Η ανταλλαγή μηνυμάτων στο Twitter πρόκειται να γίνει πολύ πιο ασφαλής και ιδιωτική, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της πλατφόρμας. Ο Elon Musk είπε ότι το Twitter κυκλοφορεί την Πέμπτη το “version1.0” των κρυπτογραφημένων άμεσων μηνυμάτων.

Αυτό σημαίνει ότι κανείς δεν θα μπορεί να διαβάσει τα άμεσα μηνύματα που ανταλλάσσετε με τους φίλους σας στην πλατφόρμα, εκτός εάν έχει τα credentials χρήστη σας. Ο Elon Musk είπε συγκεκριμένα ότι με αυτή την αλλαγή “δεν θα μπορούσε να δει τα DM σας ακόμα κι αν υπήρχε ένα όπλο στο κεφάλι του“. Είπε ακόμα ότι η δυνατότητα αυτή θα εξελιχθεί γρήγορα.

With Latest Version Of App, You Can DM Reply To Any Message In The Thread (Not Just Most Recent) And Use Any Emoji Reaction.

Release Of Encrypted DMs V1.0 Should Happen Tomorrow. This Will Grow In Sophistication Rapidly. The Acid Test Is That I Could Not See Your DMs Even If…

Elon Musk

Τα κρυπτογραφημένα μηνύματα θεωρούνται βασικό πρότυπο επικοινωνίας στις μέρες μας. Οι περισσότερες μεγάλες πλατφόρμες ανταλλαγής μηνυμάτων, όπως το WhatsApp, το Viber, το Messenger, το Telegram και το Signal προσφέρουν κάποια μορφή κρυπτογράφησης από άκρο σε άκρο (end-to-end encryption) για μηνύματα.

Τα κρυπτογραφημένα μηνύματα παρέχουν μια εξαιρετική λύση για την ασφάλεια των δεδομένων και της επικοινωνίας στο διαδίκτυο, διασφαλίζοντας το απόρρητο και την εμπιστευτικότητα. Έχουν γίνει ένα κρίσιμο εργαλείο για πολλά άτομα και οργανισμούς που θέλουν να προστατεύσουν τις ευαίσθητες πληροφορίες τους στην εποχή της ψηφιακής επικοινωνίας.

Ο Musk είχε ήδη μιλήσει από το Μάρτιο για εισαγωγή κρυπτογραφημένων μηνυμάτων στο Twitter. Τότε είχε πει ότι θα εισάγονταν μέχρι το τέλος του μήνα. Ωστόσο, το χρονοδιάγραμμα αυτό δεν τηρήθηκε, το οποίο μπορεί να οφείλεται εν μέρει και στο ότι έχει απολυθεί η πλειοψηφία των εργαζομένων της εταιρείας.

Πέρα από την εισαγωγή κρυπτογραφημένων μηνυμάτων στο Twitter, ο Musk αναφέρθηκε επίσης σε μια νέα δυνατότητα που χρησιμοποιείται ήδη: οι χρήστες μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν οποιαδήποτε αντίδραση emoji στα άμεσα μηνύματα και θα μπορούν επίσης να απαντούν με άμεσο μήνυμα σε οποιοδήποτε μήνυμα στο thread (πέρα από το πιο πρόσφατο μήνυμα).

Πηγή: mashable.com

Tags:

Αφήστε ένα Σχόλιο

Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης

Παγκόσμια Hμέρα Social Media

Χαρούμενη Παγκόσμια Hμέρα των Social Media! Σήμερα, γιορτάζουμε τη δύναμη της σύνδεσης, της δημιουργικότητας και της κοινότητας που έχουν φέρει στη ζωή μας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το TikTok παραβίασε την ιδιωτική ζωή των παιδιών;

Το TikTok ενδέχεται να αντιμετωπίσει πρόστιμο 27 εκατομμυρίων λιρών (30 εκατομμύρια ευρώ) για παραβίαση του νόμου περί προστασίας δεδομένων του Ηνωμένου Βασιλείου που αφορά το απόρρητο των παιδιών για περισσότερα από δύο χρόνια έως τον Ιούλιο του 2020, δήλωσε το Γραφείο του Επιτρόπου Πληροφοριών (Information Commissioner Office).

Ένα καλύτερο και ασφαλέστερο διαδίκτυο για παιδιά με αναπηρία

Εκτιμάται ότι 240 εκατομμύρια παιδιά παγκοσμίως (ένα στα δέκα παιδιά) ζουν με αναπηρίες, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η UNICEF.