Κακά νέα αν εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε τα Windows 10: Η Microsoft πρόκειται να σταματήσει να προσθέτει νέα χαρακτηριστικά στο λειτουργικό σύστημα μέσω επερχόμενων ενημερώσεων.

“Σας ενθαρρύνουμε ανεπιφύλακτα να μεταβείτε στα Windows 11 τώρα, καθώς δεν θα υπάρξουν πρόσθετες ενημερώσεις χαρακτηριστικών των Windows 10”, έγραψε ο Jason Leznek, product manager της Microsoft, σε ανάρτησή του.

Ο Leznek έγραψε την ανάρτηση για να δώσει στο κοινό έναν “ξεκάθαρο χάρτη πορείας των Windows client”, ώστε οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις να προετοιμαστούν. Η Microsoft έχει ήδη δηλώσει ότι θα υποστηρίζει τα Windows 10 μέχρι τις 14 Οκτωβρίου 2025, μια ημερομηνία που πλησιάζει γρήγορα.

Ωστόσο, η σημερινή δήλωση σημαίνει ότι οι χρήστες θα πρέπει να περιμένουν να λάβουν μόνο διορθώσεις επιδόσεων και επιδιορθώσεις ασφαλείας μέσω μελλοντικών ενημερώσεων των Windows 10. Οι ενημερώσεις θα φτάνουν κάθε μήνα μέχρι την ημερομηνία λήξης του κύκλου υποστήριξης τον Οκτώβριο του 2025. Αλλά αν αναζητάτε νέες δυνατότητες, θα πρέπει να εγκαταστήσετε ή να αγοράσετε έναν υπολογιστή με Windows 11.

Υπολογίζεται ότι το 73% των χρηστών χρησιμοποιεί Windows 10, σύμφωνα με έρευνες. Έτσι, η είδηση μπορεί να ενοχλήσει όσους προσκολλώνται στο λειτουργικό σύστημα, ενώ η Microsoft έχει πιέσει τους χρήστες να υιοθετήσουν τα Windows 11. Το πρόβλημα είναι ότι τα Windows 11 μπορούν να εγκατασταθούν επίσημα μόνο σε υπολογιστές που κυκλοφόρησαν τα τελευταία έξι χρόνια, λόγω της απόφασης της Microsoft να επιβάλει ορισμένες απαιτήσεις συστήματος.

Η δημοσίευση από τον Leznek συνεχίζει: “Εάν εσείς ή/και ο οργανισμός σας πρέπει να παραμείνετε στα Windows 10 προς το παρόν, ενημερώστε σε Windows 10, έκδοση 22H2 για να συνεχίσετε να λαμβάνετε μηνιαίες εκδόσεις ενημερώσεων ασφαλείας μέχρι τις 14 Οκτωβρίου 2025”.

Η περσινή έκδοση των Windows 10 22H2 στην πραγματικότητα δεν περιείχε νέα χαρακτηριστικά. Αντίθετα, ήταν αφιερωμένη σε ενημερώσεις ασφαλείας, επιδόσεων και αξιοπιστίας. Αντ’ αυτού, η Microsoft έφερε τις σημαντικές βελτιώσεις στην έκδοση Windows 11 22H2, η οποία ήταν γεμάτη με αναθεωρήσεις και βελτιώσεις στο λειτουργικό σύστημα.

Πηγή: PC Magazine

Αφήστε ένα Σχόλιο

Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης

Ransomware: Τα παραδοσιακά εργαλεία ασφάλειας δεν αρκούν για την προστασία

Τα παραδοσιακά προϊόντα κυβερνοασφάλειας ήταν κάποτε αρκετά για την προστασία των οργανισμών από απόπειρες hacking και ιούς.

Διαφάνεια από τη Google σε όλους τους τομείς, με το Transparency Center

Αν έτυχε ποτέ να ψάχνετε μια συγκεκριμένη πολιτική προϊόντος της Google, διαπιστώσατε ότι αποτελεί άθλο λόγω όλων των προϊόντων που κατέχει.

iRecorder: Η κορυφαία εφαρμογή Android είναι στην πραγματικότητα λογισμικό υποκλοπής

Η εφαρμογή iRecorder, καταγράφει κλήσεις, κλέβει αρχεία και ακούει τους ήχους του περιβάλλοντος της συσκευής.