Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου κατά τα έτη 2019-2022 έχει πραγματοποιήσει 3 μεγάλες έρευνες υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σε ένα συνολικό δείγμα 32.000 μαθητών.

Από τις έρευνες τις οποίες μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ, προκύπτει ότι:

Με διαδικτυακά παιχνίδια ασχολείται το 67% των παιδιών δημοτικού και το 61% των παιδιών Γυμνασίου/Λυκείου. Περίπου ένα στα τρία παιδιά δημοτικού και ένα στα δυο παιδιά Γυμνασίου/Λυκείου παίζει με ανθρώπους που δε γνωρίζει στην πραγματική ζωή και μάλιστα συνομιλεί μαζί τους (29% παιδιά δημοτικού, 38% παιδιά Γυμνασίου/Λυκείου).

Περίπου ένα στα δέκα παιδιά όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων δηλώνει εθισμένο στο Online gaming και ότι διασκεδάζει περισσότερο όταν παίζει παρά όταν περνά χρόνο με τους φίλους του. 11% των παιδιών δημοτικού και 21% των παιδιών Γυμνασίου/Λυκείου αργεί να κοιμηθεί το βράδυ εξαιτίας της ενασχόλησής του με διαδικτυακά παιχνίδια.

Τα παιδιά και οι νέοι φαίνεται ότι δε διστάζουν να μπλοκάρουν (block) κάποιον ή κάτι που τους έχει αναστατώσει στο διαδίκτυο δεν προχωράνε όμως τόσο εύκολα σε καταγγελία (report).

Ένα άλλο στοιχείο στο οποίο θα πρέπει να δοθεί έμφαση είναι ότι αν κάτι συμβεί στο διαδίκτυο, το 62% των παιδιών θα ζητήσει βοήθεια από τους γονείς του, το 21% από κάποιον φίλο, ένα 13% θα το αντιμετωπίσει χωρίς να ζητήσει βοήθεια και μόνο ένα 4% θα απευθυνθεί σε κάποιον εκπαιδευτικό.

Πηγή: SaferInternet4Kids.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο

Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης

Παγκόσμια Hμέρα Social Media

Χαρούμενη Παγκόσμια Hμέρα των Social Media! Σήμερα, γιορτάζουμε τη δύναμη της σύνδεσης, της δημιουργικότητας και της κοινότητας που έχουν φέρει στη ζωή μας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δωρεάν Antivirus ή Πληρωμένο? Η Καλύτερη Προστασία Για Τα Windows

Στην εποχή του Internet που ζούμε, όσο προσεκτικοί και αν είμαστε, δε νοείται να μην αξιοποιούμε ένα λογισμικό για την απαραίτητη προστασία από ιούς στο PC.

Βοηθώντας το παιδί να χρησιμοποιεί υπεύθυνα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ)

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει μπει πλέον για τα καλά στη ζωή μας και διαρκώς εμφανίζονται νέα προγράμματα που προσελκύουν το ενδιαφέρον παιδιών και νέων.