Οι διαφημίσεις είναι απαραίτητες για τους παρόχους υπηρεσιών, τους ιστότοπους, και τις εφαρμογές, ώστε να κερδίζουν χρήματα, αλλά υπάρχει μια λεπτή γραμμή μεταξύ αποδεκτών διαφημίσεων και υπερβολικών διαφημίσεων. Οι διαφημίσεις πλήρους οθόνης ανήκουν, τις περισσότερες φορές, σταθερά στην τελευταία κατηγορία. Μπορούν να καταλάβουν την οθόνη του τηλεφώνου και, πολλές φορές, είναι επίσης δύσκολο να τις κλείσετε. Ευτυχώς, φαίνεται ότι το Android 14 θα επιτρέπει να ανακαλείτε χειροκίνητα τα δικαιώματα ειδοποιήσεων πλήρους οθόνης από τις εφαρμογές, σε μία προσπάθεια περαιτέρω περιορισμού αυτού του προβλήματος.

Ξεκινώντας με το Android 14, η άδεια USE_FULL_SCREEN_INTENT, η οποία χρησιμοποιείται από τις εφαρμογές για την παροχή ειδοποιήσεων πλήρους οθόνης, μπορεί να ενεργοποιηθεί ή να απενεργοποιηθεί από τον χρήστη. Με την απενεργοποίηση της άδειας, οι εφαρμογές θα πρέπει να δυσκολεύονται περισσότερο να πετάνε αναδυόμενα παράθυρα πλήρους οθόνης – να έχετε υπόψη ότι αυτή η άδεια δεν είναι ο μόνος τρόπος που έχουν οι εφαρμογές για να εμφανίζουν διαφημίσεις πλήρους οθόνης, αλλά είναι ένας από αυτούς που μπορούν να καταχραστούν οι πάροχοι διαφημίσεων.

Η άδεια USE_FULL_SCREEN_INTENT είναι αυτή που χρησιμοποιείται από τις εφαρμογές κλήσης και ρολογιού για να εμφανίζουν τις ειδοποιήσεις εισερχόμενων κλήσεων ή ξυπνητηριών σε πλήρη οθόνη, συνήθως όταν η οθόνη του τηλεφώνου είναι απενεργοποιημένη. Με την απενεργοποίηση του δικαιώματος, οι εφαρμογές δεν θα μπορούν να εμφανίζουν καθόλου αυτές τις ειδοποιήσεις πλήρους οθόνης.

Εκτός από την ελευθερία που δίνει στον χρήστη να ενεργοποιεί ή να απενεργοποιεί την άδεια, η Google δεν θα χορηγεί επίσης την άδεια από προεπιλογή στις εφαρμογές που κατεβάζετε από το Play Store – οι μόνες εξαιρέσεις σε αυτόν τον κανόνα είναι οι εφαρμογές κλήσης και ξυπνητηριού. Το λειτουργικό σύστημα δεν θα ανακαλέσει αυτόματα την άδεια αν εγκαταστήσατε την εφαρμογή πριν από την ενημέρωση στο Android 14. Οπότε, να θυμάστε ότι αν έχετε κάποια εφαρμογή που θα μπορούσε να έχει ενεργή αυτή τη άδεια και προβάλλει διαφημίσεις, τότε θα πρέπει να της απενεργοποιήσετε χειροκίνητα μόλις ενημερώσετε το τηλέφωνό σας.

Πηγή: techmaniacs.gr

Tags:

Αφήστε ένα Σχόλιο

Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης

Οι χάκερ χρησιμοποιούν AI για να κάνουν το malware λιγότερο ανιχνεύσιμο

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Acronis, οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου χρησιμοποιούν malware που έχει δημιουργηθεί με τεχνητή νοημοσύνη (AI) και είναι ικανό να αποφεύγει την ανίχνευση από τα παραδοσιακά μοντέλα προστασίας από ιούς.

FBI: “Κλείνει” domains που συνδέονταν με DDoS-for-hire υπηρεσίες

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι το FBI προχώρησε σε κατάσχεση 13 νέων domains που σχετίζονται με πλατφόρμες DDoS-for-hire, γνωστές ως “booter” ή “stressor” υπηρεσίες.

Apple και Google: Οι κυβερνήσεις παρακολουθούν τους χρήστες μέσω ειδοποιήσεων

Οι κυβερνητικές υπηρεσίες κατασκοπεύουν τους χρήστες smartphone μέσω προωθούμενων ειδοποιήσεων που αποστέλλονται από εφαρμογές.