Ιδιαίτερη ανησυχία έχει προκαλέσει η πληροφορία ότι έχουν διαρρεύσει τα ονόματα οφειλετών του Δημοσίου (τελών κυκλοφορίας) και των usernames.

Την περασμένη εβδομάδα η ΑΑΔΕ είχε ανακοινώσει ότι σε 16.000 φορολογούμενους, στο πλαίσιο της βεβαίωσης των τελών κυκλοφορίας του 2018, εστάλησαν σχετικά μηνύματα κοινοποίησης των τελών κυκλοφορίας τα οποία περιλάμβαναν λόγω τεχνικής αστοχίας – ονοματεπώνυμα και όνομα χρήστη – username (όχι κωδικούς πρόσβασης – password) και άλλων οφειλετών.

Αμέσως ενημερώθηκε η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, η οποία ζήτησε να σταλούν μηνύματα σε αυτούς τους ανθρώπους που θα τους ζητούν να διαγράψουν τα μηνύματα και τα στοιχεία που έλαβαν από λάθος, ενώ από την ΑΑΔΕ εξετάζεται να αλλάξει η μορφή των μηνυμάτων.

Πλέον τα στοιχεία των φορολογουμένων δεν θα αναγράφονται κανονικά αλλά με αστεράκια, όπως το κάνουν και οι τράπεζες. Αξίζει να σημειωθεί ότι το username και το password είναι ίσως τα πιο σημαντικά προσωπικά στοιχεία της αλληλεπίδρασης με το taxisnet, καθώς με αυτά γίνεται η έκδοση ταυτοτήτων και η χρήση πλήθος άλλων ευαίσθητων πληροφοριών που μας αφορούν.

Πηγή: Capital.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο

Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *