Η λειτουργία Multiple Users του Android μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη, ειδικά σε shared συσκευές. Μπορείτε να δημιουργήσετε δευτερεύοντα προφίλ για την εργασία και άλλες περιπτώσεις χρήσης, όπως όταν ο ανιψιός σας θέλει να δανειστεί το τηλέφωνο για παιχνίδια. Η Google έχει κάνει αρκετά εύκολη την εναλλαγή μεταξύ δύο ή περισσότερων προφίλ και τώρα η εταιρεία σχεδιάζει ένα νέο animation για όταν κάνετε ακριβώς αυτό.

Η εναλλαγή μεταξύ προφίλ είναι τόσο εύκολη όσο και η επιλογή ενός από τον πίνακα Quick Settings. Το Android 13 πρόσθεσε νέα πολύχρωμα εικονίδια για τα προφίλ των χρηστών και χρησιμοποιούσε ένα animation που ξεθωριάζει κατά την εναλλαγή- ωστόσο, ο Mishaal Rahman αποκάλυψε ότι το Android 14 Beta 3 έχει αναθεωρήσει σημαντικά το UI με ένα πιο ελκυστικό animation. Μόλις ξεκινήσετε την εναλλαγή, η οθόνη σβήνει γρήγορα για να αποκαλύψει ένα εικονίδιο προφίλ σε πλήρη οθόνη με μια κυκλική μπάρα προόδου γύρω του, η οποία εξαφανίζεται μετά τη φόρτωση του άλλου προφίλ. Το interface έγινε full-screen πρόσφατα με το Android 13 και χαιρόμαστε που η Google δεν ανακαλεί αυτή την αλλαγή.

Το νέο animation της εναλλαγής προφίλ διαφέρει ελαφρώς από το παλιό και είναι μια από τις αλλαγές που μπορεί να περάσει απαρατήρητη, εκτός αν χρησιμοποιείτε συχνά τη λειτουργία. Χαιρόμαστε που βλέπουμε τη Google να υιοθετεί τις κατευθυντήριες γραμμές του Material Design 3, ακόμη και για κάπως εξειδικευμένες ρυθμίσεις όπως αυτές. Η μετάβαση δεν είναι πολύ ομαλή, αλλά έχουμε πίστη ότι το UI θα διορθωθεί πριν από τη σταθερή έκδοση.

Μπορείτε να ρυθμίσετε προφίλ για τακτική χρήση ή απλά προφίλ επισκέπτη για προσωρινή χρήση στο Settings -> System -> Multiple users. Ο χρήστης ενός προφίλ μπορεί να προσαρμόσει τις ταπετσαρίες, τις εφαρμογές, τις ρυθμίσεις προσβασιμότητας, ακόμη και το περιεχόμενο της εφαρμογής Φωτογραφίες, χωρίς να επηρεάζονται τα άλλα προφίλ στο τηλέφωνο. Να θυμάστε ότι τα προφίλ χρηστών μπορούν επίσης να αλλάξουν τις ρυθμίσεις της συσκευής που θα επηρεάσουν όλους τους άλλους χρήστες. Για ασφάλεια, ο κάτοχος της συσκευής μπορεί πάντα να διαγράφει ανεπιθύμητα προφίλ ή να τα επαναφέρει με λίγα μόνο αγγίγματα.

Ακόμα και αν δεν χρησιμοποιείτε πολλαπλά προφίλ χρηστών στο τηλέφωνό σας, οι πρόσφατες δοκιμαστικές εκτελέσεις έχουν καταστήσει σαφές ότι η πρώτη σταθερή έκδοση του Android 14 θα έχει πολλά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά.

Πηγή: androidpolice.com

Αφήστε ένα Σχόλιο

Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης

Η αρχή του τέλους για τα cookies που μας παρακολουθούν στον Google Chrome

Η Google περιέγραψε λεπτομερώς πώς ήθελε να απαλλαγεί από τα cookies τρίτων στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome το 2024, πριν από μερικούς μήνες.

Πώς κορυφαίες εταιρείες σας στερούν τα δικαιώματα της ψηφιακής ιδιοκτησίας

Σε μια εποχή όπου οι ψηφιακές αγορές είναι διαδεδομένες, η λεπτή γραμμή μεταξύ ιδιοκτησίας και αδειοδότησης γίνεται όλο και πιο εμφανής.

Η Google παραδέχεται ότι τα δεδομένα σου δεν είναι ασφαλή σε chatbots όπως ChatGPT

Η Google αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε φάση βελτιστοποίησης της Bard ωστόσο η μητρική της εταιρεία Alphabet προειδοποιεί τους εργαζόμενους όσον αφορά τα chatbots ακόμη και το Bard.