Η λειτουργία Multiple Users του Android μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη, ειδικά σε shared συσκευές. Μπορείτε να δημιουργήσετε δευτερεύοντα προφίλ για την εργασία και άλλες περιπτώσεις χρήσης, όπως όταν ο ανιψιός σας θέλει να δανειστεί το τηλέφωνο για παιχνίδια. Η Google έχει κάνει αρκετά εύκολη την εναλλαγή μεταξύ δύο ή περισσότερων προφίλ και τώρα η εταιρεία σχεδιάζει ένα νέο animation για όταν κάνετε ακριβώς αυτό.

Η εναλλαγή μεταξύ προφίλ είναι τόσο εύκολη όσο και η επιλογή ενός από τον πίνακα Quick Settings. Το Android 13 πρόσθεσε νέα πολύχρωμα εικονίδια για τα προφίλ των χρηστών και χρησιμοποιούσε ένα animation που ξεθωριάζει κατά την εναλλαγή- ωστόσο, ο Mishaal Rahman αποκάλυψε ότι το Android 14 Beta 3 έχει αναθεωρήσει σημαντικά το UI με ένα πιο ελκυστικό animation. Μόλις ξεκινήσετε την εναλλαγή, η οθόνη σβήνει γρήγορα για να αποκαλύψει ένα εικονίδιο προφίλ σε πλήρη οθόνη με μια κυκλική μπάρα προόδου γύρω του, η οποία εξαφανίζεται μετά τη φόρτωση του άλλου προφίλ. Το interface έγινε full-screen πρόσφατα με το Android 13 και χαιρόμαστε που η Google δεν ανακαλεί αυτή την αλλαγή.

Το νέο animation της εναλλαγής προφίλ διαφέρει ελαφρώς από το παλιό και είναι μια από τις αλλαγές που μπορεί να περάσει απαρατήρητη, εκτός αν χρησιμοποιείτε συχνά τη λειτουργία. Χαιρόμαστε που βλέπουμε τη Google να υιοθετεί τις κατευθυντήριες γραμμές του Material Design 3, ακόμη και για κάπως εξειδικευμένες ρυθμίσεις όπως αυτές. Η μετάβαση δεν είναι πολύ ομαλή, αλλά έχουμε πίστη ότι το UI θα διορθωθεί πριν από τη σταθερή έκδοση.

Μπορείτε να ρυθμίσετε προφίλ για τακτική χρήση ή απλά προφίλ επισκέπτη για προσωρινή χρήση στο Settings -> System -> Multiple users. Ο χρήστης ενός προφίλ μπορεί να προσαρμόσει τις ταπετσαρίες, τις εφαρμογές, τις ρυθμίσεις προσβασιμότητας, ακόμη και το περιεχόμενο της εφαρμογής Φωτογραφίες, χωρίς να επηρεάζονται τα άλλα προφίλ στο τηλέφωνο. Να θυμάστε ότι τα προφίλ χρηστών μπορούν επίσης να αλλάξουν τις ρυθμίσεις της συσκευής που θα επηρεάσουν όλους τους άλλους χρήστες. Για ασφάλεια, ο κάτοχος της συσκευής μπορεί πάντα να διαγράφει ανεπιθύμητα προφίλ ή να τα επαναφέρει με λίγα μόνο αγγίγματα.

Ακόμα και αν δεν χρησιμοποιείτε πολλαπλά προφίλ χρηστών στο τηλέφωνό σας, οι πρόσφατες δοκιμαστικές εκτελέσεις έχουν καταστήσει σαφές ότι η πρώτη σταθερή έκδοση του Android 14 θα έχει πολλά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά.

Πηγή: androidpolice.com

Αφήστε ένα Σχόλιο

Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης

NodeStealer: Το νέο κακόβουλο λογισμικό που ανακάλυψε το Facebook

Το Facebook ανακάλυψε ένα νέο κακόβουλο λογισμικό που ονομάζεται “NodeStealer” και κλέβει cookies του προγράμματος περιήγησης.

443 ηλεκτρονικά καταστήματα υποκλέπτουν αριθμούς πιστωτικών καρτών

Η Europol έχει ήδη ειδοποιήσει περισσότερους από 400 ιστοτόπους ότι τα ηλεκτρονικά τους καταστήματα έχουν παραβιαστεί και διαρρέουν αριθμούς πιστωτικών καρτών σε διαδικτυακούς εγκληματίες.

Η Apple προειδοποιεί για βλάβες από τη χρήση μη πιστοποιημένων αξεσουάρ

Πρόσφατα, η Apple κυκλοφόρησε ένα έγγραφο υποστήριξης που προειδοποιεί τους πελάτες κατά της χρήσης φορτιστών και καλωδίων από άλλες μάρκες.