Η Google δεσμεύεται να διατηρεί τα παιδιά ασφαλή κατά τη χρήση του Google Assistant. Για να το διασφαλίσει αυτό, προσθέτει τέσσερις νέες φωνές φιλικές προς τα παιδιά και εφαρμόζει νέους γονικούς ελέγχους. Με αυτά τα χαρακτηριστικά ασφαλείας, οι γονείς μπορούν να είναι πιο ήσυχοι γνωρίζοντας ότι τα παιδιά τους χρησιμοποιούν το Assistant με εποπτευόμενο και εποικοδομητικό τρόπο.

Ο Google Assistant διαθέτει πλέον φωνές φιλικές προς τα παιδιά, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί για να βοηθούν στην αφήγηση ιστοριών και στην κατανόηση. Τα παιδιά μπορούν να ενεργοποιήσουν αυτές τις φωνές ζητώντας από τον Assistant να “αλλάξει την φωνή του”. Το 9to5Google αναφέρει ότι στις συσκευές Assistant με οθόνη, οι νέες φωνές φιλικές προς τα παιδιά αντιπροσωπεύονται από πολύχρωμα πλακίδια. Αυτό θα κάνει την αλλαγή της φωνής του Assistant μια πιο διασκεδαστική αλληλεπίδραση.

Μαζί με τις νέες φωνές, η Google κυκλοφορεί και μια λειτουργία Kids Dictionary για τον Assistant. Αυτό θα παρέχει απαντήσεις κατάλληλες για την ηλικία τους σε όλες τις συσκευές που χρησιμοποιούν το Voice Match.

Η Google προσθέτει και νέες επιλογές για να βοηθήσει τους γονείς να περιορίσουν την πρόσβαση των παιδιών τους σε υπηρεσίες streaming μουσικής και βίντεο σε συσκευές με δυνατότητα Assistant. Η εταιρεία εισάγει και τη δυνατότητα οι γονείς να επιλέγουν ποιες λειτουργίες του Assistant μπορούν να χρησιμοποιούν τα παιδιά, όπως η πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων/κλήσεων βίντεο και το είδος των απαντήσεων που λαμβάνουν.

Τις επόμενες εβδομάδες, οι γονείς θα έχουν πρόσβαση σε νέες λειτουργίες του Google Assistant που θα τους επιτρέπουν να διαχειρίζονται τι μπορούν να κάνουν τα παιδιά τους στη συσκευή και πότε. Οι γονικοί έλεγχοι έρχονται στην εφαρμογή Google Home, στο Family Link και στην εφαρμογή Google Assistant για iOS και Android.

Αυτά τα νέα χαρακτηριστικά του Assistant έρχονται μόλις λίγες εβδομάδες αφότου μάθαμε ότι η Google μπορεί να διπλασιάσει το τμήμα hardware της μεταφέροντας πόρους μακριά από το Assistant.

Πηγή: xda-developers.com

Αφήστε ένα Σχόλιο

Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης

Συμβουλές για τη χρήση του διαδικτύου και την ομαλότερη προσαρμογή των παιδιών στη νέα σχολική χρονιά

Με αφορμή το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς η Γραμμή Βοήθειας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου (Help-line.gr) δίνει χρήσιμες συμβουλές για τη χρήση οθονών με σκοπό την ομαλότερη προσαρμογή των παιδιών στην σχολική καθημερινότητα μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.

Προσοχή στις πλατφόρμες online dating

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται από τους γονείς προκειμένου να αποτρέψουν τυχόν συμμετοχή ανήλικων σε πλατφόρμες «τυφλών ραντεβού» στο διαδίκτυο.

Η Apple προσθέτει 20 νέα παιχνίδια στο Apple Arcade

Η Apple παρουσίασε 20 νέα παιχνίδια στο Apple Arcade την Πέμπτη.