Το TikTok ενδέχεται να αντιμετωπίσει πρόστιμο 27 εκατομμυρίων λιρών (30 εκατομμύρια ευρώ) για παραβίαση του νόμου περί προστασίας δεδομένων του Ηνωμένου Βασιλείου που αφορά το απόρρητο των παιδιών για περισσότερα από δύο χρόνια έως τον Ιούλιο του 2020, δήλωσε το Γραφείο του Επιτρόπου Πληροφοριών (Information Commissioner Office).

Το watchdog εξέδωσε την TikTok Inc και την TikTok Information Technologies UK Limited με μια «ειδοποίηση πρόθεσης» – ένα νομικό έγγραφο που προηγείται του ενδεχόμενου προστίμου.

Η έρευνα του ICO διαπίστωσε ότι η εταιρεία ενδέχεται να επεξεργάστηκε τα δεδομένα παιδιών ηλικίας κάτω των 13 ετών χωρίς την κατάλληλη γονική συναίνεση, να μην παρείχε κατάλληλες πληροφορίες στους χρήστες της με συνοπτικό, διαφανή και εύκολα κατανοητό τρόπο και να επεξεργάστηκε δεδομένα ειδικής κατηγορίας, χωρίς κάποιο νομικό λόγο για να το πράξει.

Το ICO είπε ότι τα ευρήματά του είναι προσωρινά, δεν πρέπει να συναχθεί συμπέρασμα ότι υπήρξε παραβίαση του νόμου περί προστασίας δεδομένων ή ότι θα επιβαλλόταν πρόστιμο και ότι θα εξετάσει τυχόν representations του TikTok πριν καταλήξει σε ένα τελικό συμπέρασμα.

Πηγή: independent.co.uk

Tags:

Αφήστε ένα Σχόλιο

Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης

Προκλήσεις και ευκαιρίες από τη χρήση τεχνολογιών Τεχνητής Νοημοσύνης για παιδιά και εφήβους.

Με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2024, το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας εφιστά την προσοχή στους κινδύνους που απορρέουν από την χρήση των αναδυόμενων τεχνολογιών, όπως αυτή της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) κυρίως από ανήλικους χρήστες

Παιδεραστές βάζουν παιδιά να εμπλέκονται σε σεξουαλική δραστηριότητα με τα αδέρφια τους

Ένα μικρό κορίτσι, ηλικίας μεταξύ 11 και 13 ετών, παίρνει τη μικρή της αδερφή και την κρατά γυμνή μπροστά από μια κάμερα υπολογιστή. Σύμφωνα με μια αναφορά του The Sun, το παραπάνω αποτελεί παράδειγμα ενός νέου τρόπου διαδικτυακής σεξουαλικής εκμετάλλευσης, όπου παιδεραστές χειραγωγούν τα παιδιά ώστε να εμπλακούν σε σεξουαλική δραστηριότητα με τα αδέρφια τους.

Γιατί οι χάκερ στρέφονται στις υπηρεσίες αποθήκευσης cloud;

Οι ερευνητές της κυβερνοασφάλειας περιγράφουν λεπτομερώς τις επιθέσεις που εκμεταλλεύονται νόμιμες υπηρεσίες cloud σε προσπάθειες πρόσβασης σε ευαίσθητα δεδομένα.