Το Twitter θα προσθέσει ετικέτες σε τυχόν tweets που θα σκιάσει (shadowban) για παραβίαση των κανόνων της εταιρείας.

Το Twitter υποσχέθηκε τον Δεκέμβριο να είναι πιο διαφανές σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο κάνει shadowban λογαριασμούς και περιεχόμενο. Αυτή η προσπάθεια απλώνεται τώρα σε αναρτήσεις που παραβιάζουν την πολιτική Hateful Conduct του Twitter προτού επεκταθεί και στους υπόλοιπους τομείς “τους επόμενους μήνες”, αναφέρει η εταιρεία.

Βέβαια, το Twitter δεν χρησιμοποιεί τη λέξη shadowban, και αποκαλεί το εγχείρημά του ως “φιλτράρισμα ορατότητας”.

“Ο περιορισμός της εμβέλειας των tweets, γνωστός και ως φιλτράρισμα ορατότητας, είναι μια από τις υπάρχουσες ενέργειες επιβολής που μας επιτρέπει να προχωρήσουμε πέρα από τη δυαδική προσέγγιση ‘αποχώρηση έναντι κατάργησης’ στην εποπτεία περιεχομένου”, δήλωσε το Twitter. “Ωστόσο, όπως και άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, δεν ήμασταν διαφανείς όταν λάβαμε αυτή τη δράση.”

Τα tweets με “περιορισμένη ορατότητα” θα έχουν μειωμένη απήχηση, διασφαλίζοντας ότι λιγότεροι άνθρωποι βλέπουν το περιεχόμενό τους —ακόμα και μέσω αναζήτησης ή προτάσεων. Επίσης, οι διαφημίσεις δεν θα τοποθετούνται κοντά σε μαρκαρισμένα tweets.

Αυτό περιλαμβάνει μηνύματα που επιτίθενται άμεσα σε άτομα με βάση τη φυλή, την εθνικότητα, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου, τη θρησκευτική πεποίθηση, την ηλικία, την αναπηρία κ.λπ. Το Twitter ορίζει επίσης τη συμπεριφορά μίσους ως ρατσιστικές ή σεξιστικές συκοφαντίες, εκφοβισμούς, καθώς και αναφορές, εικόνες και υποκινήσεις μίσους.

“Αυτές οι ετικέτες προσφέρουν ένα νέο επίπεδο διαφάνειας στις ενέργειες επιβολής, εμφανίζοντας ποια πολιτική παραβιάζει δυνητικά το tweet τόσο στον συντάκτη του tweet όσο και σε άλλους χρήστες στο Twitter”, αναφέρει η εταιρεία. “Τα tweets με αυτές τις ετικέτες θα είναι λιγότερο ανιχνεύσιμα στην πλατφόρμα.”

Οι λογαριασμοί που τα δημοσιεύουν, ωστόσο, δεν θα τιμωρηθούν με κανέναν τρόπο.

Οι χρήστες μπορούν να υποβάλουν σχόλια για την ετικέτα εάν πιστεύουν ότι έχει εφαρμοστεί λανθασμένα, αν και δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι η απήχηση του tweet θα αποκατασταθεί (ή ακόμη και ότι θα λάβετε απάντηση). Το Twitter εργάζεται για να επιτρέψει στους συγγραφείς να ασκήσουν έφεση στην απόφασή του.

Πηγή: PC Magazine

Tags:

Αφήστε ένα Σχόλιο

Το e-mail σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης

Εκστρατεία AdWiseOnline – Προστατεύοντας τους νέους από πρακτικές διαδικτυακού μάρκετινγκ

Η νέα πρωτοβουλία του BIK επικεντρώνεται σε πρακτικές μάρκετινγκ που στοχεύουν τα παιδιά στο διαδίκτυο, με σκοπό την ανάλυση αυτών των πρακτικών και την ανάπτυξη εκστρατειών ευαισθητοποίησης .

Η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί την ιδιωτικότητά μας – Deep fake videos και revenge porn

Tα deep fake video δημιουργούν ένα σημαντικό πρόβλημα για γυναίκες και ανήλικα κορίτσια που είτε κινδυνεύουν είτε έχουν γίνει ήδη θύματα «μη συναινετικής πορνογραφίας».

WhatsApp: Ακούει κρυφά τους χρήστες ενώ κοιμούνται

Ένας ειδικός ισχυρίστηκε ότι το WHATSAPP ακούει κρυφά τους χρήστες ενώ κοιμούνται.