Σήμα κακοποίησης: Η χειρονομία που σημαίνει πως πρέπει να καλέσετε αμέσως την αστυνομία

09/05/2023

Το “σήμα” της κακοποίησης που πρέπει όλοι να γνωρίζουμε.

Phishing emails: Πώς να τα αναγνωρίσετε και πώς να προστατευτείτε;

20/02/2021

Το phishing είναι ίσως η μεγαλύτερη απειλή στον κυβερνοχώρο εδώ και περισσότερα από πέντε χρόνια. Γι΄ αυτό το λόγο, όλοι οι χρήστες και κυρίως οι εργαζόμενοι θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και να αναγνωρίζουν τα σημάδια μιας phishing επίθεσης.

«Η σελίδα δε βρέθηκε» (σφάλμα 404) αλλά μπορείτε να βοηθήσετε να βρεθεί ένα παιδί που εξαφανίστηκε

25/09/2018

Η έξυπνη αυτή ψηφιακή εφαρμογή δημιουργήθηκε το 2012 από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για τα Εξαφανισμένα και υπό Εκμετάλλευση Παιδιά «Missing Children Europe», της οποίας ιδρυτικό μέλος και μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου αποτελεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού», τον Child Focus από το Βέλγιο και την εταιρεία FamousGrey.

WhatsApp: Δοκιμάζει κοινή χρήση οθόνης (Screen Share) σε βιντεοκλήσεις

05/06/2023

Το WhatsApp έχει δοκιμάσει και παρουσιάσει μια σειρά νέων λειτουργιών τον τελευταίο καιρό. Μια από τις πιο πρόσφατες δυνατότητες που δοκιμάζει το WhatsApp είναι η κοινή χρήση οθόνης (Screen Share), μια λειτουργία που μοιάζει με αυτή του Zoom και του Microsoft Teams.

Οι ομάδες ransomware υιοθετούν επιχειρηματικές πρακτικές για να αυξήσουν τα κέρδη τους

05/06/2023

Οι συμμορίες Ransomware χρησιμοποιούν διάφορες επιχειρηματικές πρακτικές για να αυξήσουν τα κέρδη τους, καθιστώντας όλο και πιο δύσκολο για τους defenders να διακρίνουν τις διάφορες ομάδες, σύμφωνα με μια νέα έκθεση της WithSecure.

Η Microsoft ανακοινώνει επίσημα τη νέα ψηφιακή βοηθό των Windows 11

04/06/2023

Η Microsoft ανακοινώνει επίσημα τη νέα ψηφιακή βοηθό των Windows 11, η οποία θα είναι ενσωματωμένη εντός των Windows 11 και διαθέσιμη να την ανοίξεις και να τη χρησιμοποιήσεις από την taskbar σε όλα τα apps.

Google: Δείχνει πως να ξεχωρίζεις τα γνήσια και ασφαλή TV Boxes

03/06/2023

Τους προηγούμενους μήνες διάφορα άρθρα έκαναν λόγο για ένα σημαντικό πρόβλημα των Android TV boxes που πωλούνταν και έρχονταν με malware, με πολλούς χρήστες συχνά να αγνοούν το γεγονός ότι το Android TV δεν είναι το ίδιο πράγμα με το Android TV OS από την Google.

Το SeroXen RAT malware στοχεύει gamers

03/06/2023

Ένα trojan απομακρυσμένης πρόσβασης (RAT) με το όνομα “SeroXen” έχει γίνει αρκετά δημοφιλές το τελευταίο διάστημα, καθώς πολλοί εγκληματίες του κυβερνοχώρου το προτιμούν λόγω των ισχυρών δυνατοτήτων του και της δυσκολίας στον εντοπισμό του.

Προβληματικός σύνδεσμος κρασάρει το WhatsApp, αυτή είναι η λύση

03/06/2023

Ο σύνδεσμος αυτός, συνήθως, ανακατευθύνει τον χρήστη στις ρυθμίσεις του WhatsApp, αλλά πλέον κρασάρει την έκδοση της εφαρμογής για συσκευές Android.

Google: Το Flood Hub έρχεται στην Ελλάδα

02/06/2023

Το Flood Hub επεκτείνεται σε 80 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, παρέχοντας προβλέψεις έως και 7 ημέρες πριν από μια πλημμύρα, σε 460 εκατομμύρια ανθρώπους.

Διέγραψε άμεσα αυτά τα 101 Android apps: 421 εκ. downloads στο Play Store

01/06/2023

Μια ακόμη λίστα εφαρμογών είναι και αυτή που θα διαβάσεις ακριβώς από κάτω, που περιέχει περισσότερες από 101 εφαρμογές με spyware-injecting modules, δηλαδή λειτουργίες εισαγωγής malware.

Η Apple καταργεί τις φωτογραφίες του My Photo Stream: Μόνο iCloud

01/06/2023

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία στην επίσημη σελίδα υποστήριξης το My Photo Stream θα παύσει οριστικά τη λειτουργία του στις 26 Ιουλίου του 2023.