.

«Η σελίδα δε βρέθηκε» (σφάλμα 404) αλλά μπορείτε να βοηθήσετε να βρεθεί ένα παιδί που εξαφανίστηκε

Η έξυπνη αυτή ψηφιακή εφαρμογή δημιουργήθηκε το 2012 από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για τα Εξαφανισμένα και υπό Εκμετάλλευση Παιδιά «Missing Children Europe», της οποίας ιδρυτικό μέλος και μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου αποτελεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού», τον Child Focus από το Βέλγιο και την εταιρεία FamousGrey.

Κατανόηση και αντιμετώπιση της έμφυλης βίας στο διαδίκτυο

Η βία με βάση το φύλο (GBV) είναι ένα ζήτημα που επεκτείνει την εμβέλειά του στην ψηφιακή σφαίρα, διαμορφώνοντας τις εμπειρίες των ατόμων στο διαδίκτυο.

Εκστρατεία AdWiseOnline – Προστατεύοντας τους νέους από πρακτικές διαδικτυακού μάρκετινγκ

Η νέα πρωτοβουλία του BIK επικεντρώνεται σε πρακτικές μάρκετινγκ που στοχεύουν τα παιδιά στο διαδίκτυο, με σκοπό την ανάλυση αυτών των πρακτικών και την ανάπτυξη εκστρατειών ευαισθητοποίησης .

Προκλήσεις και ευκαιρίες από τη χρήση τεχνολογιών Τεχνητής Νοημοσύνης για παιδιά και εφήβους.

Με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2024, το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας εφιστά την προσοχή στους κινδύνους που απορρέουν από την χρήση των αναδυόμενων τεχνολογιών, όπως αυτή της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) κυρίως από ανήλικους χρήστες

Ετήσια στατιστικά στοιχεία 2023 Ανοιχτής Γραμμής Καταγγελιών για το παράνομο περιεχόμενο στο διαδίκτυο SafeLine.gr και Γραμμής Βοήθειας Help-line.gr

H αύξηση των καταγγελιών για υλικό παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης (CSAM, CSEM) κατά 5,4% σε σχέση με πέρυσι και η αύξηση των κλήσεων για αναζήτηση βοήθειας διαχείρισης τέτοιων περιστατικών είναι δυο από τα σημαντικότερα στοιχεία που προκύπτουν από τα ετήσια στατιστικά στοιχεία της ανοιχτής γραμμής καταγγελιών για το παράνομο περιεχόμενο στο διαδίκτυο SafeLine.gr και της γραμμής […]

Ακόμα και κορυφαία Samsung παραμένουν για μήνες χωρίς ενημερώσεις για το Google Play

Σύμφωνα με μια αναφορά από το GalaxyClub, μερικά τηλέφωνα Galaxy δεν έχουν λάβει ενημέρωση του συστήματος Google Play εδώ και μήνες.

Πρόβληματα σύνδεσης στο δίκτυο κινητής έχουν τα iPhone μετά το iOS 17.2.1, μερικές λύσεις

Φαίνεται ότι κάποια μοντέλα iPhone δεν μπορούν να συνδεθούν στο δίκτυο μετά την εγκατάσταση της ενημέρωσης – όπως αναφέρουν χρήστες στο Support Community Discussions site της Apple.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Νέο malware επαναφέρει cookies και παραβιάζει λογαριασμούς Google

Μια σοβαρή ευπάθεια που σχετίζεται με τα cookies, η οποία περιλαμβάνει malware που διεισδύει σε αρχεία από τον Chrome, φαίνεται να επιτρέπει την πρόσβαση σε λογαριασμούς Google ακόμη και μετά την αλλαγή των κωδικών πρόσβασης.

Πιο ιδιωτική από ποτέ η περιήγηση με το Google Maps, τοπική αποθήκευση δεδομένων

Η Google ανακοίνωσε ότι όλοι οι χρήστες του Maps θα μπορούν σύντομα να διαγράφουν τις δραστηριότητές τους που σχετίζονται με συγκεκριμένα μέρη απευθείας από την εφαρμογή.

iPhone: Δες πώς να επεκτείνεις τη ζωή και την αυτονομία της μπαταρίας

Οι μπαταρίες των iPhone έχουν μακρά ζωή. Ωστόσο, το καλό μπορεί να γίνει καλύτερο, ειδικά αν του συμπεριφέρεσαι ανάλογα.